Voordelen van een aankoopmakelaar in Amsterdam

Aankoopmakelaar Amsterdam

Voordelen van een aankoopmakelaar in Amsterdam

Waarom een aankoopmakelaar in Amsterdam?

Een huis in Amsterdam vinden is tegenwoordig erg makkelijk. Je kijkt gewoon op de website van Funda of lokale makelaars. Door de schaarste op de Amsterdamse woningmarkt is het echter ontzettend lastig om een huis te kopen. De prijzen schieten de lucht in. 


Een aankoopmakelaar in Amsterdam houdt het hoofd koel. Een goede aankoopmakelaar weet namelijk wat er bij een woning in Amsterdam komt kijken. Denk aan erfpacht, funderingsproblemen of andere zaken die van invloed kunnen zijn op jouw woongenot. Onze makelaar kent Amsterdam als geen ander. 

De voordelen van een aankoopmakelaar in Amsterdam

100%
In jouw belang
200+
Woningen aangekocht
25+ jaar

Ervaring

Voordelen van een aankoopmakelaar in Amsterdam

Door de schaarste op de woningmarkt is een woning tegenwoordig erg duur. Vaak betaal je dan ook meer dan de daadwerkelijke waarde van een huis. Met een aankoopmakelaar voorkom je dat je een te hoge prijs betaalt. Niet alleen voor de woning zelf, maar ook eventuele VvE of bouwkundige problemen die je veel geld kunnen kosten. 


Heb je eenmaal een huis gevonden dat aan jouw eisen voldoet? Waarschijnlijk ben jij niet de enige en sta jij, samen met tientallen (of soms wel honderden) mensen, in de wachtlijst om de woning te mogen bezichtigen. Door een aankoopmakelaar in Amsterdam in te schakelen, ben je die mensen een stap voor. Jij geeft aan wat jouw eisen zijn. De aankoopmakelaar gaat vervolgens op zoek naar een woning die aansluit op jouw wensen. 


Bij een bezichtiging kun jij de ruimte op je gemak bekijken, terwijl jouw aankoopmakelaar kritische vragen stelt aan de verkopende partij. Heb je na de bezichtigingen je droomhuis gevonden? Dan helpt onze expert je met onderhandelen over de prijs, zodat je niet te veel hoeft te betalen voor jouw droomhuis!

Stefan Kosse
Wij wilden bij het kopen van een huis de juiste specialisten aan onze zijde hebben. Die hebben wij gekregen met Excellent Finance. De werkwijze is duidelijk en de begeleiding bij het kopen van het huis was voor ons erg prettig en succesvol. In deze krappe woonmarkt hebben wij met de eerste bezichtiging ons droomhuis kunnen kopen met hulp van Femke en Raymond. Voor ons zijn dit toppers die een stapje extra zetten. En dat heeft voor ons goed uitgepakt.
Stefan Kosse
Koop je huis met een aankoopmakelaar in Amsterdam

Een huis kopen in Amsterdam met een aankoopmakelaar

Heb je al te vaak achter het net gevist? Of wil je deze keer niet maanden bezig zijn met bezichtigingen? Je vergroot je kans op slagen in deze krappe woningmarkt aanzienlijk door een aankoopmakelaar in te schakelen.


Zijn ervaring en expertise zorgen ervoor dat jij je hoofd koel kunt houden tijdens de onderhandeling van jouw nieuwe droomhuis. Het is een investering, maar een goede aankoopmakelaar verdient zichzelf altijd terug. 

Wat is de waarde van je nieuwe woning?

Wil jij een gratis woningwaarde rapport ontvangen? Vul het formulier in.

Je ontvangt het woningwaarderapport per e-mail. Indien je vragen hebt over het rapport dan kan je contact met ons opnemen.


Het woningwaarderapport geeft jou inzicht in:

  • De reële waarde van je nieuwe woning;
  • Perceeloppervlakte (het aantal geregistreerde vierkante meters);
  • Woonoppervlakte (het aantal geregistreerde vierkante meters);
  • Prijzen van woningen in de buurt;
  • Kadastrale kaart

Aankoopmakelaar Excellent Finance

                                       

Vragen over een aankoopmakelaar in Amsterdam

Wat kost een aankoopmakelaar in Amsterdam?

Gecertificeerd aankoop begeleiders bepalen zelf welk tarief zij met jou afspreken. Omdat de gecertificeerd aankoopbegeleider tevens hypotheekadviseur is en je dus alles onder één dak kunt regelen, ben je meestal aanzienlijk voordeliger uit, dan wanneer je een reguliere makelaar inschakelt. Zeker in een stad als Amsterdam.

Wat doet een gecertificeerd aankoopmakelaar in Amsterdam voor mij?

Dat bepaal je zelf. Je maakt hierover vooraf duidelijke afspraken met de gecertificeerd aankoopbegeleider. Deze worden vastgelegd in een Opdracht tot Dienstverlening. Natuurlijk is het verstandig als je je tijdens het gehele aankoopproces laat begeleiden door een gecertificeerd aankoopbegeleider. De gecertificeerd aankoopbegeleider voert voor jou dan volgende werkzaamheden uit:

- Samen met jou de woning bezichtigen
- Onderzoeken of sprake is van achterstallig onderhoud of bouwkundige gebreken
- Aangeven wanneer een bouwkundige keuring gewenst of noodzakelijk is
- Onderzoeken of sprake is van bodemverontreiniging of specifieke gebreken, zoals de aanwezigheid van asbest, olietanks, betonrot ed.
- Onderzoek doen naar de rechten en plichten die kunnen rusten op de woning en het perceel
- De waarde van de woning in Amsterdam of omgeving bepalen en de onderhandelingsstrategie met jou bespreken
- Namens jou de onderhandelingen voeren over de voorwaarden en de prijs
- Ervoor zorgen dat jouw belangen zijn gewaarborgd en dat de voor jou van belang zijnde bepalingen worden opgenomen in de koopovereenkomst
- De woning in Amsterdam of omgeving inspecteren vóór de overdracht en jou begeleiden met de verdere afhandeling

Waarom is de gecertificeerd aankoopmakelaar verzekerd?

Een gecertificeerd aankoopbegeleider krijgt van jou de opdracht om je te begeleiden in het aankoopproces. Dat wordt vastgelegd in een Opdracht tot Dienstverlening. Als de gecertificeerd aankoopbegeleider zich niet aan de gemaakte afspraken houdt en jij hierdoor schade ondervindt, kunt je de gecertificeerd aankoopbegeleider hierop aanspreken. Dan is het prettig om te weten dat de gecertificeerd aankoopbegeleider verzekerd is voor de schade die door zijn handelen kan ontstaan.

Zijn de kosten van een aankoopmakelaar in Amsterdam aftrekbaar?

De kosten die je maakt als je een aankoopmakelaar in de arm neemt zijn niet volledig fiscaal aftrekbaar. Zo kun je de courtagekosten, dit zijn de kosten voor de diensten van de aankoopmakelaar, niet aftrekken. Maar de taxatiekosten zijn weer wel aftrekbaar. Zorg er dus voor dat je de factuur van de taxatie goed bewaart. Heb je geen aparte factuur gekregen, vraag hier dan naar.