Aankoopmakelaar Alkmaar

Aankoopmakelaar Alkmaar

Voordelen van een aankoopmakelaar in Alkmaar

Maak nu een afspraak
Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Beoordeeld met 9,5

Gebaseerd op 250+ reviews

250+

Woningen aangekocht

25+ jaar ervaring

Sinds 1997 financieel adviseur
Aankoopmakelaar Alkmaar

Aankoopmakelaar Alkmaar

Voordelen van een aankoopmakelaar in Alkmaar

Maak nu een afspraak


Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Waarom zou ik een aankoopmakelaar inschakelen?

Waarschijnlijk ben jij ook op zoek naar een woning in de regio Alkmaar. Het vinden van een woning lijkt niet zo moeilijk. Je opent de Funda app of website, stelt wat filters in en voor je het weet heb je een lijst met huizen in Alkmaar. Maar of ze nog beschikbaar zijn? De kans is klein. Want als een woning eenmaal op Funda staat, ben je eigenlijk al te laat. 

Een aankoopmakelaar helpt jou bij de zoektocht naar een woning in Alkmaar. Zij kennen de lokale woningmarkt en weten uit ervaring wat er bij een huis komt kijken. Denk aan funderingsproblemen, maar ook andere zaken die jouw woongenot kan beïnvloeden. Onze aankoopmakelaar kent de regio Alkmaar als geen ander en weet dus ook waar op te letten in de wijk waar jij een bezichtiging hebt. En met zijn jarenlange ervaring komt jouw droom, wonen in. Alkmaar, een stuk dichterbij! 

Aankoopmakelaar Alkmaar

Aankoopmakelaar in Alkmaar: dit zijn de voordelen voor jou

Door een verschil in vraag en aanbod betaal je tegenwoordig veel te veel voor een woning. En dat terwijl de waarde van een woning veel lager ligt. Met een aankoopmakelaar in Alkmaar voorkom je dat je een te hoge prijs betaalt. Denk daarbij niet alleen aan de prijs voor een huis, maar ook aan bijvoorbeeld de Vereniging van Eigenaren. 


Als je eenmaal een woning op Funda hebt gevonden, is de strijd begonnen. Naast jou zijn er namelijk nog meer geïnteresseerden die allen een bezichtiging van de woning willen. Door een aankoopmakelaar in te schakelen, ben je die grote groep mensen een stap voor. Hij of zij gaat, aan de hand van jouw wensen, op zoek een woning die aansluit op jouw wensen. 


En als je dan eindelijk een woning in Alkmaar en omgeving mag bezichtigen, heb je alle tijd om de woning te bekijken. Jouw aankoopmakelaar is daar voor de kritische blik. Je aankoopmakelaar stelt namelijk de vragen aan de verkopende partij. Na de bezichtiging weet je het zeker: jij hebt je droomhuis gevonden. Ook dan helpt de aankoopmakelaar je. Samen onderhandel je over de prijs, zodat je niet te veel hoeft te betalen voor jouw droomhuis!

Wij wilden bij het kopen van een huis de juiste specialisten aan onze zijde hebben. Die hebben wij gekregen met Excellent Finance. De werkwijze is duidelijk en de begeleiding bij het kopen van het huis was voor ons erg prettig en succesvol. In deze krappe woonmarkt hebben wij met de eerste bezichtiging ons droomhuis kunnen kopen met hulp van Femke en Raymond. Voor ons zijn dit toppers die een stapje extra zetten. En dat heeft voor ons goed uitgepakt.
Stefan Kosse

Een huis kopen in Alkmaar met een aankoopmakelaar

Wil je deze keer niet maanden bezig zijn met bezichtigingen? Je vergroot je kans op slagen in deze krappe woningmarkt aanzienlijk door een aankoopmakelaar in Alkmaar in te schakelen.


De ervaring en expertise van een gecertificeerd aankoopmakelaar zorgen ervoor dat jij je hoofd koel kunt houden tijdens de onderhandeling van jouw nieuwe huis of appartement. Het inhuren van een aankoopmakelaar is een investering, maar hij of zij verdient zichzelf altijd terug. Je aankoopmakelaar onderhandelt namelijk met een professionele makelaar, die de verkoop op zich neemt. De expertise zorgt ervoor dat jij hopelijk snel het koopcontract met de beste voorwaarden voor jouw situatie kunt tekenen.  

Maak nu een afspraak
Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Wat is de waarde van je nieuwe woning?

Wil jij een gratis woningwaarde rapport ontvangen? Vul het formulier in.

Je ontvangt het woningwaarderapport per e-mail. Indien je vragen hebt over het rapport dan kan je contact met ons opnemen.


Het woningwaarderapport geeft jou inzicht in:

  • De reële waarde van je nieuwe woning;
  • Perceeloppervlakte (het aantal geregistreerde vierkante meters);
  • Woonoppervlakte (het aantal geregistreerde vierkante meters);
  • Prijzen van woningen in de buurt;
  • Kadastrale kaart

Aankoopmakelaar Excellent Finance

Vragen over een aankoopmakelaar in Alkmaar

Wat kost een gecertificeerd aankoopmakelaar in Alkmaar

Gecertificeerd aankoop begeleiders bepalen zelf welk tarief zij met jou afspreken. Omdat de gecertificeerd aankoopbegeleider ook hypotheekadviseur is, ben je meestal aanzienlijk voordeliger uit, dan wanneer je een reguliere makelaar inschakelt. Zeker in een stad als alkmaar.

Wat doet een goede aankoopmakelaar voor mij?

Dat bepaal je zelf. Je maakt hierover vooraf duidelijke afspraken met de gecertificeerd aankoopbegeleider. Deze worden vastgelegd in een Opdracht tot Dienstverlening. Natuurlijk is het verstandig als je je tijdens het gehele aankoopproces laat begeleiden door een gecertificeerd aankoopbegeleider. De gecertificeerd aankoopbegeleider voert voor jou dan volgende werkzaamheden uit:

- Samen met jou de woning bezichtigen
- Onderzoeken of sprake is van achterstallig onderhoud of bouwkundige gebreken
- Aangeven wanneer een bouwkundige keuring gewenst of noodzakelijk is
- Onderzoeken of sprake is van bodemverontreiniging of specifieke gebreken, zoals de aanwezigheid van asbest, olietanks, betonrot ed.
- Onderzoek doen naar de rechten en plichten die kunnen rusten op de woning en het perceel
- De waarde van de woning bepalen en de onderhandelingsstrategie met jou bespreken
- Namens jou de onderhandelingen voeren over de voorwaarden en de prijs
- Ervoor zorgen dat jouw belangen zijn gewaarborgd en dat de voor jou van belang zijnde bepalingen worden opgenomen in de koopovereenkomst
- De woning in Alkmaar of omgeving inspecteren vóór de overdracht en jou begeleiden met de verdere afhandeling

Waarom is een gecertificeerd aankoopmakelaar verzekerd?

Een gecertificeerd aankoopbegeleider krijgt van jou de opdracht om je te begeleiden in het aankoopproces. Dat wordt vastgelegd in een Opdracht tot Dienstverlening. Als de gecertificeerd aankoopbegeleider zich niet aan de gemaakte afspraken houdt en jij hierdoor schade ondervindt, kunt je de gecertificeerd aankoopbegeleider hierop aanspreken. Dan is het prettig om te weten dat de gecertificeerd aankoopbegeleider verzekerd is voor de schade die door zijn handelen kan ontstaan.

Zijn de kosten van een aankoopmakelaar in Alkmaar aftrekbaar?

De kosten die je maakt als je een aankoopmakelaar in de arm neemt zijn niet volledig fiscaal aftrekbaar. Zo kun je de courtagekosten, dit zijn de kosten voor de diensten van de aankoopmakelaar, niet aftrekken. Maar de taxatiekosten zijn weer wel aftrekbaar. Zorg er dus voor dat je de factuur van de taxatie goed bewaart. Heb je geen aparte factuur gekregen, vraag hier dan naar.