Aankoopmakelaar

Wees je concurrenten een stap voor op de lokale woningmarkt.

Koop slim en neem contact opVolledig vrijblijvend en 100% vertouwelijk

Aankoopmakelaar

Wees je concurrenten een stap voor op de lokale woningmarkt.

Koop slim en neem contact op
Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Een aankoopmakelaar inschakelen voor jouw woondroom

Hard op zoek naar je droomwoning? Dan weet je vast ook dat het momenteel erg lastig is om een huis te kopen. Je bent namelijk niet de enige die wil verhuizen. En met het huidige woningtekort gaat die opgave naar verwachting alleen nog maar moeilijker worden. Er zijn gelukkig wel manieren om je kans te vergroten. Met een aankoopmakelaar, bijvoorbeeld. 

Een aankoopmakelaar kent de lokale woningmarkt als geen ander. Zij krijgen het nieuwe woningaanbod als eerste te zien en de makelaar weet hierdoor ook gelijk of er een kanshebber voor jullie bij zit. En omdat jouw aankoopmakelaar niet emotioneel betrokken is bij de aankoop van een nieuwe woning, krijg je altijd een objectieve mening over een uit te brengen bod, uitkomst van de bouwkundige keuring en andere zaken die van invloed zijn op jouw woonplezier in je volgende woning. 

Een aankoopmakelaar inschakelen voor jouw woondroom

Hard op zoek naar je droomwoning? Dan weet je vast ook dat het momenteel erg lastig is om een huis te kopen. Je bent namelijk niet de enige die wil verhuizen. En met het huidige woningtekort gaat die opgave naar verwachting alleen nog maar moeilijker worden. Er zijn gelukkig wel manieren om je kans te vergroten. Met een aankoopmakelaar, bijvoorbeeld. 


Een aankoopmakelaar kent de lokale woningmarkt als geen ander. Zij krijgen het nieuwe woningaanbod als eerste te zien en de makelaar weet hierdoor ook gelijk of er een kanshebber voor jullie bij zit. En omdat jouw aankoopmakelaar niet emotioneel betrokken is bij de aankoop van een nieuwe woning, krijg je altijd een objectieve mening over een uit te brengen bod, uitkomst van de bouwkundige keuring en andere zaken die van invloed zijn op jouw woonplezier in je volgende woning. 

De voordelen van een aankoopmakelaar

 • Een aankoopmakelaar is als eerste op de hoogte van huizen die op de markt komen in de regio waar jij wil wonen. En misschien nog wel belangrijker: je aankoopmakelaar weet alles over de buurt en over de typen huizen.
 • Een aankoopmakelaar is altijd objectief. De verkopende makelaar is ingeschakeld door de verkopende partij, dus zal diegene jou niet tot in detail uitleggen dat de fundering van het huis aangepakt moet worden. Liever heeft een verkopend makelaar het tijdens een bezichtiging over de ruime woning, de prachtige ligging en de kansen die het huis voor jou biedt. Bij een bezichtiging met een aankoopmakelaar kan de verkopend makelaar minder aandacht vestigen op het emotionele deel van de aankoop.
 • Een aankoopmakelaar neemt de onderzoeksplicht voor jou uit handen. De aankoopmakelaar zorgt voor verschillende onderzoeken van de woning.
 • Je profiteert van de kennis en ervaring van een aankoopmakelaar. Is de hoge vraagprijs het huis waard? Moet je zelf nog veel aan het huis doen? En wat is het bestemmingsplan voor de wijk? Jij koopt niet elke dag een huis, voor een aankoopmakelaar is het dagelijkse kost. Hij weet precies waar op te letten om voor jou een mooie, geschikte woning te vinden en aan te kopen die voldoet aan jouw wensen.
 • Een aankoopmakelaar controleert de afrekeningen en koopovereenkomsten op juridisch gebied. Wel zo fijn als ook dit goed geregeld is en zeker weet dat er geen juridische rompslomp volgt.
 • Aankoopmakelaar en financieel adviseur in één. Sommige aankoopmakelaars helpen niet alleen bij het vinden van een woning, maar ook bij de financiering ervan. Dat scheelt aanzienlijk in kosten!
 • Profiteer van het netwerk van de aankoopmakelaar. Hij schakelt een geschikte notaris en/of taxateur in om jou in het gehele aankoopproces te kunnen ontzorgen.
Financieel vrij

100% 

In jouw belang

200+

Woningen aangekocht

25+ jaar

Ervaring

Bespaar tijd én geld met gespecialiseerde aankoopmakelaars

Schakel je een aankoopmakelaar in? Dan levert jou dat een hoop tijd en geld op. Jij hoeft namelijk niet meer dagelijks te kijken of er nieuwe woningen op Funda staan. Datgene wat op Funda staat, is vaak ook al direct weg. Een bezichtiging inplannen heeft dan vaak al geen zin of kan zelfs niet meer omdat er al genoeg gegadigden zijn. Een aankoopmakelaar weet als eerste welke woning te koop staat, ver voordat de woning op Funda wordt geplaatst. Dat geeft jou het voordeel om snel een bezichtiging in te plannen.


Daarnaast doet een aankoopmakelaar onderzoek naar onder meer de vraagprijs en de staat van de woning (eventueel door middel van bouwkundige keuring). Zijn er in de afgelopen tijd andere woningen verkocht in dezelfde regio of buurt en wat waren de vraagprijzen en verkoopprijzen van deze woningen? Moet er overboden worden? En zo ja, hoeveel? Een aankoopmakelaar vertelt je wanneer het nadelig is om te overbieden. Door een oververhitte woningmarkt is overbieden helaas de norm. Je aankoopmakelaar regelt de onderhandelingen voor jou. Potentiële kopers onderhandelen met emotie, een specialist handelt op basis van kennis en ervaring voor een zo laag mogelijke prijs. Dat kan je duizenden euro's schelen, wat op zijn beurt ook weer een lagere hypotheek oplevert. Je droomhuis kopen met behulp van een aankoopmakelaar is dus niet alleen nu, maar ook voor in de toekomst een waardevolle investering. 

Stefan Kosse
Wij wilden bij het kopen van een huis de juiste specialisten aan onze zijde hebben. Die hebben wij gekregen met Excellent Finance. De werkwijze is duidelijk en de begeleiding bij het kopen van het huis was voor ons erg prettig en succesvol.


In deze krappe woonmarkt hebben wij met de eerste bezichtiging ons droomhuis kunnen kopen met hulp van Femke en Raymond. Voor ons zijn dit toppers die een stapje extra zetten. En dat heeft voor ons goed uitgepakt.
Stefan Kosse

Een huis kopen met aankoopbegeleiding: nodig of overbodig?

De keuze ligt bij jou: ga je zelf een woning kopen of schakel je de hulp van een aankoopmakelaar in om jou te helpen bij de aankoop van een woning. Als je zelf een woning wil kopen, moet je voldoende tijd en energie hebben om zelf zaken uit te zoeken. Denk aan het inplannen van verschillende bezichtigingen, informatie over de woning en de wijk opvragen, je verdiepen in de woningwaarde en vraagprijs en natuurlijk het onderhandelen over de prijs. 


Een aankoopmakelaar kost geld, maar levert ook altijd zijn geld weer op. Doordat je een lagere aankoopprijs betaalt, bijvoorbeeld. Of omdat de aankoopmakelaar na zijn bevindingen aangeeft dat het huis het niet waard is of niet aansluit bij de doelen en wensen die je hebt voor zowel korte als langere termijn. 

Wat kost een aankoopmakelaar? 

Wil je een aankoopmakelaar inschakelen? Dan zitten daar uiteraard kosten aan verbonden. Hoe hoog deze kosten zijn, hangt af van de werkzaamheden die je laat uitvoeren. Wil je alleen de zoekopdracht uitbesteden, laat je een makelaar ook toe bij een bezichtiging en bij de onderhandeling? Afhankelijk van het takenpakket zal de aankoopmakelaar een prijs hanteren. Er geldt geen vast tarief voor een aankoopmakelaar, maar wordt er gewerkt met een vast bedrag dat eventueel wordt aangevuld met een percentage van de aankoopprijs. Vraag dit vooraf goed na, zodat je weet welke kosten je kunt verwachten. Loop je offerte(s) daarom altijd goed na, voordat je een aankoopmakelaar in de arm neemt.

Aankoopbegeleiding door Excellent Finance

Excellent Finance heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de aankoopbegeleiding van woningen door heel Nederland. Alle aankoopmakelaars zijn gecertificeerde aankoopmakelaars die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen de huizenmarkt binnen een bepaalde regio en kunnen hierdoor nog beter inspelen op kansen die zich voordoen. Dat vergroot de kans op een succesvolle aankoop voor jou. En dat is waar we het voor doen. 


Wij werken niet op No Cure No Pay basis, omdat wij ervan overtuigt zijn dat je op deze basis nooit de juiste intentie van je aankoopmakelaar kunt verwachten. Bij No Cure No Pay verdient een aankoopmakelaar als je een woning aankoopt. Er is dus een financiële prikkel om jou te forceren een woning te kopen voor een te hoog bedrag of misschien zelfs een woning die eigenlijk niet voldoet aan jouw wensen. Wij willen nee tegen je kunnen zeggen als jouw droomhuis een nachtmerrie kan worden door een te hoge aankoopprijs of bouwtechnische mankementen die veel geld gaan kosten.


Gecertificeerd aankoopmakelaar

                                                                               

Vragen over een aankoopmakelaar

Wat doet een gecertificeerd aankoopmakelaar voor mij?

Dat bepaal je zelf. Je maakt hierover vooraf duidelijke afspraken met de gecertificeerd aankoopbegeleider. Deze worden vastgelegd in een Opdracht tot Dienstverlening. Natuurlijk is het verstandig als je je tijdens het gehele aankoopproces laat begeleiden door een gecertificeerd aankoopbegeleider. De gecertificeerd aankoopbegeleider voert voor jou dan volgende werkzaamheden uit:
- Samen met jou de woning bezichtigen
- Onderzoeken of sprake is van achterstallig onderhoud of bouwkundige gebreken
- Aangeven wanneer een bouwkundige keuring gewenst of noodzakelijk is
- Onderzoeken of sprake is van bodemverontreiniging of specifieke gebreken, zoals de aanwezigheid van asbest, olietanks, betonrot ed.
- Onderzoek doen naar de rechten en plichten die kunnen rusten op de woning en het perceel
- De waarde van de woning bepalen en de onderhandelingsstrategie met jou bespreken
- Namens jou de onderhandelingen voeren over de voorwaarden en de prijs
- Ervoor zorgen dat jouw belangen zijn gewaarborgd en dat de voor jou van belang zijnde bepalingen worden opgenomen in de koopovereenkomst
- De woning inspecteren vóór de overdracht en jou begeleiden met de verdere afhandeling

Ben ik verzekerd als een aankoopmakelaar schade oplevert?

Een gecertificeerd aankoopbegeleider krijgt van jou de opdracht om je te begeleiden in het aankoopproces. Dat wordt vastgelegd in een Opdracht tot Dienstverlening. Als de gecertificeerd aankoopbegeleider zich niet aan de gemaakte afspraken houdt en jij hierdoor schade ondervindt, kunt je de gecertificeerd aankoopbegeleider hierop aanspreken. Dan is het prettig om te weten dat de gecertificeerd aankoopbegeleider verzekerd is voor de schade die door zijn handelen kan ontstaan.

Zijn de kosten van een aankoopmakelaar aftrekbaar?

De kosten die je maakt als je een aankoopmakelaar in de arm neemt zijn niet volledig fiscaal aftrekbaar. Zo kun je de courtagekosten, de kosten voor de diensten van de aankoopmakelaar, niet aftrekken. Maar de taxatiekosten zijn weer wel aftrekbaar. Zorg er dus voor dat je de factuur van de taxatie goed bewaart. Heb je geen aparte factuur gekregen, vraag hier dan naar.

                                                                       

Wat is de waarde van je nieuwe woning?

Wil jij een gratis woningwaarde rapport ontvangen vul het formulier in.

Je ontvangt het woningwaarderapport per e-mail. Indien je vragen hebt over het rapport dan kan je contact met ons opnemen.


Het woningwaarderapport geeft jou inzicht in:

 • De reële waarde van je nieuwe woning;
 • Perceeloppervlakte (het aantal geregistreerde vierkante meters);
 • Woonoppervlakte (het aantal geregistreerde vierkante meters);
 • Prijzen van woningen in de buurt;
 • Kadastrale kaart

null

Onze kantoren zijn gevestigd in Den Helder en Amsterdam. Onze aankoopmakelaars werken echter door heel Noord-Holland. Onze aankoopmakelaars  kunnen je o.a. in de volgende gemeenten van aankoopbegeleiding voorzien; Aalsmeer, Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Assendelft, Beemster, Bergen, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Diemen, Drechterland, Edam-Volendam. Enkhuizen, Gooise Meren, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Heerhugowaard, Heiloo, Hilversum, Hollands Kroon, Hoorn, Huizen, Koggenland, Krommenie, Landsmeer, Langedijk, Laren, Medemblik, Oostzaan, Opmeer, Ouder-Amstel, Purmerend, Schagen, Stede Broec, Texel, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad, Zandvoort.