Hypotheek oversluiten Den Helder

Hypotheek oversluiten

Betaal niet langer teveel, gun jezelf meer financiële vrijheid

Hypotheek oversluiten Den Helder

Hypotheek oversluiten

Betaal niet langer teveel, gun jezelf meer financiële vrijheid

Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste 

Hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland.

Je hypotheek oversluiten, wanneer doe je dat?

Wat is het beste moment om je hypotheek over te sluiten en waar moet je op letten? Er komt best veel bij kijken. Pak je het niet goed aan, dan kost het je geld. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar in veel gevallen bespaar je zoveel, dat het de moeite meer dan waard is.

 

De voordelen van oversluiten zijn helder:

 • Je krijgt een lagere rente;
 • De maandlasten gaan omlaag;
 • Er wordt een nieuwe rentevast periode aangegaan;
 • Je hebt zekerheid dat de maandlasten in deze periode hetzelfde blijven.

 

Het blijkt dat meer dan de helft van de woningbezitters voordeliger uit is als ze hun hypotheek laten oversluiten.

Misschien is jouw hypotheek ook wel toe aan een grondige check?

Bespaar honderden euro’s per maand door oversluiten!

Bespaar honderden euro’s per maand door oversluiten!

Uit een onderzoek van de SNS blijkt dat de Nederlandse huizenbezitter gemiddeld € 224,- per maand kan besparen door zijn hypotheek over te sluiten. Dat is een flink bedrag.

Hoewel steeds meer huizenbezitters hun hypotheek oversluiten, blijft er een groep die ervoor kiest dit niet te doen.

 

Belangrijkste redenen:

 • Ze denken dat oversluiten voor hen niet relevant is;
 • De hypotheek is nog niet zo lang geleden afgesloten en ze denken al een lage rente te hebben;
 • Oversluiten kost teveel tijd en moeite.

In de praktijk blijken deze bezwaren vaak niet te kloppen. Zo kan een hypotheek die langer dan drie jaar geleden is afgesloten, in 91% van de gevallen tegen een lagere rente worden overgesloten.


Betaal je nu meer dan 2% rente?

Dan is de kans zeer groot dat ook jij duizenden euro’s per jaar kunt besparen op je hypotheek.


Met de juiste hulp kost het oversluiten van je hypotheek minder tijd dan verwacht en levert het je veel meer financiële leefruimte op. Afhankelijk van je huidige hypotheekvorm kan de besparing variëren van € 20,- tot wel € 1350,- per maand.

Klantbeoordelingen

Beoordeling door Ingrid


Duidelijke uitleg. Mogelijkheden waar wij geen weet van hadden werden ons voorgelegd en uitgebreid berekend en uitgezocht. Het proces ging allemaal erg vlot. Ze is zeer kundig in haar werk!


Advieskeuze.nl
Beoordeling via Advieskeuze.nl
Beoordeling door Da Costa Gomez


De adviseur is zeer duidelijk in haar uitleg. Ik waardeer enorm dat ze meedenkt in de situatie. De adviseur geeft goede tips en adviezen en staat altijd klaar als ik vragen heb.


Advieskeuze.nl
Beoordeling via Advieskeuze.nl
Beoordeling door A.W.K
Na te zijn overgestapt naar Excellent Finance ben ik zeer tevreden, omdat er binnen een korte tijd een oversluiting moest plaats vinden naar een andere geldverstrekker. De voorwaarden bij de gevonden verstrekker waren ook heel veel voordeliger.
Advieskeuze.nl
Beoordeling via Advieskeuze.nl
Je hypotheek oversluiten in 6 stappen

Het oversluiten van je hypotheek in zes stappen

Als je besluit je hypotheek over te sluiten, los je de huidige hypotheek in en sluit een nieuwe hypotheek af. Dit kan bij dezelfde bank of bij een andere geldverstrekker. Zeker nu de rentes zo historisch laag zijn, kan het voor jou een goed moment zijn om je hypotheek over te sluiten. 


Zomaar van hypotheek veranderen lijkt misschien spannend en ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Wij begeleiden je stap voor stap. Zodat alles helder is en beslissingen weloverwogen genomen worden. 


Wij helpen je in zes stappen naar de beste en goedkoopste hypotheek:


1. Vrijblijvende kennismaking

Om je van goed advies te kunnen voorzien willen we eerst even kennismaken. Geheel op onze kosten. Klikt het van beide kanten? Dan gaan we aan de slag.


2. Berekenen oversluiten hypotheek

We gaan voor je berekenen of het oversluiten van je hypotheek voor jou voordelig uitpakt. Hierbij houden we ook rekening met alle fiscale aspecten, zodat je precies weet waar je aan toe bent.


3. Op zoek naar de beste hypotheek

Is oversluiten gunstig? Dan gaan we op zoek naar de beste deal. We kijken niet alleen naar de goedkoopste hypotheek, maar nemen ook de voorwaarden mee. Je wilt natuurlijk niet vastzitten aan vervelende, kleine lettertjes.


4. Het hypotheekplan

Samen bespreken we de mogelijkheden en kiezen de beste optie voor jou. We laten je precies zien wat er gaat gebeuren en wat we voor je gaan doen. We geven je advies over de oversluitkosten en hoe je deze fiscaal kunt aftrekken.


5. Naar de notaris

Is je hypotheekaanvraag goedgekeurd? Dan ga je naar de notaris, zodat je nieuwe hypotheek ingeschreven wordt in het register.


6. Geniet van je lagere maandlasten!

Is alles geregeld? Dan kun je gaan genieten van je lagere maandlasten.

Oversluiten hypotheek berekenen

Het oversluiten van je hypotheek is niet altijd een goed plan. In sommige gevallen zijn de kosten te hoog of schiet je er qua besparing weinig mee op. Voor je besluit je hypotheek over te sluiten is het slim alles goed op een rijtje te zetten. Daarbij tellen ook allerlei kosten en fiscale aspecten mee. Niet alle online rekentools houden hier rekening mee.

 

De ervaren en onafhankelijke hypotheekadviseurs van Excellent Finance nemen zelfs de kleinste details mee in de berekening.
Zo geven we je eerlijk advies, wat past bij je persoonlijke situatie.  Want ook als oversluiten voor jou niet gunstig is, wil je dat gewoon weten.

“Onze missie is financiële rust en vrijheid. Een goed passende hypotheek geeft je die vrijheid.”

Kosten hypotheek oversluiten

Welke kosten maak ik bij het oversluiten?

Het oversluiten van je hypotheek kost altijd geld. Maar dit hoeft geen reden te zijn om deze kans aan je voorbij te laten gaan. De besparing die het je oplevert, is vaak vele malen groter, waardoor je de kosten snel kunt terugverdienen.

 

Kosten voor het oversluiten van je hypotheek zijn onder andere:

 • Notariskosten;
 • Advieskosten;
 • Bemiddelingskosten;
 • Taxatiekosten;
 • Eventueel een boeterente.

 Veel kosten zijn eenmalig fiscaal aftrekbaar, of mee te financieren in je nieuwe hypotheek. Onze hypotheekadviseurs geven je passend advies over de voor- en nadelen van oversluiten en, de rentevast periode én een gedetailleerd overzicht van je nieuwe hypotheeklasten.

Je hypotheek oversluiten, voor meer financiële vrijheid

Het oversluiten voelt misschien als een hele stap. Er moet namelijk veel geregeld worden. Samen met de ervaren, onafhankelijke hypotheekadviseurs van Excellent Finance bepaal je of oversluiten voor jou interessant is.

 

Wij nemen je al het regelwerk uit handen. Zodat jij straks alleen maar hoeft te genieten van de financiële rust die je ervoor terug krijgt.

Je hypotheek oversluiten, voor meer financiële vrijheid

Je hypotheek oversluiten voelt misschien als een hele stap. Er moet namelijk veel geregeld worden. Samen met de ervaren, onafhankelijke hypotheekadviseurs van Excellent Finance bepaal je of oversluiten voor jou interessant is.

 

Wij nemen je al het regelwerk uit handen. Zodat jij straks alleen maar hoeft te genieten van de financiële rust die je ervoor terug krijgt.

Hypotheekcheck, kan ik besparen op mijn hypotheek?

                                       

Vragen over het oversluiten van je hypotheek

Wat betekent het oversluiten van een hypotheek?

Je sluit een hypotheek over als je de lening aflost bij de ene aanbieder en daarna afsluit bij een andere aanbieder.

Waarom zou ik mijn hypotheek oversluiten?

De Nederlandse huizenbezitter kan gemiddeld € 224,- per maand besparen door zijn hypotheek over te sluiten. Dit kan ook voor jou het geval zijn. Zomaar van hypotheek veranderen lijkt misschien spannend en ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Wij begeleiden je stap voor stap. Zodat alles helder is en beslissingen weloverwogen genomen worden.

Kost het oversluiten van mijn hypotheek geld?

Ja, voor het oversluiten van je hypotheek heb je te maken met een aantal kosten. Denk hierbij aan notariskosten en advieskosten. Het is dus niet voor iedereen zinvol om een hypotheek over te sluiten. Wij geven je graag advies waarbij we kijken of je hypotheek oversluiten voor jou loont.

Wat zijn de voordelen van het oversluiten van mijn hypotheek?

Je krijgt een lagere rente;
De maandlasten gaan omlaag;
Er wordt een nieuwe rentevast periode aangegaan;
Je hebt zekerheid dat de maandlasten in deze periode hetzelfde blijven.

                                   
Erkend Hypothecair Planner
arrow_drop_up arrow_drop_down