Ben jij een slimme ondernemer? Besteed je boekhouding uit
07 augustus 2020 
3 min. leestijd

Ben jij een slimme ondernemer? Besteed je boekhouding uit

Ben jij een slimme ondernemer, dan ben je vast op zoek naar manieren om tijd te besparen. Je hebt als ondernemer 1001 taken. Het liefst wil je die allemaal zelf oppakken, want het is jouw bedrijf dus jij kan dit het beste. Maar is dat wel zo…?

Je bent een eigen bedrijf begonnen, omdat je een passie hebt. Jij kunt iets heel goed, waar je anderen mee kunt helpen. En dan ben je ondernemer, en komen er nog heel veel andere taken op je bureau. Taken waar je niet altijd evenveel zin in hebt, of waar je eigenlijk helemaal niet zo goed in blijkt te zijn, maar ze moeten wel gebeuren.

Zeker als beginnende ondernemer doe je zoveel mogelijk zelf, maar er komt een moment dat je de zaken slimmer aan zult moeten pakken. Je bedrijf groeit en je komt al snel tijd tekort. Waarom zou je alles zelf blijven doen? Sommige taken kun je beter uitbesteden, zoals je boekhouding. Uiteindelijk levert dit je geld op.

“Ben jij als slimme ondernemer ook op zoek naar financiële rust en vrijheid? Bij Excellent Finance begrijpen we precies wat je daarmee bedoelt. Onze adviseurs staan klaar om je te helpen je doelen te bereiken.”

Is een boekhouder de oplossing?

Een boekhouder neemt je veel werk uit handen, maar je verliest ook het zicht op je financiën. Zelf met je boekhouding bezig zijn kost je elke maand veel kostbare uren. Belangrijke uren die je ook aan betaalde klussen had kunnen besteden. Dat is natuurlijk zonde.

Aan de andere kant kost een boekhouder behoorlijk wat geld. Vaak betaal je ook voor simpele klusjes, die je makkelijk zelf had kunnen doen. Daarnaast raak je het overzicht kwijt, als je al je papieren op het bureau van je boekhouder parkeert. Wil je belangrijke beslissingen nemen binnen je bedrijf, dan ben je afhankelijk van je boekhouder voor actuele cijfers. Dat kan soms een behoorlijke belemmering zijn.

Je wilt kunnen sturen op actuele cijfers, op elk moment. Zelf je boekhouding doen kost je teveel tijd en je bent het inboeken van bonnen en de ingewikkelde software pakketten eigenlijk helemaal zat. Toch is zo’n dure accountant ook niet alles.

Eigenlijk zoek je het beste van twee werelden. Het gemak van een boekhouder, maar dan met 24/7 actueel inzicht in je cijfers.

boekhouding uitbesteden

Je boekhouding automatiseren als slimme ondernemer

De slimme ondernemers van nu hebben allerlei tools tot hun beschikking, waarmee veel repeterende handelingen kunnen worden geautomatiseerd. Dat scheelt je veel tijd en het maakt je leven als ondernemer een stuk eenvoudiger.

Voordelen van het automatiseren van je boekhouding:
• Bespaar veel tijd
• Minder fouten
• Bespaar geld
• Tijd over voor belangrijke zaken

Toch maken nog relatief weinig ondernemers hier gebruik van. Als Nederlanders zijn we zuinig, maar soms op de verkeerde vlakken. Reken eens uit hoeveel uren je nu kwijt bent aan je boekhouding, waarschijnlijk ben jij veel duurder dan de abonnementskosten van een goed programma die het voor je doet.

Natuurlijk zul je even wat tijd en energie moeten investeren in het opzetten van een geautomatiseerde boekhouding, maar dit zal je altijd terugverdienen. Het is de moeite meer dan waard.

Slim ondernemen boekhouding uitbesteden

Je boekhouding uitbesteden, maar zelf de controle houden?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het kan echt. Slimme ondernemers automatiseren hun boekhouding en besteden zoveel mogelijk uit. Bij Excellent Finance gunnen we elke ondernemer een succesvolle business. Daarom hebben we een super slim boekhoudkantoor opgericht, waarin we efficiënte boekhoudsoftware combineren met slim en succesvol ondernemerschap.

Deze combinatie zorgt ervoor dat jij zo min mogelijk tijd kwijt bent aan je boekhouding, terwijl je wel de volledige controle houdt. Alle belangrijke stukken worden op één centrale plek gearchiveerd. Je bent dus nooit meer iets kwijt. Dit archief is goed beveiligd en altijd toegankelijk. Zo heb je de belangrijkste cijfers altijd binnen handbereik.

Je hoeft alleen maar je stukken door te sturen, ze worden binnen 48 uur verwerkt en gearchiveerd. Daardoor heb jij altijd een helder overzicht en inzicht in de actuele en volledige cijfers van je business. Zonder daar zelf nog een bonnetje voor in te boeken.

Een slimme ondernemer hoeft zich niet druk te maken over zijn financiën.

Wij noemen dat “Ondernemen met het Excellent gevoel”.

Slim ondernemen met Excellent Finance

Er zijn ondertussen legio gratis en betaalde tools op internet te vinden waarmee je, een groot deel, van je boekhouding kunt automatiseren. Maar daarmee ben je er nog niet. Wat gebeurt er als er een bonnetje niet herkend wordt? Hou je dit zelf in de gaten? En hoe stel je de jaarstukken goed op?

Slim ondernemen doe je met de hulp van Excellent Finance. Onze slimme en efficiënte software maakt boekhouden kinderlijk eenvoudig. Daarnaast zijn wij er om alles in de gaten te houden. Elke maand controleren we of al je stukken goed zijn ingevoerd. Daarnaast doen we nog allerlei andere dingen, zoals het versturen van de btw aangifte en het maken van de jaarstukken. Je hebt er geen omkijken meer naar.

Maar wij gaan nog een stap verder, want je kunt ook altijd bij ons terecht voor financieel advies. We helpen je met passend advies, zodat jij weloverwogen beslissingen kunt nemen over investeringen of grote uitgaven.
Ben je benieuwd wat we jou te bieden hebben? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over het uitbesteden van je boekhouding, we laten je graag zien hoeveel jij kunt besparen.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen