Belastingaangifte: leuker kunnen we het niet maken. Of wel?
12 februari 2019 
2 min. leestijd

Belastingaangifte: leuker kunnen we het niet maken. Of wel?

Niemand vindt belastingaangifte doen leuk. Nou ja, behalve wij dan. En omdat de belastingdienst het niet leuker kan maken, helpen wij je graag een handje met een paar tips. Zodat je er in ieder geval zo makkelijk mogelijk doorheen gaat en geen kortingen misloopt waar je recht op hebt.

1. Bespaar tijd door tijdig te beginnen met verzamelen
Het doen van de belastingaangifte kost altijd wel een paar uur. Je kunt veel tijd besparen door alle documenten die je nodig hebt en die je in de loop van het jaar ontvangt in een map te verzamelen. Denk aan de jaaropgave van je inkomen, WOZ-beschikking, jaaropgave hypothecaire lening, OV- of reisverklaring van je werkgever, overzicht giften, etc. Als je deze bij elkaar hebt, gaat invullen een stuk sneller.

2. Check waar je recht op hebt
Elk jaar zijn er wetswijzigingen en veranderingen. Deze hebben invloed op de toeslagen en kortingen. Daarom is het goed je van tevoren in te lezen, zodat je krijgt waar je recht op hebt. Door je goed te informeren, voorkom je ook dat toeslagen blijven doorlopen terwijl je inkomen ondertussen is gewijzigd. Als je dat niet op tijd doorgeeft, dan heb je kans dat je later wordt geconfronteerd met een aanslag om terug te betalen.

3. Controleer de ingevulde gegevens
Steeds meer gegevens worden al automatisch ingevuld in je belastingaangifte. Toch is het belangrijk deze kritisch door te nemen. Niet alles hoeft correct te zijn. Misschien is je situatie inmiddels veranderd. Daardoor heb je wellicht recht op kortingen of toeslagen, of juist niet meer. Het invullen van de gegevens helpt, maar het is belangrijk om zelf goed te blijven nadenken.

4. Hoe eerder, hoe beter
Je belastingaangifte over 2018 moet uiterlijk 1 mei 2019 bij de belastingdienst binnen zijn. Als je je belastingaangifte al voor 1 april verzendt, dan krijg je zeker voor 1 juli bericht over je voorlopige of definitieve aanslag. Als je instuurt voor 1 mei dan kan het langer duren.

Financiële rust
Heb je twijfel over de toeslagen waar je recht op hebt? Of vind je het toch ingewikkeld om je belastingaangifte in te vullen? Dan doen wij dat graag voor je. Voor klanten met een Comfort of Excellent abonnement is dat kosteloos. Heb je dat niet, dan kun je kiezen voor een belastingabonnement. Als wij je belastingaangifte invullen, dan scheelt je dat een heleboel tijd. Op basis van deze checklist stuur je ons alle benodigde documenten via e-mail of upload je deze in je eigen Digimap. Doe dit voor 15 maart, dan verwerken we jouw aangifte nog voor 1 april.

Onze belastingexpert vult je aangifte in, berekent op welke aftrekposten je recht hebt en wat de meest gunstige verdeling is tussen jou en je fiscale partner. Zo kun je gerust zijn dat alles correct is ingevuld en dat je krijgt waar je recht op hebt. Wil je meer weten, kijk dan op onze website.

Reactie plaatsen