Hypotheek voor ondernemers en ZZP'ers

De ondernemers hypotheek

Voor startende ondernemers is een hypotheek vaak ook haalbaar!

Maak nu een afspraak

 

Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk
Overwaarde verbouwing slim gebruiken

De ondernemers hypotheek

Voor startende ondernemers is een hypotheek vaak ook haalbaar!

Maak nu een afspraak
Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Hypotheek voor ondernemers en zzp'ers

Ook voor jou als ondernemer of ZZP'er is een hypotheek afsluiten haalbaar. Excellent Finance is dé hypotheekadviseur voor ondernemers en heeft al vele ondernemers geholpen met een hypotheek die past bij hun financiële situatie. Ook als je nog maar één jaar onderneemt. Er is namelijk meer mogelijk dan je denkt!

Wij bekijken ieder hypotheekaanvraag met maar één mindset

Voor ondernemers gelden er andere hypotheek spelregels

Als directeur grootaandeelhouder, zelfstandig ondernemer of mede-eigenaar van een bedrijf weet je dat er voor jou andere regels gelden omtrent het krijgen van een hypotheek. Ondanks dat je hard werkt, vaak gemotiveerder bent dan een werknemer in loondienst en let op je gezondheid, ben je voor de bank helaas niet de ideale kandidaat. Er gelden voor jou als ondernemer strengere regels rondom het krijgen van een hypotheek. Beginnend bij het drie jaar ondernemerschap. Startende, zelfstandige ondernemers vallen direct buiten de boot als het aankomt op een ondernemers hypotheek. Of kan het toch anders?

Dé adviseur die niet denkt in problemen, maar in oplossingen!

Wij vinden het vreemd dat een hypotheek krijgen erg lastig is voor een ondernemer of ZZP'er. Als hypotheekadviseur voor ondernemers kijken we naar hoe jij als ondernemer wél een hypotheek kan krijgen. Er blijkt vaak meer mogelijk te zijn dan je denkt. 


Als ondernemer geloven wij in jou en jouw onderneming en maken het ook voor jou haalbaar om een hypotheek af te sluiten. Er wordt rekening gehouden met je inkomen, uitgaven, laatste boekjaar en eventuele boekjaren ervoor, indien je geen startende ondernemer meer bent. Op basis van je laatste drie jaren wordt je toetsinkomen berekend, wat we weer verwerken in een inkomensverklaring.Kort gezegd zijn dit de benodigde documenten om een hypotheek voor ondernemers te realiseren. Wij geven je graag deskundig advies, waarbij we samen kijken welke documenten er nog meer benodigd zijn om een hypotheek te realiseren.

Afspraak plannen
Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Wat maakt een hypotheek afsluiten voor ondernemers zo lastig?

Bent je sinds kort ZZP'er, directeur grootaandeelhouder (DGA) of heb je samen een VOF en ben je op zoek naar een koopwoning?

Een hypotheekverstrekker loopt het liefst zo min mogelijk risico. Hij wil jou geld lenen, maar ook de zekerheid hebben dat het geld weer bij de hypotheekverstrekker terug zal komen. Omdat jij als ondernemer vaak niet te maken hebt met een vast inkomen (zoals bij werknemers in loondienst) achten de meeste banken het risico groter. Je krijgt daardoor een lagere hypotheek of misschien zelfs helemaal geen hypotheek.


Onzin, als je het ons vraagt. Jouw gemiddelde inkomen ligt hoger dan dat van mensen in loondienst. Er zijn genoeg mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten. Een selectie van soepele hypotheekverstrekkers, bijvoorbeeld. Of het lenen van geld uit je B.V.

Geld van je B.V. lenen voor een hypotheek

Heb je je droomhuis gevonden? Het voordeel van zelfstandig ondernemerschap is dat je een deel van de benodigde hypotheek zelf kunt verzorgen. Steeds vaker kiezen ondernemers ervoor om geld van hun onderneming te lenen om de maximale hypotheek aan te vullen tot het bedrag dat nodig is om een droomhuis te financieren. Of om juist een lagere hypotheek af te kunnen sluiten en zo meer financiële vrijheid te kunnen realiseren. 


Door je hypotheek (deels) bij je eigen bedrijf af te sluiten, profiteer je net als iedereen van hypotheekrenteaftrek. Daar staat dan weer tegenover dat je B.V. belast wordt over de rentewinst uit de lening. Mocht je hier meer over willen weten? Een Excellent Finance ondernemers hypotheekadviseur kijkt graag samen met jou naar je financiële situatie en mogelijkheden

Voor startende ondernemers is een hypotheek ook haalbaar!

Ben jij startende ondernemer en wil je een hypotheek afsluiten, maar willen de traditionele hypotheekverstrekkers jou geen hypotheek verstrekken? Normaliter heb je de jaarcijfers en/of IB-aangiftes van de laatste drie kalenderjaren nodig. De bank kijkt alleen naar de cijfers. Voor hen is een hypotheek voor ondernemers zonder jaarcijfers niet eens iets waar ze over nadenken.


Op het moment dat jij één jaar ondernemerschap op je naam hebt staan, kunnen wij al een toetsinkomen voor je berekenen die nodig is voor het afsluiten van een hypotheek. En ook naar welke hypotheekvorm. Er is namelijk niet één hypotheek die als beste hypotheek voor startende ondernemers bestempeld kan worden. Wij kijken namelijk niet alleen naar de cijfers, maar ook naar de kansen die we zien in jou als ondernemer. Het toetsinkomen staat voor het gemiddelde inkomen in een bepaalde periode. Het toetsinkomen leggen we vervolgens vast in een inkomensverklaring voor ondernemers. 


Daarnaast kom je waarschijnlijk ook in aanmerking voor een hypotheek met NHG, ofwel Nationale Hypotheek Garantie
Maak nu een afspraak
Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Wat klanten vertellen

Altijd een snelle reactie, goede uitleg over de gang van zaken of te verwachten uitkomsten, een zo snel als mogelijke afwikkeling van lopende zaken en altijd bereid extra werk te verrichten.

L.C. via Advieskeuze.nl

De adviseur heeft veel kennis van zaken en geeft goed advies. Daarnaast is hij een prettig persoon in omgang en stelt je gerust dat alles tot in de puntje wordt geregeld.

Ronald via Advieskeuze.nl

Meer over je toetsinkomen en inkomstenverklaring

toetsinkomen voor ondernemers

Een toetsinkomen is het inkomen waar banken naar kijken om vast te stellen hoeveel hypotheek ze je kunnen verstrekken. Ofwel, hoeveel geld kun je lenen zonder dat de banken al te veel risico lopen. Het toetsinkomen leggen we vast in een inkomensverklaring voor ondernemers.


Een inkomensverklaring is een officiële verklaring van de Belastingdienst met gegevens over je inkomsten van het afgelopen jaar. Dit wordt ook wel geregistreerd inkomen genoemd. De inkomensverklaring werd tot voorheen een IB60-verklaring genoemd. 


We laten voor jou een inkomensverklaring opstellen door een van de onderstaande partijen:

  • Raadhuys Tax Legal Accounting in Den Haag
  • Pentrax advies in Nijmegen
  • Overviewz in Barneveld

De keuze voor een van deze experts staat vrij, onder voorwaarde dat jij of jouw onderneming geen zakelijke relatie met de gekozen partij onderhoudt of de afgelopen 3 jaar heeft gehad. Uiteraard kunnen wij je adviseren over welke partij het beste bij je past.

Kan ik zelf online mijn maximale hypotheek berekenen?

Op het internet vind je meer dan genoeg tools om een maximale hypotheek te berekenen. Zo ook onze maximale hypotheek tool. Tegenwoordig wordt zelfs gevraagd of je ondernemer bent of niet. Deze tools houden dus al rekening met jouw type werkverband. 


Houdt er echter altijd rekening mee dat dit een indicatie is. De maximale hypotheek voor jou als ondernemer kan hier altijd iets van afwijken. Dit ligt aan jouw persoonlijke situatie. Een hypotheekadviseur van Excellent Finance loopt alle stappen met jou door om jouw persoonlijke situatie te bespreken en aan de hand van deze gegevens een berekening voor een maximale hypotheek op te stellen.

Wil je een hypotheek voor ondernemers?

Neem contact op

 

Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk
                                       

Vragen over de ondernemers hypotheek

Ik ben nog maar net ondernemer, is een hypotheek voor mij mogelijk?

Ben je sinds kort ZZP’er, DGA of heb je een VOG? Ook dan heb je goede opties om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie af te sluiten. Ben je minimaal 1 jaar ondernemer? Dan berekenen we je toetsinkomen aan de hand van jouw eerste boekjaar.

Wat is een ondernemers hypotheek?

Een ondernemershypotheek is een hypotheek voor ondernemers. Omdat ondernemers vaak geen vast inkomen hebben, vormen zij meer risico voor hypotheekverstrekkers. Voor ondernemers gelden er ook andere regels bij het aanvragen van een hypotheek. De hypotheekadviseurs van Excellent Finance helpen jou als ondernemer bij het aanvragen en afsluiten van een hypotheek die past bij jouw financiële situatie.

Wat kost een hypotheekadviseur voor ondernemers?

Onze hypotheekadviseurs zijn specialisten op het gebied van hypotheken voor ondernemers. Wij kennen de regels van het spel en helpen jou naar de beste hypotheek. De kosten van onze hypotheekadviseur hangt helemaal af van de dienstverlening. Hoeveel wil je uitbesteden, en hoeveel regel je zelf. Onze adviseurs nemen je, met hun expertise, veel werk uit handen. De kosten van een hypotheekadviseur wegen niet op tegen de financiële rust die je ervoor terug krijgt.

Wat is een toetsinkomen?

Het toetsinkomen is het inkomen waar banken naar kijken om vast te stellen hoeveel hypotheek ze aan jou kunnen verstrekken. Wij laten het toetsinkomen door externe, gespecialiseerde partijen opstellen.

                                   

Wil je een hypotheek voor ondernemers?

Neem contact op
Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Onze kantoren zijn gevestigd in Den Helder en Amsterdam. Onze hypotheekadviseurs werken echter door heel Noord-Holland. Onze adviseurs kunnen je o.a. in de volgende gemeenten ook van een hypotheekadvies voorzien; Aalsmeer, Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Bergen, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Diemen, Drechterland, Edam-Volendam, Enkhuizen, Gooise Meren, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Heerhugowaard, Heiloo, Hilversum, Hollands Kroon, Hoorn, Huizen, Koggenland, Landsmeer, Langedijk, Laren, Medemblik, Oostzaan, Opmeer, Ouder-Amstel, Purmerend, Schagen, Stede Broec, Texel, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad, Zandvoort.