Hypotheek oversluiten Den Helder

Hypotheek oversluiten

Betaal niet langer teveel aan hypotheeklasten, gun jezelf meer financiële vrijheid

Hypotheek oversluiten Den Helder

Hypotheek oversluiten

Betaal niet langer teveel aan hypotheeklasten, gun jezelf meer financiële vrijheid

Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste 

Hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland.

Je hypotheek oversluiten, waarom zou je dat doen?

We hebben te maken met een historisch lage hypotheekrente. De kans is groot dat jouw huidige hypotheek is afgesloten tegen een veel hogere hypotheekrente dan de actuele hypotheekrente. Een hypotheek oversluiten biedt mogelijkheden om jouw hypotheek tegen een lagere hypotheekrente bij je huidige hypotheekverstrekker of een andere hypotheekverstrekker af te sluiten. De lagere rente levert jou direct lagere maandlasten op. 

 

De voordelen van oversluiten zijn helder:

  • Je krijgt een lagere rente;
  • De maandlasten gaan omlaag;
  • Er wordt een nieuwe rentevast periode aangegaan;
  • Je hebt zekerheid dat de maandlasten in deze periode hetzelfde blijven.

Het blijkt dat meer dan de helft van de woningbezitters voordeliger uit is als ze hun hypotheek oversluiten. Met de huidige hypotheekrentes in dit overzicht kun je direct kijken of er voor jouw situatie winst te behalen valt. Deze hypotheekrentes zijn op basis van Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Met de filter kun je de risicoklasse van een hypotheek zonder NHG bekijken. 

 

Het blijkt dat meer dan de helft van de woningbezitters voordeliger uit is als ze hun hypotheek laten oversluiten.

Misschien is jouw hypotheek ook wel toe aan een grondige check?


Pak je het proces van een hypotheek oversluiting niet goed aan? Dan kan het je veel geld kosten. Als je je hypotheek gaat oversluiten, raden we je aan om met je hypotheekadviseur te bepalen wat de juiste keuze is. 

Bespaar honderden euro’s per maand door oversluiten!

Bespaar honderden euro’s per maand door je hypotheek over te sluiten

Uit een onderzoek van de SNS blijkt dat de Nederlandse huizenbezitter gemiddeld € 224,- per maand kan besparen door zijn hypotheek over te sluiten. Dat is een flink bedrag. Zeker als je financiële vrijheid voor jezelf wil creëren, loont het oversluiten van je hypotheek. Betaal je momenteel meer dan 2% rente voor je bestaande hypotheek? Dan kun je je maandlasten, afhankelijk van de hypotheekvorm, met €20 tot €1.350 per maand verlagen. 


Dat geld kun je sparen, beleggen of een deel vervroegd aflossen op je hypotheek om te profiteren van nog lagere maandlasten. Hoe dan ook, de besparing kan je veel financiële ruimte bieden. 

De gevreesde boeterente: wat houdt dit in?

De boeterente, mogelijk wel de belangrijkste reden waarom mensen hun hypotheek niet willen of durven over te sluiten. De boeterente, ook wel oversluitboete genoemd, is een bedrag dat je betaalt om het hypotheekcontract met je huidige hypotheekverstrekker open te breken. Een "hypotheek oversluiten boete", zo zou je het ook kunnen noemen. De hypotheekverstrekker heeft gerekend op de rente die jij over de gehele hypotheekduur zou betalen. Door de hypotheek over te sluiten, loopt de hypotheekverstrekker inkomsten mis. Daar zijn ze niet blij mee en vragen in ruil daarvoor een vergoeding. Als je eerder van je hypotheek af wil dan de rentevaste periode, kun je de rente afkopen. Afhankelijk van een aantal factoren wordt de hoogte van de boeterente berekend. 


De boeterente kan hoog uitvallen. Schrik daar niet van. De totale besparing die je creëert als je je hypotheek oversluit, zijn in veel gevallen hoger dan de boeterente. Onze hypotheekadviseur kan bepalen wat de totale besparing in jouw situatie zal zijn.


Je hypotheek oversluiten zonder boete is mogelijk, mits de rentevaste periode van je hypotheek is afgelopen. De afspraak die je met jouw hypotheekverstrekker hebt gemaakt over de rentevaste periode is voldaan.

Andere kosten die je betaalt voor het oversluiten van je hypotheek

Naast een mogelijke boeterente kun je ook andere kosten verwachten. Je beëindigt je huidige hypotheek en sluit een nieuwe hypotheek af. Om dat te kunnen doen, is er een taxatie vereist. De taxatiewaarde heeft invloed op je maximale hypotheek, je risicoklasse en het bedrag dat je eventueel aflossingsvrij mag lenen. Let op: een taxatie is niet altijd nodig. Is je hypotheek lager dan 60% van de WOZ waarde? Dan bespaar je jezelf mogelijk taxatiekosten. 


Daarnaast heb je te maken met notariskosten en advieskosten van een hypotheekadviseur. Net als bij je huidige hypotheek moet je nieuwe hypotheek passeren bij de notaris. En net als bij je huidige hypotheek wil je goed geadviseerd worden. Je huidige hypotheek oversluiten is niet iets wat je elke dag doet. Goed advies levert je vaak juist meer geld en dus meer vrijheid op. 


Veel kosten zijn eenmalig fiscaal aftrekbaar. Ook hier zullen de onafhankelijke hypotheekadviseurs van Excellent Finance je van op de hoogte brengen. 

Klantbeoordelingen

Beoordeling door Ingrid


Duidelijke uitleg. Mogelijkheden waar wij geen weet van hadden werden ons voorgelegd en uitgebreid berekend en uitgezocht. Het proces ging allemaal erg vlot. Ze is zeer kundig in haar werk!


Advieskeuze.nl
Beoordeling via Advieskeuze.nl
Beoordeling door Da Costa Gomez


De adviseur is zeer duidelijk in haar uitleg. Ik waardeer enorm dat ze meedenkt in de situatie. De adviseur geeft goede tips en adviezen en staat altijd klaar als ik vragen heb.


Advieskeuze.nl
Beoordeling via Advieskeuze.nl
Beoordeling door A.W.K
Na te zijn overgestapt naar Excellent Finance ben ik zeer tevreden, omdat er binnen een korte tijd een oversluiting moest plaats vinden naar een andere geldverstrekker. De voorwaarden bij de gevonden verstrekker waren ook heel veel voordeliger.
Advieskeuze.nl
Beoordeling via Advieskeuze.nl
Je hypotheek oversluiten in 6 stappen

Hypotheek oversluiten in 6 stappen

Als je besluit je hypotheek over te sluiten, los je de huidige hypotheek in en sluit een nieuwe hypotheek af. Een hypotheek oversluiten kan bij dezelfde bank. Toch kiezen veel mensen voor het hypotheek oversluiten naar een andere bank. Nu de rentes historisch laag zijn, kan het voor jou een goed moment zijn om je hypotheek over te sluiten. Zomaar van hypotheek veranderen lijkt misschien spannend en ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Wij begeleiden je stap voor stap. Zodat alles helder is en beslissingen weloverwogen genomen worden. 


1. Vrijblijvende kennismaking met onze hypotheekadviseur

Om je van goed hypotheekadvies te kunnen voorzien willen we eerst even kennismaken. Geheel op onze kosten. Klikt het van beide kanten? Dan gaan we aan de slag.


2. Berekenen wat hypotheek oversluiten oplevert

We gaan voor je berekenen of het oversluiten van je hypotheek voor jou voordelig uitpakt. Hierbij houden we ook rekening met alle fiscale aspecten, zodat je precies weet waar je aan toe bent.


3. Op zoek naar de beste hypotheek voor jou

Is oversluiten gunstig? Dan gaan we op zoek naar de beste deal. We kijken niet alleen naar de goedkoopste hypotheek, maar nemen ook de voorwaarden mee. Je wilt natuurlijk niet vastzitten aan vervelende, kleine lettertjes. Daarnaast kijken we ook naar de hypotheekvorm. Afhankelijk van jouw wensen voor nu en in de toekomst maken we de keuze tussen een lineaire hypotheek en een annuïteitenhypotheek of mogelijk een combinatie hiervan.


4.Samen het nieuwe hypotheekplan doorlopen

Samen bespreken we de mogelijkheden en kiezen de beste optie voor jou. We laten je precies zien wat er gaat gebeuren en wat we voor je gaan doen. We geven je advies over de oversluitkosten en hoe je deze fiscaal kunt aftrekken.


5. Naar de notaris

Is je hypotheekaanvraag goedgekeurd? Dan ga je naar de notaris, zodat je nieuwe hypotheek ingeschreven wordt in het register.


6. Geniet van je lagere maandlasten!

Is alles geregeld? Dan kun je gaan genieten van je lagere maandlasten.

Is mijn hypotheek omzetten altijd voordelig voor mij?

In veel gevallen levert het oversluiten van je hypotheek direct lagere maandlasten op. Dit is echter niet in alle gevallen zo. Zo kan het bedrag aan boeterente hoger uitkomen dan de totale besparing in je nieuwe rentevaste periode. Daarnaast kunnen de kosten voor de taxatie, hypotheekadvies en notariskosten ook een rol spelen in de totale opbrengst van het oversluiten van een hypotheek. Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs zullen altijd uitrekenen of het oversluiten interessant is of juist negatieve gevolgen voor jouw financiële situatie geeft. 

Bereken wat hypotheek oversluiten voor jou kan opleveren

                                       

Vragen over het oversluiten van je hypotheek

Een hypotheek oversluiten, wat houdt dat in?

Bij het oversluiten van een hypotheek, los je je hypotheek in en sluit je een nieuwe hypotheek af bij dezelfde of een andere hypotheekverstrekker. Je sluit je nieuwe hypotheek af met een lagere hypotheekrente, waardoor je maandlasten lager uit zullen vallen.

Wat zijn de kosten van een hypotheek oversluiten?

Ja, voor het oversluiten van je hypotheek heb je te maken met een aantal kosten. Denk hierbij aan notariskosten en advieskosten. Het is niet voor iedereen even zinvol om een hypotheek over te sluiten. Wij geven je graag advies waarbij we kijken of je hypotheek oversluiten voor jou loont.

Waarom zou ik mijn hypotheek oversluiten?

De Nederlandse huizenbezitter kan gemiddeld € 224,- per maand besparen door zijn hypotheek over te sluiten. Dit kan ook voor jou het geval zijn. Zomaar van hypotheek veranderen lijkt misschien spannend en ingewikkeld, maar dat hoeft het niet te zijn. Wij begeleiden je stap voor stap. Zodat alles helder is en beslissingen weloverwogen genomen worden.

Wat houdt de boeterente in?

Samen met de bank of hypotheekverstrekker heb je een rentevaste periode bepaalt. In die periode rekent de hypotheekverstrekker op inkomsten uit rente die jij over je hypotheekbedrag betaalt. Als je je hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit bij een andere aanbieder, loopt je huidige hypotheekverstrekker inkomsten mis. Om het overzetten van je hypotheek te kunnen realiseren, moet je je contract openbreken. Hier rekent de hypotheekverstrekker een boete voor, die de boeterente of oversluitboete wordt genoemd. Dit geldt alleen als je je hypotheek wil oversluiten als je rentevaste periode nog niet is afgelopen.

                                   
Erkend Hypothecair Planner