Financieel advies voor ondernemers? Dat regel je toch zelf?!
31 juli 2020 
3 min. leestijd

Financieel advies voor ondernemers? Dat regel je toch zelf?!

Leestijd: 3 minuten

Je bent ondernemer, dus beslis je alles zelf. Je bedrijf draait prima, dus waarom zou je financieel advies nodig hebben? Je kunt toch alles zelf regelen tegenwoordig? Je bedrijf groeit, maar het saldo op je bank groeit niet zo snel mee als je zou willen. Je merkt dat je steeds minder energie hebt en werkt meer in je bedrijf dan aan je bedrijf. Dagelijks ren je van hot naar her om brandjes te blussen, het put je uit.

Je kunt alles draaiend houden, maar er is geen duidelijke visie waar je heen wilt met je bedrijf. Je voelt wel aan dat je zo niet heel lang door kunt gaan. Dit is niet de vrijheid waar je als beginnend ondernemer van droomde.

Ondertussen begin je steeds meer te twijfelen aan je strategie. Je maakt soms domme en dure beslissingen die je achteraf nooit zou hebben genomen, als je inzicht had gehad in je cijfers. Je hebt veel tijd en energie gestoken in de pensioenen van je personeel, maar bent daarbij jezelf vergeten. En hoe zit het je met partner? Je zuurverdiende centen parkeer je op de bank, maar daar lijkt het spontaan te verdampen. Jij werkt hard voor je geld, maar je geld werkt niet voor jou.

“Draai niet langer mee in de ratrace en ga voor die financiële rust en vrijheid waar je als ondernemer van droomt!”

Waarom heb je als ondernemer financieel advies nodig?

Als ondernemer ben je goed in je vak. Als dat vak toevallig in de financiële sector ligt ben je ook goed met cijfers, maar de meeste ondernemers zijn dat niet. De boekhouding is vaak een van de mist populaire klusjes, die onderaan de to-do-lijst belandt. Gevolg, het bedrijf wordt gestuurd op onderbuikgevoel of oude cijfers uit het verleden.

Niet echt de meest solide basis voor een succesvol bedrijf, want:
“Als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg.”

Goed financieel advies helpt je om te groeien met je bedrijf, om echt succesvol te worden. Nu kun je zeggen, ik heb al een boekhouder. Natuurlijk, dat is handig, maar je boekhouder kan je over het algemeen alleen vertellen hoe je cijfers er in het verleden uitzagen.

Veel ondernemers laten geld liggen. Het grootste verlies zit hem in het geld dat verdiend had kunnen worden, maar niet is verdiend. Doodzonde natuurlijk. Maar hoe kun je geld verdienen waarvan onduidelijk is waar het zit?

Daarvoor is er financieel advies voor ondernemers van Excellent Finance. Wij gaan, samen met jou, op zoek naar deze verborgen winst. Zodat jij vol energie aan je dag kunt beginnen, met genoeg geld op je bankrekening en rust in je hoofd.

Financieel advies helpt ondernemers succesvol te worden

Wat levert financieel advies je op?

Elke ondernemer is anders. Daarom leveren we financieel advies op maat. De meeste beslissingen neem je als ondernemer onbewust. Dit heeft alles te maken met je financiële DNA. Als kind ben je voorgeprogrammeerd hoe je met geld omgaat. Je financiële DNA is van groot belang en bepalend voor hoe succesvol je nu bent.

Inzicht in jouw financiële DNA helpt je betere en slimmere keuzes te maken. Je leert je sterke en zwakke punten kennen, dat geeft je veel duidelijkheid en de mogelijkheid om hierop in te spelen. Daarnaast helpen we je een helder plan te maken, zodat je eindelijk je doelen gaat bereiken.

Met deze inzichten en een helder overzicht is de kans erg klein dat je nog verkeerde keuzes zult maken. Dure beslissingen behoren tot het verleden, dat is je eerste winst. Vol gas ga je op je doelen af. Daar krijg je energie van!

Financieel advies op een makkelijke manier

Als ondernemer zul je ook bezig moeten zijn met de financiën. Misschien niet je meest favoriete onderwerp. Vaak worden zaken onnodig ingewikkeld gemaakt. De adviseurs van Excellent Finance houden van helderheid. Daarom leggen we complexe financiële zaken op een heldere manier uit, zodat je echt begrijpt waar het om gaat.

Als jij begrijpt hoe je financiële situatie in elkaar steekt, kun je goede en weloverwogen beslissingen maken. Daarvoor is inzicht nodig. Cijfers uit het verleden zijn handig, maar laten je niet de toekomst zien. Onze financieel adviseurs doen dat wel. Op allerlei manieren wordt er gekeken welke situaties zich voor kunnen doen en wat de beste oplossingen zijn. Zo ben je goed voorbereid op de toekomst.

Dat geeft je echt financiële rust en vrijheid.

Succesvol door financieel advies

Ondernemers presteren beter met financieel advies

Geld maakt niet gelukkig, maar het hebben van geld maakt het leven wel een stuk eenvoudiger. Financiële rust in je bedrijf is geweldig, maar het werkt ook door in de rest van je leven. Wanneer jij financiële rust ervaart, zul je hiervan op meerdere vlakken profiteren, zoals je relaties, je prestaties en je gezondheid.

Daarom gunnen we ook jou die financiële rust en vrijheid. Zodat je zonder financieel gedoe je doelen kunt bereiken en eindelijk je dromen waar kunt maken. Zullen we kennismaken? Dat doen we geheel kosteloos en vrijblijvend. Ontdek ons financieel advies voor ondernemers.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen