aankoopmakelaar Haarlem

Aankoopmakelaar Haarlem

Voordelen van een aankoopmakelaar in Haarlem

aankoopmakelaar Haarlem

Aankoopmakelaar Haarlem

Voordelen van een aankoopmakelaar in Haarlem

Een aankoopmakelaar in Haarlem, waarom eigenlijk?

De woningmarkt is ontzettend krap. Een huis in Haarlem kopen is niet het probleem. Je opent de Funda app, filtert eenvoudig op je budget en Haarlem en omgeving en je krijgt direct een lijst met huizen die beschikbaar zijn. Of tenminste, beschikbaar. Dat is nog maar de vraag. Want als je een woning op Funda ziet, ben je eigenlijk al te laat. 


Een aankoopmakelaar in Haarlem biedt uitkomst. Hij of zij weet namelijk wat er bij een woning in Haarlem komt kijken. Denk aan funderingsproblemen, maar ook andere zaken die jouw woongenot kan beïnvloeden. Onze aankoopmakelaar kent Haarlem als geen ander. 

De voordelen van een aankoopmakelaar in Haarlem

100%
In jouw belang
200+
Woningen aangekocht
20+ jaar

Ervaring

Voordelen van een aankoopmakelaar in Amsterdam

De vraag en aanbod in de woningmarkt is erg verstoord. Er is meer vraag dan aanbod, waardoor de prijzen door het dak heen gaan. De kans dat jij nu meer betaalt voor een huis dan de daadwerkelijke waarde van het huis is erg groot. Met een aankoopmakelaar voorkom je dat je een te hoge prijs betaalt. Niet alleen voor de woning zelf, maar ook eventuele VvE of bouwkundige problemen. 


Als je dan eenmaal een woning hebt gevonden die niet aan jouw eisen voldoet en past binnen jouw budget, is de strijd begonnen. Want jij bent vast niet de enige die interesse heeft. Soms ben jij een van tientallen of zelfs wel honderd mensen die op één dag een bezichtiging gepland hebben. Door een aankoopmakelaar in Haarlem in te schakelen, ben je die mensen een stap voor. Jij geeft aan wat jouw eisen zijn. De aankoopmakelaar gaat vervolgens op zoek naar een woning die aansluit op jouw wensen. 


En als je dan eindelijk een woning mag bezichtigen, heb je alle tijd om de woning te bekijken. Jouw aankoopmakelaar is daar voor de kritische blik. Je aankoopmakelaar stelt namelijk de vragen aan de verkopende partij. Na de bezichtiging weet je het zeker: jij hebt je droomhuis gevonden. Ook dan helpt de aankoopmakelaar je. Samen onderhandel je over de prijs, zodat je niet te veel hoeft te betalen voor jouw droomhuis!

Stefan Kosse
Wij wilden bij het kopen van een huis de juiste specialisten aan onze zijde hebben. Die hebben wij gekregen met Excellent Finance. De werkwijze is duidelijk en de begeleiding bij het kopen van het huis was voor ons erg prettig en succesvol. In deze krappe woonmarkt hebben wij met de eerste bezichtiging ons droomhuis kunnen kopen met hulp van Femke en Raymond. Voor ons zijn dit toppers die een stapje extra zetten. En dat heeft voor ons goed uitgepakt.
Stefan Kosse
Koop je huis met een aankoopmakelaar in Amsterdam

Een huis kopen in Haarlem met een aankoopmakelaar

Wil je deze keer niet maanden bezig zijn met bezichtigingen? Je vergroot je kans op slagen in deze krappe woningmarkt aanzienlijk door een aankoopmakelaar in Haarlem in te schakelen.


De ervaring en expertise van een aankoopmakelaar zorgen ervoor dat jij je hoofd koel kunt houden tijdens de onderhandeling van jouw nieuwe woning. Het inhuren van een aankoopmakelaar is een flinke investering, maar een goede aankoopmakelaar verdient zichzelf altijd terug. 

Wat is de waarde van je nieuwe woning?

Wil jij een gratis woningwaarde rapport ontvangen? Vul het formulier in.

Je ontvangt het woningwaarderapport per e-mail. Indien je vragen hebt over het rapport dan kan je contact met ons opnemen.


Het woningwaarderapport geeft jou inzicht in:

  • De reële waarde van je nieuwe woning;
  • Perceeloppervlakte (het aantal geregistreerde vierkante meters);
  • Woonoppervlakte (het aantal geregistreerde vierkante meters);
  • Prijzen van woningen in de buurt;
  • Kadastrale kaart

Aankoopmakelaar Excellent Finance

Vragen over een aankoopmakelaar in Haarlem

Wat kost een aankoopmakelaar in Haarlem?

Gecertificeerd aankoop begeleiders bepalen zelf welk tarief zij met jou afspreken. Omdat de gecertificeerd aankoopbegeleider tevens hypotheekadviseur is en je dus alles onder één dak kunt regelen, ben je meestal aanzienlijk voordeliger uit, dan wanneer je een reguliere makelaar inschakelt. Zeker in een stad als Haarlem.

Wat doet een gecertificeerd aankoopmakelaar in Haarlem voor mij?

De diensten die een aankoopmakelaar voor je levert, heb je zelf in de hand. Je maakt hierover vooraf duidelijke afspraken met de aankoopbegeleider. Deze worden vastgelegd in een Opdracht tot Dienstverlening. Natuurlijk is het verstandig als je je tijdens het gehele aankoopproces laat begeleiden door een gecertificeerd aankoopbegeleider. De gecertificeerd aankoopbegeleider voert voor jou dan volgende werkzaamheden uit:

- Samen met jou de woning bezichtigen
- Onderzoeken of sprake is van achterstallig onderhoud of bouwkundige gebreken
- Aangeven wanneer een bouwkundige keuring gewenst of noodzakelijk is
- Onderzoeken of sprake is van bodemverontreiniging of specifieke gebreken, zoals de aanwezigheid van asbest, olietanks, betonrot ed.
- Onderzoek doen naar de rechten en plichten die kunnen rusten op de woning en het perceel
- De waarde van de woning in Haarlem of omgeving bepalen en de onderhandelingsstrategie met jou bespreken
- Namens jou de onderhandelingen voeren over de voorwaarden en de prijs
- Ervoor zorgen dat jouw belangen zijn gewaarborgd en dat de voor jou van belang zijnde bepalingen worden opgenomen in de koopovereenkomst
- De woning in Haarlem of omgeving inspecteren vóór de overdracht en jou begeleiden met de verdere afhandeling

Is een gecertificeerd aankoopmakelaar verzekerd?

Een gecertificeerd aankoopbegeleider krijgt van jou de opdracht om je te begeleiden in het aankoopproces. Dat wordt vastgelegd in een Opdracht tot Dienstverlening. Als de gecertificeerd aankoopbegeleider zich niet aan de gemaakte afspraken houdt en jij hierdoor schade ondervindt, kunt je de gecertificeerd aankoopbegeleider hierop aanspreken. Dan is het prettig om te weten dat de gecertificeerd aankoopbegeleider verzekerd is voor de schade die door zijn handelen kan ontstaan.

Zijn de kosten van een aankoopmakelaar in Haarlem aftrekbaar?

De kosten die je maakt als je een aankoopmakelaar in de arm neemt zijn niet volledig fiscaal aftrekbaar. Zo kun je de courtagekosten, dit zijn de kosten voor de diensten van de aankoopmakelaar, niet aftrekken. Maar de taxatiekosten zijn weer wel aftrekbaar. Zorg er dus voor dat je de factuur van de taxatie goed bewaart. Heb je geen aparte factuur gekregen, vraag hier dan naar.