Waarom een ondernemer niet zonder financieel advies kan
26 augustus 2020 
3 min. leestijd

Waarom een ondernemer niet zonder financieel advies kan

Financieel advies, dat is toch vooral voor grote bedrijven? Van die multinationals met duizenden werknemers. Waarom zou je als ondernemer in het midden en kleinbedrijf financieel advies nodig hebben?

Je bent ondernemer geworden om financiële rust en vrijheid te ervaren. Niet meer afhankelijk te zijn van een baas, je eigen werkzaamheden bepalen, je eigen werktijden en je eigen inkomen. Maar als ondernemer krijg je nog veel meer op je bureau. Fiscale regelingen en administratieve rompslomp waar je helemaal niet op zit te wachten en geen kaas van gegeten hebt.

En daar heb je financieel advies voor nodig. Want er is niets zo fijn als een sparringpartner die je door deze lastige materie heen sleept. Die je helpt een helder plan op te zetten, waardoor jij glashelder voor ogen hebt waar je heen wilt met je bedrijf en vol focus op je doel af kunt gaan.
De meeste ondernemers laten hun administratie over aan een boekhouder of accountant, maar vertelt die je ook waar je nu winst misloopt?

“Bij Excellent Finance helpen we je als ondernemer te groeien. Elke dag vol energie aan de slag, met genoeg cash op je bankrekening en rust in je kop!”

Voordelen van financieel advies voor ondernemers

Goed financieel advies is voor elke ondernemer onmisbaar, hoe groot of klein je bedrijf ook is. Een boekhouder kan je behoeden voor administratieve fouten, zoals privé kosten zakelijk wegboeken of bepaalde rekeningen vergeten op te voeren. Vaak kun je hier ook nog wel terecht voor advies over fiscale regelingen, maar veel verder dan het maken van een omzet- en winstprognose gaat het meestal niet.

Een boekhouder werkt met cijfers en informatie uit het verleden en hoopt daarmee een beeld voor de toekomst te schetsen. Vaak wordt daarbij uitgegaan van de meest optimale omstandigheden, maar wat moet je doen als het mis gaat? Stel je maakt een verkeerde keus, er komt een crisis of je krijgt een ongeluk waardoor je een tijdje uit de running bent. Wat doe je dan?

Het heeft weinig zin om jouw bedrijf te vergelijken met je concurrentie. Natuurlijk is het leuk om te weten of je lekker in de markt ligt, maar jij hebt je eigen doelen. Succesvolle ondernemers doen het net even anders dan de rest. Vergelijk je bedrijf daarom niet met anderen om je heen, maar kies je eigen pad.

Financieel advies onmisbaar voor ondernemers

Laat je bedrijf groeien met goed financieel advies

Bij Excellent Finance gaan we een stap verder dan de gemiddelde boekhouder. We gaan samen met jou op zoek naar je groeikansen. Er is niets zo zonde als winst laten liggen, omdat je simpelweg niet wist dat het er lag.

Werk jij nog in je bedrijf, in plaats van aan je bedrijf? Dan is het tijd om dat te veranderen. Jij bent de eigenaar van jouw bedrijf. Het bedrijf draait om jou, maar dat wil niet zeggen dat jij degene bent die keihard in je bedrijf moet werken om de boel gaande te houden. Om je bedrijf te laten groeien zul je er af en toe van een afstandje naar moeten kijken. Wat heeft je bedrijf nu nodig om next level te gaan?

Werken aan je bedrijf geeft je een ongekend hoog energieniveau. En dat niet alleen, je zult het ook terugzien op je bankrekening. Want als jij vol focus en met een duidelijke missie en visie je bedrijf runt, zul je snel succesvol worden.
Neem dus niet langer beslissingen die gebaseerd zijn op je onderbuikgevoel, maar zorg dat je cijfers inzichtelijk zijn, altijd en overal. Zodat je vol vertrouwen de juiste beslissingen kunt nemen.

Financieel advies geeft resultaat

Financieel advies laat je geld voor je werken

Je bent niet voor niets een bedrijf gestart. Je wilt geld verdienen, anders was je wel een liefdadigheidsinstelling begonnen. Toch hebben veel ondernemers nog niet het bedrag op hun bankrekening staan wat ze graag zouden zien. Elke maand lijkt er net zoveel geld uit te gaan als erin komt. Dat moet anders kunnen.

Als je voor een baas werkt verwacht je dat hij of zij goed voor jou zorgt. Maar hoe goed zorg jij voor jezelf? Hoe is het met jouw pensioen? En kan je partner verder als er iets met jou zou gebeuren? Je kunt je overal voor verzekeren, maar wat is nu echt nodig?
Voorkom dat je onnodig geld kwijt bent en alleen die risico’s dekt die voor jou van belang zijn.

Werk niet langer voor je geld, maar laat je geld voor jou werken. Want als je geld hebt, kun je geld maken. Zo simpel is het. Hoe je dat doet? Dat kunnen de adviseurs van Excellent Finance je precies vertellen. Draai niet langer mee in de ratrace, maar ga op weg naar financiële rust en vrijheid. Wij helpen je daar graag bij, neem vandaag nog vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs, voor persoonlijk financieel advies voor ondernemers.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen