Hoe manage je cyber risks als MKB’er?  Cyberaanval is geen goedkope grap  gemiddelde schade is € 184.000

Cyber risks en security

  Cyberaanval is geen goedkope grap 

gemiddelde schade is € 184.000

Hackers

MKB’ers en ZZP’ers: 

regel je cyber risks en security

Cyberaanvallen. We lezen er over in het nieuws. Hackers die gevoelige data stelen bij grote bedrijven als Facebook of Google. Maar als MKB’er denk je misschien: ‘Wie wil mij nou hacken? Ik heb andere dingen te doen.’


Maar wist je dat bijna de helft van de Nederlandse bedrijven en overheden in 2017 te maken had met een cyberaanval? Bovendien is 58 procent van de malware-aanvallen gericht op MKB’ers. Cyber risks en security zijn dus geen ver-van-je-bed-show.

Cyberaanval

Cyberaanval is geen goedkope grap: gemiddelde schade is € 184.000

Een cyberaanval leidt tot grote schade en verlies van je zuurverdiende geld. Uit onderzoek door de verzekeraar Hiscox bleek dat de gemiddelde schade van een cyberaanval € 184.000 is. 

Hierbij is de schade aan je reputatie niet eens meegenomen.


Ondanks het hoge risico en de dure gevolgen, is in Nederland maar 1 op de 14 bedrijven goed voorbereid op cyberaanvallen. Zonder goed cyberrisicomanagement vergroot je de kansen voor hackers op een geslaagde cyberaanval en is de ellende daarna veel groter.

Het managen van cyber risks

Cyber risk: goed risicomanagement 

voorkomt veel schade

Het managen van cyber risks is net zoiets als gezond blijven. Je wilt voorkomen dat je ziek wordt en daarom eet je gezond en beweeg je regelmatig. Helaas is een griepje niet altijd te voorkomen. Als die je toch te pakken hebt, heb je een dokter klaarstaan, een sterk immuunsysteem als ook je zorgverzekering, om die griep zo snel mogelijk te genezen.

Risico-experts

Gebruik een cyber security expert 

van Excellent Finance

Het goed in beeld hebben van je risico’s is noodzakelijk om je bedrijf veilig te stellen. 

Hier zorgen onze risico-experts en gecertificeerde risk managers voor.


We inventariseren en monitoren al je mogelijke risico’s. Het resultaat is een overzicht van jouw specifieke risico’s, van de kansen dat die zich voordoen en de mogelijke effecten. Per risico kijken we wat je kunt doen: vermijden, verminderen, verzekeren of accepteren.


Zo ben je altijd goed voorbereid en maak jij je bedrijf sterker.

Maak een risicovrije afspraak

Neem geen cyber risks

Geen beter moment om te beginnen dan vandaag. 

Maak een risicovrije afspraak voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking.