Wij zijn dé aankoopmakelaar

Wij onderhandelen voor jou alsof het ons eigen geld is

Maak nu een afspraak
Volledig vrijblijvend en 100% vertouwelijk

Wij zijn dé aankoopmakelaar

Wij onderhandelen voor jou alsof het ons eigen geld is.

Maak nu een afspraak
Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk
 • Wij kunnen namens jou snel bieden of onderhandelen

 • 100% aankoopgarantie

 • 97% meer kans op succesvolle aankoop

 • Lagere aankoopprijs dan zelf kopen

 • Ontvang tot 48 uur eerder het woonaanbod dan op Funda

 • Erkende en gecertificeerde aankoopbegeleiders

 • Gegarandeerd meer rust door uit te besteden

De woningmarkt verandert in rap tempo en is nog steeds uitdagend. Er worden steeds meer woningen onder de vraagprijs verkocht maar bij koopwoningen tot € 750.000 is er nog steeds veel concurrentie tussen kopers onderling. 

Met de hoge energieprijzen is de energiezuinigheid van een huis juist nu heel belangrijk geworden.

In de huidige woningmarkt is het belang van een aankoopmakelaar groter dan ooit. Daarnaast is het inschakelen van een aankoopmakelaar nu ook veel lucratiever geworden. Onze aankoopmakelaars kunnen veel geld voor je verdienen door minder te betalen voor je nieuwe huis.

Loop je tegen een van deze punten aan?

Schakel dan nu een aankoopmakelaar in!

 • Je twijfelt over de hoogte van het bedrag dat je moet bieden

 • Je wilt snel toeslaan omdat er meer kapers op de kust zijn

 • Je wilt klankborden over wat de beste aankoopstrategie is

 • Is het nog rendabel om een huis te verbouwen of te verduurzamen

 • De vraagprijs is (veel) te hoog en je zoekt een specialist die je helpt om de bodemprijs te onderhandelen

 • Je twijfelt over de bouwkundige staat

 • Je vraagt je af of de VVE (vereniging van eigenaren) wel financieel gezond is of dat deze alleen maar op papier bestaat

 • Binnen jouw budget lukt het niet een geschikt huis te vinden

 • Door de hoge energietarieven vraagt je jezelf af hoe duurzaam de woning is

 • Je wilt jezelf wapenen tegen onzin verhalen van verkoopmakelaars

Financieel vrij

100% 

In jouw belang

375+

Woningen aangekocht

25+ jaar

Ervaring

Stappenplan aankoopbegeleiding

1. kennismaken met elkaar

1e kennismaking bij ons op kantoor in Amsterdam of Den Helder, per telefoon, Google Meet of Teams om elkaar beter te leren kennen, je wilt weten wat voor vlees je in de kuip hebt en wij ook. Voor goed advies is een klik nodig.

2. bespreken van je wensen

Samen bespreken je wensen, mogelijkheden en praten je bij over de actuele woningmarkt ontwikkelingen toegespitst op jouw woonwensen. Zijn we het eens dan gaan we gezamenlijk gelijk van start met de zoektocht naar je nieuwe woning.
Data

3. woning zoeken en bezichtigen

Hebben we een woning gevonden die voldoet aan je wensen dan gaan we deze bezichtigen. Is dit je droom woning waar je voor wilt gaan? Dan bepalen op basis van onze jarenlange ervaring en met heel veel slimme data de echte waarde van de woning die je overweegt te kopen.
Bieden

4. onderzoek en bepalen aankoopstrategie

Wij vragen alle relevante documenten informatie van de woning op bij de verkoopmakelaar en bespreken deze met jou, samen bepalen we de beste aankoopstrategie, bieden of juist onderhandelen over de prijs.
Onderhandelingen

5. onderhandelen of bieden

Wij voeren namens jou met de verkoopmakelaar scherpe onderhandelingen over de koopprijs of brengen een super concurrerend bod en voorwaarden uit.
Hypotheek Advies

6. gefeliciteerd je hebt een woning gekocht

Gefeliciteerd je hebt een woning gekocht, er is overeenstemming met de verkoper(s). Wij controleren alle juridische documenten en checken of onze afspraken op de juiste wijze zijn vastgelegd in koopovereenkomst, zodat je deze met een gerust hart kunt tekenen.

Ondertekenen

7. regelen van je hypotheek

Doordat onze erkende hypotheek specialisten bij aanvang al heel goed jouw mogelijkheden hebben berekend weten we dat een hypotheek meer een formaliteit is dan nog een hele spanende periode.

Notaris

8. samen naar de Notaris

Vlak voordat je eigenaar wordt gaan wij nog een keer met je mee voor een laatste inspectie van de woning. Is alles akkoord dan gaan we samen naar de notaris waar de officiële eigendomsoverdracht zal plaatsvinden. Gefeliciteerd naar de notaris, wij hebben alles gecontroleerd, inclusief de notarisafrekening.

Stappenplan aankoopbegeleiding

 1. Kennismaken met elkaar
  1e kennismaking bij ons op kantoor in Amsterdam of Den Helder, per telefoon, Google Meet of Teams om elkaar beter te leren         kennen, je wilt weten wat voor vlees je in de kuip hebt en wij ook. Voor goed advies is een klik nodig.
 2. Bespreken van je wensen
  Samen bespreken je wensen, mogelijkheden en praten je bij over de actuele woningmarkt ontwikkelingen toegespitst op jouw woonwensen. Zijn we het eens dan gaan we gezamenlijk gelijk van start met de zoektocht naar je nieuwe woning.
 3. Woning zoeken en bezichtigen
  Hebben we een woning gevonden die voldoet aan je wensen dan gaan we deze bezichtigen. Is dit je droom woning waar je voor wilt gaan? Dan bepalen op basis van onze jarenlange ervaring en met heel veel slimme data de echte waarde van de woning die je overweegt te kopen.
 4. Onderzoek en bepalen aankoopstrategie
  Wij vragen alle relevante documenten informatie van de woning op bij de verkoopmakelaar en bespreken deze met jou, samen bepalen we de beste aankoopstrategie, bieden of juist onderhandelen over de prijs.
 5. Onderhandelen of bieden
  Wij voeren namens jou met de verkoopmakelaar scherpe onderhandeling over de koopprijs of brengen een super concurrerend bod en voorwaarden uit.
 6. Gefeliciteerd je hebt een woning gekocht
  Gefeliciteerd je hebt een woning gekocht, er is overeenstemming met de verkoper(s). Wij controleren alle juridische documenten en checken of onze afspraken op de juiste wijze zijn vastgelegd in koopovereenkomst, zodat je deze met een gerust hart kunt tekenen.
 7. Regelen van je hypotheek
  Doordat onze erkende hypotheek specialisten bij aanvang al heel goed jouw mogelijkheden hebben berekend weten we dat een hypotheek meer een formaliteit is dan nog een hele spanende periode.
 8. De laatste inspectie en samen naar de Notaris
  Vlak voordat je eigenaar wordt gaan wij nog een keer met je mee voor een laatste inspectie van de woning. Is alles akkoord dan gaan we samen naar de notaris waar de officiële eigendomsoverdracht zal plaatsvinden. Gefeliciteerd naar de notaris, wij hebben alles gecontroleerd, inclusief de notarisafrekening.

Energieverbruik van een huis is net zo belangrijk als het energielabel

Energieprijzen

Vanaf 2024 kun je minder lenen met een lager energie label
Het kabinet de leennormen voor het afsluiten van een hypotheek aanscherpen. Dit heeft als gevolg dat potentiële kopers van woningen met een lager energielabel in de basis minder kunnen lenen.


Extra opletten met energie labels afgegeven tot 31-12-2020

Tot die datum was het mogelijk om voor nog geen 10 euro online een energielabel te laten maken voor je huis zonder dat een deskundige je woning kwam inspecteren. Je raad het al met wat 'manipuhelpen" had je zo een energielabel A of B in handen. In de praktijk kan het dus best zijn dat je het energieverbruik van een G label moet betalen. Met de door Poetin opgedreven belachelijke energie tarieven wordt je daar niet heel blij van. 


Energiekosten belangrijk onderdeel van je vaste lasten.

De rente van je hypotheek is nog aftrekbaar, de kosten van gas en elektriciteit niet. Om over de onverkoopbaarheid van je huis in de toekomst nog maar te zwijgen.

Kijk dus goed naar het aantal kilowattuur elektra en kubieke meters gas verbruik van de huidige eigenaar, dat zegt vaak meer dan een energielabel.
Google Reviews
Wij zijn al jaren tevreden klanten van Excellent Finance. Ze denken altijd met je mee en zijn goed te bereiken. Dankzij Excellent ervaren wij een enorme rust en zekerheid. Onlangs hebben wij dankzij hun aankoopmakelaar onze droomwoning weten te bemachtigen. Allemaal erg professioneel, en zonder hem en onze financieel adviseur had dit niet gelukt!
Dankbaar!
Ilonka Stuijvenberg

Een aankoopmakelaar die nee zegt?

Ja dat klinkt gek uit de mond van een aankoopmakelaar, dat geven we gelijk toe. Wij zeggen regelmatig nee tegen onze klanten, om het niet te doen, om de woning niet te kopen, omdat we onderhandelen en aankopen als of het ons eigen geld is. Er zijn tal van redenen te verzinnen om het soms niet te doen en dan zeggen we je dat ook eerlijk. We gaan dan met volle moed door en samen op zoek naar een woning waar we beiden volwaardig ja tegen kunnen zeggen. Onze aanpak als aankoopmakelaar gaat je heel veel woonplezier opleveren en narigheid en kosten besparen. Dat geeft rust.

11 reden om onze aankoopmakelaars in te schakelen

 1. 100% aankoopgarantie;

 2. Toegang tot huizen die (nog) niet op Funda staan;

 3. Super snel binnen 48uur mogelijk om voor jou te bieden of onderhandelen over de vraagprijs;

 4. Financiële check door erkend hypotheekspecialist met biedcertificaat waardoor je kunt bieden zondervoorbehoud en daardoor veel sterker staat ten opzichte van je concurrenten; 

 5. Inzicht in de echte waarde van een huis door woningwaarde rapport gebaseerd op heel veel data;

 6. 97% meer kans dat je aankoop succesvol is;

 7. Lagere koopprijs dan door het zelf te doen;

 8. Meer rust en minder stress; 

 9. Wij doen namens jou in overleg de onderhandelingen met de verkopend makelaar;

 10. Beste prijs-kwaliteit vergeleken met andere makelaars of zelf doen; 

 11. Gecertificeerde aankoopbegeleiders

Aankoopbegeleiding door Excellent Finance

Excellent Finance heeft al meer dan 25 jaar ervaring in de aankoopbegeleiding van woningen door heel Nederland. Alle aankoopmakelaars zijn gecertificeerde aankoopmakelaars die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen binnen de huizenmarkt binnen een bepaalde regio en kunnen hierdoor nog beter inspelen op kansen die zich voordoen. Dat vergroot de kans op een succesvolle aankoop voor jou. En dat is waar we het voor doen. 


Wij werken niet op No Cure No Pay basis, omdat wij ervan overtuigt zijn dat je op deze basis nooit de juiste intentie van je aankoopmakelaar kunt verwachten. Bij No Cure No Pay verdient een aankoopmakelaar als je een woning aankoopt. Er is dus een financiële prikkel om jou te forceren een woning te kopen voor een te hoog bedrag of misschien zelfs een woning die eigenlijk niet voldoet aan jouw wensen. Wij willen nee tegen je kunnen zeggen als jouw droomhuis een nachtmerrie kan worden door een te hoge aankoopprijs of bouwtechnische mankementen die veel geld gaan kosten.

Gecertificeerd aankoopmakelaar

                                                                               

Vragen over een aankoopmakelaar

Wat doet een gecertificeerd aankoopmakelaar voor mij?

Dat bepaal je zelf. Je maakt hierover vooraf duidelijke afspraken met de gecertificeerd aankoopbegeleider. Deze worden vastgelegd in een Opdracht tot Dienstverlening. Natuurlijk is het verstandig als je je tijdens het gehele aankoopproces laat begeleiden door een gecertificeerd aankoopbegeleider. De gecertificeerd aankoopbegeleider voert voor jou dan volgende werkzaamheden uit:
- Samen met jou de woning bezichtigen
- Onderzoeken of sprake is van achterstallig onderhoud of bouwkundige gebreken
- Aangeven wanneer een bouwkundige keuring gewenst of noodzakelijk is
- Onderzoeken of sprake is van bodemverontreiniging of specifieke gebreken, zoals de aanwezigheid van asbest, olietanks, betonrot ed.
- Onderzoek doen naar de rechten en plichten die kunnen rusten op de woning en het perceel
- De waarde van de woning bepalen en de onderhandelingsstrategie met jou bespreken
- Namens jou de onderhandelingen voeren over de voorwaarden en de prijs
- Ervoor zorgen dat jouw belangen zijn gewaarborgd en dat de voor jou van belang zijnde bepalingen worden opgenomen in de koopovereenkomst
- De woning inspecteren vóór de overdracht en jou begeleiden met de verdere afhandeling

Ben ik verzekerd als een aankoopmakelaar schade oplevert?

Een gecertificeerd aankoopbegeleider krijgt van jou de opdracht om je te begeleiden in het aankoopproces. Dat wordt vastgelegd in een Opdracht tot Dienstverlening. Als de gecertificeerd aankoopbegeleider zich niet aan de gemaakte afspraken houdt en jij hierdoor schade ondervindt, kunt je de gecertificeerd aankoopbegeleider hierop aanspreken. Dan is het prettig om te weten dat de gecertificeerd aankoopbegeleider verzekerd is voor de schade die door zijn handelen kan ontstaan.

Zijn de kosten van een aankoopmakelaar aftrekbaar?

De kosten die je maakt als je een aankoopmakelaar in de arm neemt zijn niet volledig fiscaal aftrekbaar. Zo kun je de courtagekosten, de kosten voor de diensten van de aankoopmakelaar, niet aftrekken. Maar de taxatiekosten zijn weer wel aftrekbaar. Zorg er dus voor dat je de factuur van de taxatie goed bewaart. Heb je geen aparte factuur gekregen, vraag hier dan naar.

                                                                       

Aankoopmakelaar blogs

Woning kopen

Wat is de waarde van je nieuwe woning?

Wil jij een gratis woningwaarde rapport ontvangen vul het formulier in.

Je ontvangt het woningwaarderapport per e-mail. Indien je vragen hebt over het rapport dan kan je contact met ons opnemen.


Het woningwaarderapport geeft jou inzicht in:

 • De reële waarde van je nieuwe woning;
 • Perceeloppervlakte (het aantal geregistreerde vierkante meters);
 • Woonoppervlakte (het aantal geregistreerde vierkante meters);
 • Prijzen van woningen in de buurt;
 • Kadastrale kaart

null

Onze kantoren zijn gevestigd in Den Helder en Amsterdam. Onze aankoopmakelaars werken echter door heel Noord-Holland. Onze aankoopmakelaars  kunnen je o.a. in de volgende gemeenten van aankoopbegeleiding voorzien; Aalsmeer, Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Assendelft, Beemster, Bergen, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Diemen, Drechterland, Edam-Volendam. Enkhuizen, Gooise Meren, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Heerhugowaard, Heiloo, Hilversum, Hollands Kroon, Hoorn, Huizen, Koggenland, Krommenie, Landsmeer, Langedijk, Laren, Medemblik, Oostzaan, Opmeer, Ouder-Amstel, Purmerend, Schagen, Stede Broec, Texel, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad, Zandvoort.