Veel gestelde vragen aan Excellent Finance
Veel gestelde vragen

Heb je een vraag?

Kijk of je vraag hier beantwoord wordt of neem contact met ons op

Vragen over ons / onze dienstverlening

Moet ik betalen voor een kennismakingsgesprek?

Nee hoor. Een kennismakingsgesprek is gratis. Of kosteloos, als je dat liever hebt. Waarom? Je wilt weten wat voor vlees je in de kuip hebt en wij ook. Voor goed advies is een klik nodig.

Waarin zijn wij anders dan de anderen?

Wij stellen betere vragen. Vragen over jouw financiële situatie, maar ook over jouw ambities en dromen. Alleen zo kunnen we jou het advies geven dat je verdient.

Vragen over mijn verzekeringen

Ik heb schade aan mijn huis, wat moet ik doen?

Neem contact op met onze schade expert Guido: hij weet of jouw schade gedekt is. En ook welke stappen je kunt nemen om de schade snel af te handelen.

Ik heb schade aan mijn auto, wat moet ik doen?

Neem contact op met onze schade expert Guido: hij weet of jouw schade gedekt is. En ook welke stappen je kunt nemen om de schade snel af te handelen.

Ik heb een juridisch geschil. Wat moet ik doen?

Heb je een rechtsbijstandsverzekering? Dan kan je daar een beroep op doen. Heb je dat niet? Wij hebben een groot netwerk van notarissen, advocaten en andere juridisch specialisten.

Mijn dochter wordt 18. Heeft ze dan eigen verzekeringen nodig?

Goede vraag. Vanaf het 18e levensjaar is iedereen zelf verantwoordelijk voor zijn ziektekostenverzekering. Gaat jouw dochter op kamers? Denk dan ook aan een inboedelverzekering. Voor aansprakelijkheid kan ze op jouw polis verzekerd blijven. Gaat ze zelfstandig wonen? Dan heeft ze ook een eigen aansprakelijkheidsverzekering nodig. Wil je precies weten hoe het zit? Maak dan een afspraak.

Ik ben een eigen onderneming gestart. Aan welke verzekeringen moet ik denken?

Dit hangt af van de soort onderneming die je wilt beginnen. In een persoonlijk gesprek onderzoeken we dit graag samen met jou.

Vragen over mijn pensioen

Hoeveel pensioen heb ik?

Dat kunnen wij voor je uitrekenen. We kijken wat je al hebt opgebouwd en wat je nog nodig hebt om van een zorgeloos pensioen te kunnen genieten.

Ik werk pas net, waarom moet ik nu al nadenken over mijn pensioen?

Later lijkt misschien ver weg, maar bij pensioen geldt: hoe eerder je begint met opbouwen, hoe meer je hebt tegen de tijd dat je met pensioen gaat. Het is altijd verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen.

Ik begin voor mezelf. Wat gebeurt er dan met mijn pensioen?

Wat je aan pensioen hebt opgebouwd blijft van jou, maar de pensioenopbouw bij je werkgever stopt. Het is verstandig om hier een alternatieve regeling voor te treffen. We vertellen je hier alle ins en outs over in een persoonlijk gesprek.

Ik wil pensioen opbouwen. Hoe weet ik hoeveel ik nodig heb?

Dit is één van de belangrijkste vragen die men zich kunt stellen. Hoeveel je nodig hebt hangt af van jouw situatie, jouw inkomen, jouw leeftijd en vooral: jouw leefstijl. Maak je een afspraak, dan kijken we hoe je er voor staat. Onderzoeken we samen jouw wensen, jouw dromen en jouw mogelijkheden.

Vragen over mijn huis

Ik wil een huis kopen, hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel je kunt lenen, is afhankelijk van jouw inkomen, jouw leeftijd en jouw situatie. Wil je een precies advies? Maak dan een afspraak.

Is het slim om mijn hypotheek over te sluiten?

De rente is op dit moment historisch laag, dus het zou kunnen dat oversluiten voordelig voor je is. Aan oversluiten zijn kosten verbonden. Wil je het precies weten? Maak dan een afspraak.

Ik ga van een koophuis naar een huurhuis, wat betekent dat voor mijn belastingaangifte?

Waarschijnlijk betekent dit dat jouw belastingaangifte op een aantal punten verandert. Maak voor de zekerheid een afspraak met onze belastingadviseur David.

Ik wil mijn huis laten taxeren. Doen jullie dat ook?

Wij taxeren niet zelf, maar we kennen een aantal goede taxateurs waar we al heel lang mee werken omdat ze goed werk leveren.

Als ik ga scheiden, wat gebeurt er dan met onze hypotheek?

Als je gaat scheiden heeft dat grote gevolgen voor jouw financiële situatie, omdat je belangrijke keuzes moet maken. Als je dit niet goed doet, kan je jaren last hebben van de gevolgen. Ons advies: maak een afspraak. Heb je een service-abonnement bij ons? Dan is dit gesprek gewoon onderdeel van onze dienstverlening.

Vragen over mijn belastingen

Wanneer moet ik mijn belastingaangifte doen?

Jouw aangifte moet tussen 1 april en 1 mei bij de belastingdienst binnen zijn. Invullen kan al vanaf het moment dat je alle cijfers over het afgelopen jaar op een rij hebt.

Waarom zou ik mijn belastingaangifte niet zelf doen?

De Nederlandse belastingwetgeving heeft uitzonderingen, toeslagen en bepalingen die elk jaar veranderen. Als je iets over het hoofd ziet, betaal je teveel. Als wij jouw aangifte doen weet jij zeker dat je krijgt waar je recht op hebt. Heb je een Excellent/Comfort abonnement? Dan is de belastingaangifte inclusief.

Ik ga van werken naar pensioen, wat verandert er in mijn aangifte?

Te veel om hier uit te leggen. Om een voorbeeld te noemen: woon je in een huurhuis? Dan kan het zijn dat je voortaan in aanmerking komt voor huurtoeslag. Wil je het precies weten? Maak dan een afspraak met onze belastingadviseur David.

Hoe weet ik wat ik dit jaar terugkrijg van de belasting?

Als je aangifte hebt gedaan, kunnen we je dat precies vertellen. Heb je nog geen aangifte gedaan? Maak dan een afspraak. Hou er rekening mee dat het ook kan zijn dat je moet betalen in plaats van dat je geld terugkrijgt.

Ik krijg geld terug van de belasting. Wanneer staat dit op mijn rekening?

Zodra je een definitieve aanslag hebt gekregen, stort de Belastingdienst het geld binnen een paar dagen op jouw rekening. Heb je nog geen definitieve aanslag gekregen? Dat kan. We kunnen de belastingdienst bellen om te informeren, maar het antwoord is dan vrijwel altijd: ‘Jouw aanslag is in behandeling’.

Vragen over mijn geldzaken

Hoe weet ik of mijn financiën goed geregeld zijn?

Dat jij je dit afvraagt betekent dat je twijfelt. Ons advies: kom langs of maak een afspraak.

Ik heb geld nodig. Kan ik mijn levensverzekering laten uitkeren?

Een levensverzekering voortijdig laten uitkeren is maar in een heel enkel geval een goed idee. Er zijn andere manieren om geld vrij te maken. We vertellen je hier graag meer over.

Hoe vul je een schadeformulier in?

Belangrijk is om altijd de namen van getuigen te noteren. Ook wanneer het een duidelijke zaak lijkt te zijn en de tegenpartij schuld wil erkennen. Wij maken in veel zaken mee dat een tegenpartij uiteindelijk toch een andere lezing van het ongeval heeft. In dat geval kan een getuigenverklaring je enorm helpen.

Deze website gebruikt cookies