risk management

Risicomanagement

Onmisbaar voor elke ondernemer

Maak nu een afspraak


Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk
onmisbaar voor elke ondernemer

Risicomanagement: 

onmisbaar voor elke ondernemer

Ondernemer zijn is fantastisch. Je bent eigen baas en je werkt aan iets wat ook echt je passie heeft. Maar als MKB’er en ZZP’er moet jij je ook bewust zijn van mogelijke risico’s. Dat er soms iets misgaat, is helaas onvermijdelijk, maar met slim risicomanagement kun je veel gedoe voorkomen en de schade beperken. Daar helpen we je graag bij.

risicoplanning

Groot deel MKB doet niet aan risicomanagement

Helaas zien we dat veel MKB’ers en zzp’ers niet actief bezig zijn met risicomanagement. Dit maakt de impact veel groter dan nodig als er wat misgaat. Stel: je hebt een restaurant en plotseling is je kok ziek en je hebt een avond vol met reserveringen? Of je website wordt gehackt en de persoonlijke data van je klanten liggen op straat? Wat moet je nu allemaal doen?


Zonder een effectief risicobeheerplan vertrouw je puur op je ervaring en intuïtie om dit soort situaties het hoofd te bieden. Dat gaat soms goed, maar te vaak ook niet. Uit cijfers blijkt namelijk dat 60% van de MKB-bedrijven na zo’n grote vervelende gebeurtenis failliet gaat.


Daarom is een goede risicoplanning belangrijk. Ondernemers die aan risicomanagement doen, hebben slimmere strategieën, goed ingelicht personeel om problemen te voorkomen en op te lossen, minder kosten als het misgaat en nemen weloverwogen investeringsbeslissingen. 

risk managers

Risicomanagement met de experts van Excellent Finance

Maar waar begin je als ondernemer? Door met ons te bellen. Onze risico-experts en gecertificeerde risk managers hebben jarenlange ervaring in het ondersteunen van MKB’ers. We inventariseren en monitoren al je risico’s. Waar letten we onder andere op?

  • verzekeringsdekking
  • cyberrisico's
  • financieel risico
  • menselijk risico
  • technisch risico
  • compliance risico
  • reputatie risico
  • aansprakelijkheidsrisico’s

Het resultaat is een overzicht van jouw risico’s, de kans dat die zich voordoen en de mogelijke impact. Vervolgens kijken we per risico wat je kunt doen: vermijden, verminderen, verzekeren of accepteren. 

Zo ben je op elke situatie goed voorbereid.

Neem geen risico’s, maar regel die

Maak een risicovrije afspraak voor een kosteloze en vrijblijvende kennismaking.

Maak nu een afspraakVolledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk