Financieel advies op een menselijk niveau nog mogelijk?
03 december 2019 
in Advies
5 min. leestijd

Financieel advies op een menselijk niveau nog mogelijk?

Leestijd: 4 minuten

Hoe persoonlijk is financieel advies nog tegenwoordig? Steeds meer taken worden overgenomen door systemen en machines. Zelfs de meeste berekeningen kun je gewoon online doen. Maar hoe zit het dan met goed advies? Financiële beslissingen nemen kan spannend zijn, zeker als je niet zoveel verstand hebt van het onderwerp. Persoonlijke begeleiding van een financieel adviseur helpt je de juiste keuzes te maken.

Of het nu gaat om het kiezen van een hypotheek of een financiële planning, een adviseur die de tijd voor je neemt en je alles uitlegt, biedt veel waarde. Ondanks alle automatisering merken we dat de consument nog steeds veel waarde hecht aan de ‘ouderwetse adviseur’. Zo eentje waar je persoonlijk je vragen aan kunt stellen. Die het ziet als je twijfelt en je van extra informatie voorziet.

Weloverwogen financiële beslissingen maken, de kennis en persoonlijke aandacht van onze adviseurs bieden je financiële rust en vrijheid.

Hoe persoonlijk is financieel advies nog?

“Vul de volgende velden in en ontvang direct advies…” Je ziet het op steeds meer websites. Vragenlijsten waarmee je ‘passend advies’ krijgt en online rekentools waarmee je snel en eenvoudig je maximale hypotheek kunt berekenen. Super handig natuurlijk. Je weet meteen waar je aan toe bent. Maar is dat wel zo?

Want de maximale hypotheek die je nu berekent, past die ook in de toekomst bij je? Nu werken jullie nog allebei, maar misschien zijn er plannen om minder te gaan werken in de toekomst. Dan zit je opeens met te hoge maandlasten en wordt je hypotheek een blok aan je been. En ‘passend advies’ blijkt vaak een one size fits all oplossing te zijn, waarbij weinig aandacht is voor de individuele mens.

Beslissingen, regelgeving en technologische vooruitgang hoeft niet altijd slecht te zijn, maar we moeten wel goed blijven kijken naar de menselijke effecten hiervan. Want beslissingen die op papier positief uitpakken, blijken in de praktijk soms niet te werken.

Financieel advies

Persoonlijk advies in een modern jasje

Ook in de financiële branche wordt steeds meer geautomatiseerd. Financiële gegevens worden op een overzichtelijk manier gekoppeld. Je kunt allerlei apps gebruiken om je gegevens in te zien en te beheren. Zo kun je een compleet financieel inzicht onder handbereik krijgen. Dit kan heel handig zijn, zolang de mens niet vergeten wordt.

Soms wordt er zoveel aandacht gegeven aan de procesgerichtheid, dat we vergeten de mens mee te nemen in het verhaal. En dat terwijl het hele proces gemaakt wordt om het de mens makkelijker te maken.
Wij, bij Excellent Finance, maken ook gebruik van de moderne technologie en innovatie. We zien de enorme voordelen die het kan bieden. Maar we vinden het daarbij belangrijk dat de mensen de tijd krijgen om mee te gaan in dit proces.

Met goede informatie en begeleiding laten we de mogelijkheden zien. En natuurlijk staan we altijd klaar voor vragen onderweg. Want alleen als het proces voor iedereen duidelijk is, dient het gemak de mens.

Voordelen van persoonlijk financieel advies

Persoonlijk financieel advies blijft belangrijk, ook in een steeds digitalere wereld. De menselijke rol bij het nemen van belangrijke beslissingen heeft wat ons betreft een invloedrijke functie. Wanneer je niet volledig achter je beslissing staat zul je nooit financiële rust en vrijheid ervaren.
Een goede adviseur heeft de eigenschappen waardoor je met een gerust hart de gekozen weg inslaat.

Vertrouwen in je adviseur

Een ervaren adviseur geeft je het vertrouwen dat je gegevens in goede handen zijn. Zeker als het om je financiën gaat, wil je niet dat deze gegevens in verkeerde handen vallen. Een goede en betrouwbare adviseur gaat discreet met je gegevens om.
Vertrouwen is, zeker in de financiële sector, iets wat snel blijvende schade op kan lopen. Heb je eenmaal een goede adviseur gevonden dan bouw je een band met hem of haar op. Je kunt al je vragen kwijt en weet dat je op dit advies kunt vertrouwen.

Persoonlijk financieel adviseur

Uitleg die je begrijpt

Financiën en cijfers zijn niet voor iedereen een favoriet gespreksonderwerp. Een goede adviseur weet hoe hij de boodschap helder over kan brengen, zonder in vage cijfers te communiceren. Daarom kijken we bij Excellent Finance verder dan de cijfers, die dienen enkel het doel. Wat wil jij in je leven bereiken? Welke dromen wil je waarmaken? Wij vinden wel een manier om je geld voor je te laten werken, zodat jij je dromen en doelen na kunt streven. Zo wordt een financieel gesprek opeens een stuk interessanter.

Emotioneel betrokken zijn bij de situatie

Een financieel adviseur blijft vaak lange tijd in je leven en zal daardoor meerdere mijlpalen en gebeurtenissen in je leven meemaken. Zo deel je samen leuke momenten, zoals de geboorte van een kind, het kopen van een huis of het krijgen van een mooie promotie. Maar ook de zware momenten komen voorbij. Ernstige ziekte, het krijgen van een erfenis of het regelen van een scheiding vragen een hele andere aanpak.
Beslissingen nemen onder emotionele omstandigheden vragen een andere begeleiding. Een ervaren financieel adviseur begrijpt dit en zal je persoonlijke begeleiding bieden.

Advies voor het hele gezin

Vroeger was het zo dat de financiën werden besproken met de kostwinner. Tegenwoordig wordt deze lijn steeds vager. Een goede adviseur past zich aan en geeft advies die past bij het hele gezin, want iedereen moet er beter van worden. Een advies dat gegeven wordt moet ook voor de partner goed uitpakken en bespreekbaar zijn aan de keukentafel.

Verantwoordelijk advies

Wanneer je zelf veel via internet regelt, zul je zelf alle cijfers moeten controleren. Je bent dan zelf volledig verantwoordelijke over je beslissingen. Heb je een financieel adviseur die je bijstaat dan zal die een deel van de verantwoordelijkheid van je overnemen. Je mag ervan uit gaan dat de cijfers correct zijn ingevuld en dat de adviseur achter zijn beslissingen staat.

Persoonlijk financieel advies?

Wil je ook persoonlijk financieel advies? Gewoon een persoon waarmee je, onder het genot van een bak koffie, kunt bespreken wat voor jou de beste oplossingen zijn?
Bij Excellent Finance houden we van de persoonlijke aanpak. Voor goed persoonlijk advies plannen we altijd een kennismaking. Want je wilt weten wat voor vlees je in de kuip hebt en wij ook. Voor goed advies is er een klik nodig. Daarom bieden we het eerste gesprek gratis en vrijblijvend aan. Maak vandaag nog een afspraak met een van onze financieel adviseurs.

Reactie plaatsen