Hypotheekadviseurs Excellent Finance

 Aankoopmakelaar

Wij onderhandelen voor jou als of het ons eigen geld is.

Hypotheekadviseurs Excellent Finance

Aankoopmakelaar

Wij onderhandelen voor jou als of het ons eigen geld is.

Waarom je huis kopen met een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar is er alleen voor jou. Maar let daarbij wel op. Iedereen mag zich "aankoopmakelaar" noemen, dit is geen beschermd beroep.


Is Funda je favoriete app? Hard op zoek naar je droomwoning of eerste huis? Of je nu een starter bent of al ervaring hebt op de woningmarkt, een huis kopen blijft de grootste investering die velen van ons doen.


Je koopt daarnaast niet alleen een huis maar ook een thuis. Het is de plek waar je tot rust komt, mooie herinneringen opbouwt, gezellige avonden met vrienden en of partner doorbrengt en je gezin ziet opgroeien.


Je wil dit dus goed doen, maar een huis kopen en een hypotheek regelen zijn ingewikkeld. Het kan een uitstekende investering zijn of een molensteen om je nek. Afhankelijk van je beslissingen. Zorg er dus voor dat je de juiste neemt en gebruik een gecertificeerd aankoopbegeleider als aankoopmakelaar.


Kijk met je hart, maar koop je woning met je hoofd

Bij het zien van onze droomwoning, bestaat het risico dat we ons te veel laten meeslepen door ons hart. Hierdoor kunnen we financiële beslissingen nemen die later leiden tot ellende. En van onze droom een nachtmerrie maken.


Je neemt bijvoorbeeld een te hoge hypotheek. Heb je daarna nog wel geld over voor een vakantie of zaken zoals de studie van je kinderen en het onderhoud van het huis? Wat als de waarde van de woning daalt? En hoe zit het met de kleine lettertjes van al die hypotheekverstrekkers?


Dit zelf uitzoeken neemt veel tijd in beslag. Daarnaast hebben velen hier weinig diepgaande kennis van en weten zij niet waar ze op moeten letten.


Koop slim en neem contact op met een aankoopmakelaar

Ontdek wat onze gecertificeerde aankoopbegeleider als aankoopmakelaar voor je kan doen. 

Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Financieel vrij

100% 

In jouw belang

200+

Woningen aangekocht

20+ jaar

Ervaring

Super leuke woning op Funda gezien en nu? Dan zijn er vaak 2 mogelijkheden.

Aankoopbegeleiding door gecertificeerd aankoopbegeleider

1. Onderhandelen over de prijs?


Ook op dit moment staan er nog steeds woningen te koop waar er ruimte is om te onderhandelen over de aankoopprijs. Dit kan omdat lokaal de woningmarkt nog niet overspannen is of simpelweg omdat de woning te duur te koop wordt aangeboden. Onderhandelen over de prijs is topsport, je moet ijzersterke zenuwen hebben en je emoties kunnen uitschakelen anders kan het een heel duur spelletje worden. Met een top onderhandeling kunnen we vaak veel geld voor je besparen en of betere voorwaarden afdwingen. 


Gecertificeerd aankoopspecialist

2. Bieden op het huis?

In steeds meer plaatsen is de huizenmarkt overspannen aan het raken. Dit is allang niet meer beperkt tot Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag. Als er veel vraag naar woningen is maar weinig aanbod gaat de prijs omhoog. De vraagprijs voor een huis wordt in deze plaatsen vaak gezien als een bieden vanaf prijs. Toch komt het voor dat we een huis kunnen aankopen tegen de vraagprijs of net daar onder. Hoe gaat het in de praktijk? Bieden op een woning gaat vaak via een inschrijving. Nadat je hebt gekeken bij een woning heb je beperkt de tijd om je uiterste bod + voorwaarden bij de verkoper neer te leggen. Het is dus heel belangrijk om het juiste bod + voorwaarden te bepalen zodat jij de woning ook gegund krijgt.

Stefan Kosse
Wij wilden bij het kopen van een huis de juiste specialisten aan onze zijde hebben. Die hebben wij gekregen met Excellent Finance. De werkwijze is duidelijk en de begeleiding bij het kopen van het huis was voor ons erg prettig en succesvol. In deze krappe woonmarkt hebben wij met de eerste bezichtiging ons droomhuis kunnen kopen met hulp van Femke en Raymond. Voor ons zijn dit toppers die een stapje extra zetten. En dat heeft voor ons goed uitgepakt.
Stefan Kosse
Aankoopbegeleiding zonder risico

Zeg nee tegen: "No Cure No Pay"

Wanneer je een aankoopmakelaar inschakelt om voor jou een woning aan te kopen, dan doe je dat zonder risico. Je betaalt ons voor de best mogelijke ondersteuning en prijsonderhandeling die er is.


Daarom werken wij niet op basis van No Cure No Pay. Niemand kan gratis werken en wij ook niet. Werkt een aankoopmakelaar alleen op basis van No Cure No Pay, dan verdient hij alleen als hij daadwerkelijk een woning voor je aankoopt.


Er is dus een financiële prikkel om de aankoop te forceren. Dit is in onze ogen voor jou geen goed uitgangspunt omdat de kans op een slechte deal groot is. 


Bijvoorbeeld doordat de aankoopprijs te hoog is of dat je een woning koopt die niet helemaal goed bij je past. Wij willen ook nee tegen je kunnen zeggen als je droomhuis een nachtmerrie kan worden. Zeg daarom nee tegen No Cure No Pay.

Pas op voor korting!

Tip! Pas op voor korting!

Eerlijk is eerlijk, wij Nederlanders zijn gek op korting. We krijgen liever een hoge korting dan dat we een lagere prijs betalen.


Het klinkt vaak mooi als een aankoopmakelaar je korting op zijn verdienste, courtage of factuur wil geven. Maar let op! Als een aankoopmakelaar zijn eigen geld al zo makkelijk weg geeft, hoe gaat hij dan met jouw geld om?


Goedkoop wordt helaas vaak duurkoop!

Wat kost een aankoopmakelaar?

Je wilt niet dat de aankoop van je droomhuis in een nachtmerrie verandert. Het inschakelen van een aankoopmakelaar is dan een goede keus. Maar kijk goed wie je in de arm neemt. Iedereen mag zich aankoopmakelaar noemen. Goedkoop wordt dan al snel duurkoop.


Kies een gecertificeerde aankoopbegeleider als aankoopmakelaar. Dan zit je goed. Je kunt tevens voor hypotheekadvies bij hem terecht, wel zo handig én voordelig.


Kwaliteit en efficiëntie mag je zeker verwachten van een goede makelaar. De kosten zijn afhankelijk van de dienstverlening. Gaat je aankoopmakelaar ook mee naar de bezichtiging van meerdere woningen of is het huis al gevonden?


Vaak worden de kosten gebaseerd op het onderhandelingsresultaat. Jouw makelaar gaat voor je onderhandelen over de vraagprijs van je droomhuis. Het bedrag wat hij er vanaf weet te praten, daarvan gaat een percentage naar hem. Anderen werken met een vast makelaarstarief. Zo weet je van tevoren waar je aan toe bent.


Een goede aankoopmakelaar zal je investering altijd voor je terug verdienen.


Bespreek de mogelijkheden met onze aankoopmakelaar.

Gecertificeerd aankoopmakelaar

                                                                               

Vragen over een aankoopmakelaar

Wat kost een aankoopmakelaar?

Gecertificeerd aankoop begeleiders bepalen zelf welk tarief zij met jou afspreken. Omdat de gecertificeerd aankoopbegeleider tevens hypotheekadviseur is en je dus alles onder één dak kunt regelen, ben je meestal aanzienlijk voordeliger uit, dan wanneer je een reguliere makelaar inschakelt.

Wat doet een gecertificeerd aankoopmakelaar voor mij?

Dat bepaal je zelf. Je maakt hierover vooraf duidelijke afspraken met de gecertificeerd aankoopbegeleider. Deze worden vastgelegd in een Opdracht tot Dienstverlening. Natuurlijk is het verstandig als je je tijdens het gehele aankoopproces laat begeleiden door een gecertificeerd aankoopbegeleider. De gecertificeerd aankoopbegeleider voert voor jou dan volgende werkzaamheden uit:

- Samen met jou de woning bezichtigen
- Onderzoeken of sprake is van achterstallig onderhoud of bouwkundige gebreken
- Aangeven wanneer een bouwkundige keuring gewenst of noodzakelijk is
- Onderzoeken of sprake is van bodemverontreiniging of specifieke gebreken, zoals de aanwezigheid van asbest, olietanks, betonrot ed.
- Onderzoek doen naar de rechten en plichten die kunnen rusten op de woning en het perceel
- De waarde van de woning bepalen en de onderhandelingsstrategie met jou bespreken
- Namens jou de onderhandelingen voeren over de voorwaarden en de prijs
- Ervoor zorgen dat jouw belangen zijn gewaarborgd en dat de voor jou van belang zijnde bepalingen worden opgenomen in de koopovereenkomst
- De woning inspecteren vóór de overdracht en jou begeleiden met de verdere afhandeling

Waarom is de gecertificeerde aankoopmakelaar verzekerd?

Een gecertificeerd aankoopbegeleider krijgt van jou de opdracht om je te begeleiden in het aankoopproces. Dat wordt vastgelegd in een Opdracht tot Dienstverlening. Als de gecertificeerd aankoopbegeleider zich niet aan de gemaakte afspraken houdt en jij hierdoor schade ondervindt, kunt je de gecertificeerd aankoopbegeleider hierop aanspreken. Dan is het prettig om te weten dat de gecertificeerd aankoopbegeleider verzekerd is voor de schade die door zijn handelen kan ontstaan.

Zijn de kosten van een aankoopmakelaar aftrekbaar?

De kosten die je maakt als je een aankoopmakelaar in de arm neemt zijn niet volledig fiscaal aftrekbaar. Zo kun je de courtagekosten, dit zijn de kosten voor de diensten van de aankoopmakelaar, niet aftrekken. Maar de taxatiekosten zijn weer wel aftrekbaar. Zorg er dus voor dat je de factuur van de taxatie goed bewaart. Heb je geen aparte factuur gekregen, vraag hier dan naar.

                                                                       

Wat is de waarde van je nieuwe woning?

Wil jij een gratis woningwaarde rapport ontvangen vul het formulier in.

Je ontvangt het woningwaarderapport per e-mail. Indien je vragen hebt over het rapport dan kan je contact met ons opnemen.


Het woningwaarderapport geeft jou inzicht in:

  • De reële waarde van je nieuwe woning;
  • Perceeloppervlakte (het aantal geregistreerde vierkante meters);
  • Woonoppervlakte (het aantal geregistreerde vierkante meters);
  • Prijzen van woningen in de buurt;
  • Kadastrale kaart

null

Aankoopbegeleiding van Excellent Finance

Onze kantoren zijn gevestigd in Den Helder, Haarlem en Amsterdam. Onze aankoopmakelaars werken echter door heel Noord-Holland. Onze aankoopmakelaars  kunnen je o.a. in de volgende gemeenten van aankoopbegeleiding voorzien; Aalsmeer, Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Assendelft, Beemster, Bergen, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Diemen, Drechterland, Edam-Volendam. Enkhuizen, Gooise Meren, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Heerhugowaard, Heiloo, Hilversum, Hollands Kroon, Hoorn, Huizen, Koggenland, Krommenie, Landsmeer, Langedijk, Laren, Medemblik, Oostzaan, Opmeer, Ouder-Amstel, Purmerend, Schagen, Stede Broec, Texel, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad, Zandvoort.