hypotheek oversluiten

Hoe kan je een hypotheek oversluiten?

Je hypotheek oversluiten doe je door je huidige hypotheek af te lossen en een nieuwe hypotheek aan te gaan. Dit kan bij je eigen bank of bij een andere geldverstrekker. Het belangrijkste doel is natuurlijk je maandlasten verlagen. Bijna de helft van de woningeigenaren kan goedkoper uit zijn door zijn hypotheek over te sluiten.

Of oversluiten in jou geval gunstig is kan een hypotheekadviseur je vertellen. Er zijn enkele dingen waar je rekening mee moet houden. En niet in alle gevallen is het oversluiten van de hypotheek mogelijk. Daarnaast komen er ook kosten bij kijken, laat je dus goed adviseren.

Oversluiten hypotheek

Waarom zou je je hypotheek oversluiten?

Er zijn enkele redenen waarom je hypotheek oversluiten verstandig is. Als je het goed aanpakt, levert het je flinke voordelen op.

Enkele redenen kunnen zijn:

Met de historisch lage rente op het moment is het aantrekkelijk om je hypotheek over te sluiten. Je maandlasten kunnen hierdoor flink dalen. Zet je nu de rente vast voor de komende 30 jaar dan heb je zekerheid over je maandlasten, wat een fijn gevoel kan geven.

Zit je nog met een woekerpolis, zoals de beleggingshypotheek of de levenhypotheek, dan kun je deze beter oversluiten. Woekerpolissen zijn onvoorspelbaar en leveren vaak niet op wat je ervan verwacht. Dit soort hypotheken mogen niet meer worden afgesloten. Wil je meer rust en zekerheid over het aflossen van je hypotheek? Je kunt je hypotheek oversluiten voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.

waarom je hypotheek oversluiten verstandig is.

Oversluiten is niet altijd voordelig

Oversluiten is niet altijd voordelig. Vraag daarom altijd advies aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Hij of zij kan precies voor je berekenen of oversluiten in jouw geval voordelig is.

Want je kunt wel voordeliger uit zijn met je maandlasten, er komen meer kosten bij kijken. Zoals bijvoorbeeld taxatiekosten, de kosten voor de notaris, advies en bemiddelingskosten en de boete voor het oversluiten van je hypotheek.

Neem vrijblijvend contact op met onze hypotheekadviseurs voor meer informatie.

Vrijblijvende afspraak maken