Hypotheek oversluiten Den Helder

Hypotheek oversluiten

Betaal niet langer teveel aan hypotheeklasten, gun jezelf meer financiële vrijheid

Maak nu een afspraak


Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk
hypotheek nog aftrekbaar

Hypotheek oversluiten

Betaal niet langer teveel aan hypotheeklasten, gun jezelf meer financiële vrijheid

Maak nu een afspraak
Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Beoordeeld met 9+

Gebaseerd op 190+ reviews

Beste hypotheekadvieskantoor

Beoordeeld door RiFD

25+ jaar ervaring

Sinds 1997 financieel adviseur

Je hypotheek oversluiten, waarom zou je dat doen?

Heb je je hypotheek afgesloten tegen een hogere rente dan de huidige hypotheekrente? Dan is de kans groot dat jij kunt besparen op je maandlasten door je hypotheek over te sluiten. Dat biedt mogelijkheden om jouw hypotheek tegen een lagere hypotheekrente bij je huidige hypotheekverstrekker of een andere hypotheekverstrekker af te sluiten. 


Je kunt er ook voor kiezen om je hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekvorm. Wellicht heb je een annuïteitenhypotheek en wil je je hypotheek oversluiten naar een (deel) lineaire hypotheek of aflossingsvrije hypotheek om zo van lagere maandlasten te profiteren. Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs berekenen of je hypotheek oversluiten gunstig is en jou helpt bij meer financiële vrijheid. 

 

De voordelen van oversluiten zijn helder:

  • De maandlasten voor je hypotheek gaan omlaag;
  • Er wordt een nieuwe rentevaste periode aangegaan;
  • Je krijgt een lagere rente dan je huidige hypotheekrente;
  • Je kunt jouw type hypotheek veranderen naar een andere hypotheekvorm die beter bij jouw huidige en toekomstige financiële situatie past. 

Met de huidige hypotheekrentes in dit overzicht kun je direct kijken of er voor jouw situatie winst te behalen valt. Deze hypotheekrentes zijn op basis van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Met de filter kun je de risicoklas c xse van een hypotheek zonder NHG bekijken. 

 

Het blijkt dat meer dan de helft van de woningbezitters voordeliger uit is als ze hun hypotheek laten oversluiten.

Misschien is jouw hypotheek ook wel toe aan een grondige check?


Let op: je hypotheek oversluiten is niet altijd gunstig. Je hebt namelijk te maken met een boete voor het openbreken van je hypotheekcontract gedurende de rentevaste periode, ook wel de boeterente genoemd. Pak je het oversluiten van je hypotheek niet goed aan? Dan kan het je veel geld kosten. Als je je hypotheek gaat oversluiten, raden we je aan om met je hypotheekadviseur te bepalen wat de juiste keuze is. 

Maak nu een afspraak
Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Klantbeoordelingen

Beoordeling door Ingrid


Duidelijke uitleg. Mogelijkheden waar wij geen weet van hadden werden ons voorgelegd en uitgebreid berekend en uitgezocht. Het proces ging allemaal erg vlot. Ze is zeer kundig in haar werk!


Advieskeuze.nl
Beoordeling via Advieskeuze.nl
Beoordeling door Da Costa Gomez


De adviseur is zeer duidelijk in haar uitleg. Ik waardeer enorm dat ze meedenkt in de situatie. De adviseur geeft goede tips en adviezen en staat altijd klaar als ik vragen heb.


Advieskeuze.nl
Beoordeling via Advieskeuze.nl
Beoordeling door A.W.K
Na te zijn overgestapt naar Excellent Finance ben ik zeer tevreden, omdat er binnen een korte tijd een oversluiting moest plaats vinden naar een andere geldverstrekker. De voorwaarden bij de gevonden verstrekker waren ook heel veel voordeliger.
Advieskeuze.nl
Beoordeling via Advieskeuze.nl

Bespaar op je maandlasten door je hypotheek over te sluiten

Bespaar honderden euro’s per maand door oversluiten!

Het oversluiten van je hypotheek kan jouw maandelijkse lasten doen verlagen. Zeker als de hypotheekrente op jouw hypotheek (of een van je hypotheekdelen) hoger is dan de actuele hypotheekrente. Afhankelijk van de resterende looptijd en huidige hypotheekvorm kijken onze hypotheekadviseurs of het oversluiten zinvol is en hoeveel jij kunt besparen. Het geld dat jij kunt besparen, biedt jou de kans om extra te sparen, te beleggen of wellicht extra vervroegd aflossen om je maandlasten nog verder te laten dalen. 


Bij het oversluiten van een hypotheek(deel) houden we ook rekening met de boete die je huidige hypotheekverstrekker kan opleggen. Doordat jij de rentevaste periode open wil breken en je jouw hypotheek tegen een lagere rente wil vastzetten, loopt je hypotheekverstrekker inkomsten mis. De boeterente is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de huidige rente, rentevaste periode en de nog openstaande hypotheekschuld. 

De gevreesde boeterente: wat houdt dit in?

De boeterente, mogelijk wel de belangrijkste reden waarom mensen hun hypotheek niet willen of durven over te sluiten. De boeterente, ook wel oversluitboete genoemd, is een bedrag dat je betaalt om het hypotheekcontract met je huidige hypotheekverstrekker open te breken. Een "hypotheek oversluiten boete", zo zou je het ook kunnen noemen. De hypotheekverstrekker heeft gerekend op de rente die jij over de gehele hypotheekduur zou betalen. Door de hypotheek over te sluiten, loopt de hypotheekverstrekker inkomsten mis. Daar zijn ze niet blij mee en vragen in ruil daarvoor een vergoeding. Als je eerder van je hypotheek af wil dan de rentevaste periode, kun je de rente afkopen. Afhankelijk van een aantal factoren wordt de hoogte van de boeterente berekend. 


De boeterente kan hoog uitvallen. Schrik daar niet van. De totale besparing die je creëert als je je hypotheek oversluit, zijn in veel gevallen hoger dan de boeterente. Onze hypotheekadviseur berekent altijd wat de totale besparing in jouw situatie zal zijn. Zo kun je bepalen of het zinvol is om je bestaande hypotheek over te sluiten en vast te zetten tegen een lagere rente.

Oversluiten interessant bij verduurzaming van je woning

Wil je je woning verduurzamen door middel van dak- of muurisolatie, dubbel glas, vloerverwarming, zonnepanelen of het laten plaatsen van een warmtepomp of hybride CV ketel? Met oversluiten kun je je hypotheek verhogen tegen dezelfde of zelfs een lagere hypotheekrente. De verduurzaming van je woning levert je direct een besparing in energiekosten op. 


Is het rentepercentage over je huidige hypotheekdeel lager dan de actuele rente en wil je toch graag je woning verduurzamen? Dan kan het interessant zijn een tweede hypotheek af te sluiten om de overwaarde op je woning in te zetten voor het aanschaffen van energiebesparende maatregelen.

Rentevaste periode afgelopen? 

Ook dan is oversluiten interessant!

Is de rentevaste periode op je hypotheek (of een van je hypotheekdelen) afgelopen? Dan betaal je geen boeterente en is het zeker interessant om samen met een onafhankelijke hypotheekadviseur te kijken of het oversluiten van je hypotheek loont. Heb jij je hypotheekrente ooit voor 10 of 20 jaar vastgezet? Dan bestaat de kans dat je hypotheekschuld nog niet volledig is afbetaald. Voor het resterende deel van je hypotheek wil je een nieuwe rente laten vaststellen. 
Je hypotheek oversluiten in 6 stappen

Hypotheek oversluiten in 6 stappen

Als je besluit je hypotheek over te sluiten, los je de huidige hypotheek in en sluit een nieuwe hypotheek af. Een hypotheek oversluiten kan bij dezelfde bank. .Toch kiezen veel mensen voor het hypotheek oversluiten naar een andere bank Nu de rentes historisch laag zijn, kan het voor jou een goed moment zijn om je hypotheek over te sluiten. Zomaar van hypotheek veranderen lijkt misschien spannend en ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Wij begeleiden je stap voor stap. Zodat alles helder is en beslissingen weloverwogen genomen worden. 


1. Vrijblijvende kennismaking met onze hypotheekadviseur

Om je van goed hypotheekadvies te kunnen voorzien, willen we eerst even kennismaken. Geheel op onze kosten. Klikt het van beide kanten? Dan gaan we aan de slag.


2. Berekenen wat hypotheek oversluiten oplevert

We gaan voor je berekenen of het oversluiten van je hypotheek voor jou voordelig uitpakt. Hierbij houden we ook rekening met alle fiscale aspecten, zodat je precies weet waar je aan toe bent.


3. Op zoek naar de beste hypotheek voor jou

Is oversluiten gunstig? Dan gaan we op zoek naar de beste deal. We kijken niet alleen naar de goedkoopste hypotheek, maar nemen ook de voorwaarden mee. Je wilt natuurlijk niet vastzitten aan vervelende, kleine lettertjes. Daarnaast kijken we ook naar de hypotheekvorm. Afhankelijk van jouw wensen voor nu en in de toekomst maken we de keuze tussen een lineaire hypotheek en een annuïteitenhypotheek of mogelijk een combinatie hiervan.


4. Samen het nieuwe hypotheekplan doorlopen

Samen bespreken we de mogelijkheden en kiezen de beste optie voor jou. We laten je precies zien wat er gaat gebeuren en wat we voor je gaan doen. We geven je advies over de oversluitkosten en hoe je deze fiscaal kunt aftrekken.


5. Naar de notaris

Is je hypotheekaanvraag goedgekeurd? Dan ga je naar de notaris, zodat je nieuwe hypotheek ingeschreven wordt in het register.


6. Geniet van je lagere maandlasten!

Is alles geregeld? Dan kun je gaan genieten van je lagere maandlasten.

Afspraak maken
Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Bereken wat hypotheek oversluiten voor jou kan opleveren

                                       

Vragen over het oversluiten van je hypotheek

Een hypotheek oversluiten, wat houdt dat in?

Bij het oversluiten van een hypotheek, los je je hypotheek in en sluit je een nieuwe hypotheek af bij dezelfde of een andere hypotheekverstrekker. Je sluit je nieuwe hypotheek af met een lagere hypotheekrente, waardoor je maandlasten lager uit zullen vallen.

Wat zijn de kosten van een hypotheek oversluiten?

Voor het oversluiten van je hypotheek heb je te maken met een aantal kosten. Denk hierbij aan notariskosten en advieskosten. Het is niet voor iedereen even zinvol om een hypotheek over te sluiten. Wij geven je graag advies waarbij we kijken of je hypotheek oversluiten voor jou loont.

Wat houdt de boeterente in?

Samen met de bank of hypotheekverstrekker heb je een rentevaste periode bepaalt. In die periode rekent de hypotheekverstrekker op inkomsten uit rente die jij over je hypotheekbedrag betaalt. Als je je hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit bij een andere aanbieder, loopt je huidige hypotheekverstrekker inkomsten mis. Om het overzetten van je hypotheek te kunnen realiseren, moet je je contract openbreken. Hier rekent de hypotheekverstrekker een boete voor, die de boeterente of oversluitboete wordt genoemd. Dit geldt alleen als je je hypotheek wil oversluiten als je rentevaste periode nog niet is afgelopen.

                                   
Erkend Hypothecair Planner
Team Excellent Finance 25 jaar

Wij zijn Excellent Finance

Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur, Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat we geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbeterd. Dit doen we op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financieel advies, financiële planning en financial life style planning voor particulieren, ondernemers en bedrijven.  Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen hiermee behoort zij tot de 685  snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Maak nu een afspraak
Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk