Financieel vrij worden, kan dat nog in deze tijd?
15 maart 2022 
3 min. leestijd

Financieel vrij worden, kan dat nog in deze tijd?

Financieel vrij worden is voor veel mensen een droom. Nooit meer wakker liggen van geldzorgen. Dat is toch heerlijk? Zeker in deze tijd spelen geldzorgen een steeds grotere rol. Het leven wordt in rap tempo duurder. De brandstofprijzen rijzen de pan uit, boodschappen worden elke week weer duurder en in heel wat huishoudens staat de centrale verwarming ondertussen uit. Je bankrekening lijkt onomkeerbaar leeg te lopen. Daar word je niet vrolijk van.

Financieel vrij worden is natuurlijk een breed begrip, dat iedereen op een andere manier in kan vullen. Financieel vrij zijn betekent niet per definitie dat je een dikke auto voor de deur hebt staan en in je achtertuin aan het zwembad ligt. In de regel ben je financieel vrij als je jouw gewenste levensstijl aan kunt houden zonder een regulier salaris.

Je wordt niet van de ene op de andere dag financieel vrij. Daarnaast zijn we opgevoed met een vast geloof dat je hard moet werken voor je centen. Dus dat doen we dan ook braaf. Dat het ook anders kan? Daarvoor hebben we iemand nodig die ons dat uitlegt.

Gelukkig hebben we bij Excellent Finance onze financieel adviseur, die legt het je haarfijn uit.

“Jou financiële rust en vrijheid geven, dat is onze missie!”

Stap voor stap financieel vrij worden

Financieel vrij worden is een proces. Als je niet geboren bent in een rijke familie, zul je het zelf bij elkaar moeten krijgen. Dat is zeker mogelijk, als je slim met je geld omgaat en zorgt dat je geld voor jou gaat werken, in plaats van dat jij hard moet werken voor je geld.

Voor je financieel vrij bent, zul je een aantal stappen moeten doorlopen. Waarschijnlijk begin jij, net als vele anderen, zonder vrijheid in een baan in loondienst. Je wisselt tijd in voor een regulier salaris. Je geniet van een relatief betrouwbare inkomstenbron, waarmee je elke maand je rekeningen kunt betalen. Met wat geluk houd je iets van je salaris over aan het einde van de maand, maar vaak is dit niet zo. Je past je levensstijl aan je salaris aan en maakt het op of geeft zelfs meer uit.

Wil je naar de volgende stap, dan zul je uit deze fase moeten komen. Dit betekent goed kijken naar je uitgaven en besparen waar het kan. Zolang je dit niet doet, ben je afhankelijk van je inkomen uit werk en zul je nooit financieel vrij worden. Je kunt al een flink gevoel van vrijheid creëren door een baan te zoeken waarbij je zelf je werktijden en de locatie waar je werkt kunt bepalen. Je ruilt nog steeds tijd voor geld, maar kunt wel zelf bepalen waar en wanneer jij je inkomen verdient.

Heb je flinke besparingen in je uitgaven gedaan? Dan kun je het geld wat je hierdoor overhoudt investeren, zodat er een tweede inkomstenbron op gang komt. Je ziet je vermogen groeien, dat is een fijn gevoel. Op een gegeven moment is het bedrag zo groot dat je met vertrouwen voor die betere baan durft te kiezen, waar je meer verdient. Of misschien durf je jouw dromen na te streven en eindelijk voor jezelf te beginnen. De financiële back-up die je hebt opgebouwd is je vangnet.

Financieel vrij

Echt financieel vrij zijn, daar helpen we je graag bij

Het spaarpotje dat je in de voorgaande stappen hebt opgebouwd raakt een keer op. Dit is dus een vorm van tijdelijke financiële vrijheid. Waar jij naartoe wilt, is een vorm van financiële vrijheid waarbij je niet afhankelijk bent van een werkgever voor een stabiel salaris. Je ruilt niet langer je tijd voor geld. Tenzij je natuurlijk een hele leuke parttime baan hebt waarin je echt je passie kwijt kunt, of een bedrijf hebt opgestart waarin je jouw dromen waar kunt maken.

Werken is natuurlijk niet verboden als je financieel vrij bent, maar het is wel de bedoeling dat jij niet afhankelijk bent of in de financiële stress schiet als het even niet lekker loopt op je werk of in je bedrijf. Zodra jij je tijd, energie en geld kunt besteden zoals jij dat wilt, dan ben je financieel vrij.

Ontdek hoe onze financieel adviseur jou kan helpen financieel vrij te worden.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen