Financiële planning in Amsterdam

Financiële planning in Amsterdam

Wat is hard werken waard, als je geen voldoening ervaart?

Amsterdam

Financiële planning in Amsterdam

Wat is hard werken waard, als je geen voldoening ervaart?

Financiële planning? Waarom zou je dat willen?

Een financieel plan maken klinkt misschien overdreven. Dat doe je voor je bedrijf, toch niet in je privé leven?

Maar financiële balans in je leven is belangrijk. Het geeft je veel vrijheid en rust. 

Financiële planning helpt je daarbij. Het is natuurlijk handig als je financiën aansluiten bij jouw manier van leven, nu en in de toekomst.


Gek eigenlijk, onze auto laten we elk jaar nakijken. 

Maar ons financiële plaatje, daar kijken we nauwelijks naar. Je kunt je hele leven werken om alle financiële risico’s in te perken. Maar hoe zit het met je dromen, je doelen? Als je deze niet bereikt, wat is al dat werken dan waard?

Waarom een financieel adviseur inschakelen?

In sommige situaties schakel je, als vanzelfsprekend, een financieel adviseur in

Bijvoorbeeld bij de aankoop van een nieuwe woning. Dan ga je op zoek naar een hypotheekadviseur. De jaarlijkse belastingaangifte laat je graag over aan een belastingexpert, zodat je krijgt waar je recht op hebt.

Voor het samenstellen en controleren van de jaarrekening heb je een accountant. Al die cijfertjes dat besteedt je liever uit, dan weet je zeker dat het goed gaat. En wil je gaan beleggen, dan schakel je een vermogensplanner in om je te helpen bij het inrichten van je beleggingsportefeuille.


Een financieel adviseur inschakelen voor je financiële planning dat doe je niet zo snel.

Waarom eigenlijk niet?

Waarschijnlijk, omdat er geen directe noodzaak is. Het is niet meteen duidelijk wat het je gaat opleveren. Op brochures en websites lees je lege kreten, waarom jij je financiën moet laten nakijken:

  • Een financiële planning om je doelen te bereiken.
  • Een financiële planning om inzicht te krijgen.
  • Een financiële planning voor een beter overzicht.

Tja, als je het zo bekijkt kan die planning inderdaad nog wel even wachten…

Wat levert financiële planning jou op?

Natuurlijk kan je ook zonder. Maar stel je eens voor dat je precies weet hoe jij er financieel voor staat. Nu, maar ook in de toekomst.


Dat je precies weet waar je nu staat, waar je heen wilt. En waar je vooral niet naar toe wilt. Dat je weet wat ervoor nodig is om je doelen te bereiken. Welke risico’s je onderweg tegenkomt, en hoe je deze kunt beperken.


Met andere woorden, je weet vooraf of je wensen en doelen haalbaar zijn.
En zo niet, hoe je dit alsnog kunt bereiken. Hoeveel rust en voldoening zou het je geven als je precies weet hoe je jouw doelen moet bereiken?


  • Eerder stoppen met werken.
  • Een riant pensioen opbouwen.
  • Een heerlijk vakantiehuis.
  • Je kinderen financieel helpen met hun studie.
  • Ze helpen hun eerste huis te kopen.
  • Toch die wereldreis of prachtige cruise maken.
  • Je vermogen op een slimme manier laten groeien.
  • Bij overlijden niet de belasting er met het grootste deel vandoor laten gaan.

Waarom financiële planning rust geeft?

Er zijn verschillende redenen waarom een financieel plan laten maken jou veel rust geeft.

We zullen er enkele noemen:


  • Al die cijfertjes.
    Het kan je gaan duizelen van de aangiftes, hypotheken, verzekeringen, pensioenoverzichten en belastingen. Wat houdt jij er nu werkelijk aan over. Soms denk je een leuk centje over te houden, komt de belasting nog even langs. Het was fijn geweest als je dit van te voren geweten had.
  • Geen tijd.
    We hebben het tegenwoordig allemaal druk. Werken, je privéleven, de kinderen, sporten, een studie, noem maar op. Als je dan even een momentje rust heb, ga je niet uitgebreid je financiën bekijken.
  • Het complete plaatje.
    Je kunt voor jezelf een redelijk beeld hebben van je financiële situatie. Maar als gezin of partners kan het toch anders uitpakken dan gedacht. Eens goed naar het complete plaatje laten kijken kan heel verhelderend werken.
  • Belangrijke beslissingen.
    Sommige beslissingen wil je nemen met een goede onderbouwing. De verkoop van een woning of bedrijf moet op het goede moment gebeuren om geen geld mis te lopen. Goed advies is hierbij altijd welkom.
  • Goed met je geld omgaan, zonder verassingen.
    Schenken aan je kinderen. Ze helpen bij de aankoop van een woning of bijspringen in de kosten van hun studie. Iets wat je als ouders vanzelfsprekend doet. Maar financieel gezien zitten er wel wat haken en ogen aan. Met een adviseur kom je achteraf niet voor verassingen te staan.
  • Soms gewoon jezelf wat gunnen, zonder schuldgevoel.
    Toch een nieuwe auto kopen. Die wereldreis gaan maken. Dat tweede huisje onder de zon. Als de financiële ruimte er is, waarom dan niet?
  • Gewoon een veilig gevoel.
    Als je weet waar je aan toe bent geeft dat rust, een veilig gevoel. Je weet wat je kunt verwachten en hoe bij te sturen wanneer dat nodig blijkt te zijn.

Wat kost zo’n financiële planning?

Een financiële planning laten maken is natuurlijk maatwerk. Zoek je het antwoord op één financieel vraagstuk of wil je een gedetailleerd financieel plan laten opstellen, voor meerdere jaren. De complexiteit van je adviesvraag is kostenbepalend. Vaak wordt gekozen voor een vaste prijs, maar in sommige gevallen komt een prijs per uur beter uit. Het tarief wordt op voorhand met je besproken, zodat je weet waar je aan toe bent.


Pas op met goedkope financiële planners. Goedkoop is meestal duurkoop!

Een goede adviseur is deskundig en gediplomeerd. Jaarlijks wordt de scholing bijgehouden, zodat jouw adviseur altijd op de hoogte is van de actuele kennis van de wetgeving. Voor een goed advies is een klik nodig. Daarom nodigen we je graag uit voor een eerste kennismaking. Dan weten we meteen wat we aan elkaar hebben. Dit eerste gesprek nemen wij voor onze rekening.

Financieel advies in Amsterdam