Financiële planning

De belangrijkste investering die je kunt doen, is in jezelf!

Maak nu een afspraak


Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Financiële planning

De belangrijkste investering die je kunt doen, is in jezelf!

Maak nu een afspraak
Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk
Financiele Planning

Droom je van financiële rust? Dan is financiële planning iets voor jou!

Een financieel plan maken klinkt heel serieus. En toch is niets fijner dan inzicht krijgen in je financiële toekomst. Je werkt jaren hard als ondernemer of in loondienst, zodat jouw financiën aansluiten bij jouw manier van leven, nu en in de toekomst.


Om die financiële rust te behalen, is een planning de eerste stap. Samen met een financieel planner van Excellent Finance kijk je naar je huidige financiële situatie, hoe jij je financiële toekomst - over 10 of 20 jaar - voor je ziet en wat jouw doelen en dromen zijn.


Gek eigenlijk, onze auto laten we elk jaar nakijken. 

Maar ons financiële plaatje, daar kijken we nauwelijks naar. Terwijl je financiële situatie juist zo bepalend is voor jouw leven nu en in de toekomst. Plan daarom een jaarlijkse APK in voor jouw financiën. Samen met onze financieel planners kijk je of jij nog op koers ligt om jouw doelstellingen te halen.

Wat is een financiële planning?

Een financiële planning is het totaal van jouw financiële situatie. Je kijkt niet alleen naar je huidige financiële situatie, maar ook naar je financiële toekomst. Daarbij neem je onder andere je hypotheek, verzekeringen, pensioen, beleggingen, huwelijksvermogensrecht en erfrecht onder de loep.


Financiële planning is niets anders dan een totaalbeeld van je persoonlijke financiële situatie, bestaande uit een inventarisatie, analyse en een advies. Je krijgt inzicht in hoe je het nu doet en waar je je financiën nog kunt optimaliseren om dichterbij je dromen en doelen te komen. De kennis van een gecertificeerd financieel planner van Excellent Finance helpt jou daarbij.

Wat levert een financiële planning jou op?

Voor de aankoop van een nieuwe woning schakelen we een aankoopmakelaar in, voor het afsluiten of oversluiten van de hypotheek schakelen we een hypotheekadviseur in. Voor de jaarlijkse belastingaangifte beroepen we ons op de kennis van een belastingexpert en beleggingen laten we over aan een vermogensplanner. Waarom nemen we dan ook geen expert in de arm als het aankomt op onze financiële situatie?


Financiële planning geeft je inzicht in je financiële situatie, nu en in de toekomst.

Iedereen heeft wel een droom die ze graag willen verwezenlijken:

  • Minder werken of eerder stoppen met werken
  • In een volledig afgelost huis wonen
  • Een prachtige reis of cruise maken
  • Je kind(eren) schuldenvrij laten studeren
  • Een riante aanvulling op je pensioen bij elkaar sparen
  • Voldoende eigen middelen hebben verzameld om een bedrijf op te starten

Samen met een financieel planner maak jij een plan om jouw doelstellingen haalbaar te maken. Het blijft echter niet bij het stellen van doelen. Een financieel planner kan jou op voorhand al vertellen of jouw doelen haalbaar zijn. En zo niet, dan krijg je advies hoe je dit alsnog kunt bereiken.


Jouw adviseur zorgt er daarnaast ook voor dat jij op het juiste spoor blijft. Afhankelijk van jouw doelen en het termijn waarop je deze wilt behalen, zit je regelmatig samen met een adviseur om de voortgang van je doelen te bespreken. Ben je al goed op weg of moet je jouw financiële situatie hier en daar wat optimaliseren?

Financieel Plan

Voor wie is financiële planning geschikt?

Nu je inmiddels weet wat financiële planning is en wat de toegevoegde waarde ervan is, wil je natuurlijk ook weten of financiële planning wat voor jou is. In principe is financiële planning van Excellent Finance voor iedereen geschikt. De hoogte van jouw inkomen, jouw doelstellingen of de looptijd ervan zijn geen redenen om niet te investeren in een goede financiële planning.


Een financieel adviseur maakt een persoonlijk financieel plan. Alles wat hierin besproken wordt, is vertrouwelijke informatie en wordt niet gedeeld met anderen. De gegevens over jouw persoonlijke situatie omtrent financiële zaken blijft tussen jou en jouw financieel planner.

Kosten financieel plan

Wat zijn de kosten voor een financieel plan?

Een goed financieel plan laten maken is natuurlijk maatwerk. Zoek je het antwoord op één financieel vraagstuk of gaat het om verschillende situaties? En wil je een gedetailleerd financieel plan laten opstellen waarbij je jouw wensen binnen nu een aantal jaar of pas op de lange termijn wil realiseren? De complexiteit van je adviesvraag is kostenbepalend. Vaak wordt gekozen voor een vaste prijs, maar in sommige gevallen komt een prijs per uur beter uit. Onze financieel adviseurs zullen de kosten altijd vooraf met je bespreken, zodat je weet waar je aan toe bent.


Pas op met goedkope financiële planners.
Goedkoop is meestal duurkoop!

Een goede adviseur is deskundig en gediplomeerd. Jaarlijks wordt de scholing bijgehouden, zodat jouw adviseur altijd op de hoogte is van de actuele kennis van de wetgeving. Voor goed financieel advies is een klik nodig. Daarom nodigen we je graag uit voor een eerste kennismaking met een van onze gecertificeerde financieel planners. Dan weten we meteen wat we aan elkaar hebben. Dit eerste gesprek nemen wij voor onze rekening.

Je financiële planning op orde hebben?

Wij helpen je hier graag bij. Persoonlijke begeleiding, langs je mijlpalen naar je doel. Wij bieden je een helder stappenplan, 24/7 inzicht en een breed netwerk aan professionals. Wil je meer weten over onze werkwijze? Bekijk dan onze aanpak naar financiële rust en vrijheid of plan een afspraak in met onze adviseurs. 

Maak nu een afspraak


Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk
                   

Vragen over financiële planning

Wat is financiële planning?

Financiële planning is de verzamelnaam voor een financieel plan waarin jouw persoonlijke financiële situatie is opgenomen. Hierin worden onder meer inkomen, bezittingen zoals een huis en bedrijfspand, hypotheek en andere financieringen, huwelijksvermogensrecht, pensioen, schenkingen en ervan van vermogen, beleggingen, kansen, risico’s en bedreigingen opgenomen.

Waarom financiële planning?

Heb jij doelen of dromen die jij wil verwezenlijken en is jouw financiële situatie daar (deels) bepalend voor? Met een financieel planner stel je een financiële planning op. Dit geeft inzicht in de haalbaarheid van jouw doelen en wat je op financieel gebied moet doen om deze doelen te behalen. Een financiële planning geeft rust en perspectief.

Wat doet een financieel planner?

Een financieel planner is de adviseur die je inschakelt als je een financiële planning wil maken. Samen met een financieel planner maak je jouw inkomen en vermogen inzichtelijk. Aan de hand van deze gegevens inventariseert, analyseert en adviseert een financieel planner jou over de haalbaarheid van jouw doelen. Tijdens tussentijdse afspraken kun je jouw vragen rondom je financieel plan stellen en zorgt de financieel planner ervoor dat jij goed op koers blijft om jouw doelen te behalen.

                 
Team Excellent Finance 25 jaar

Wij zijn Excellent Finance

Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur, Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat we geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbeterd. Dit doen we op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financieel advies, financiële planning en financial life style planning voor particulieren, ondernemers en bedrijven.  Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen hiermee behoort zij tot de 685  snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Maak nu een afspraak
Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk
Onze kantoren zijn gevestigd in Den Helder en Amsterdam. Onze adviseurs werken echter door heel Noord-Holland. Onze adviseurs kunnen je o.a. in de volgende gemeenten van een financiële planning voorzien; Aalsmeer, Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Amsterdam Noord, Amsterdam-west, Amsterdam oost, Amsterdam-zuid, Assendelft, Beemster, Bergen, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Diemen, Drechterland, Edam-Volendam, Enkhuizen, Gooise Meren, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Heerhugowaard, Heiloo, Hilversum, Hollands Kroon, Hoorn, Huizen, Koggenland, Krommenie, Landsmeer, Langedijk, Laren, Medemblik, Oostzaan, Opmeer, Ouder-Amstel, Purmerend, Schagen, Stede Broec, Texel, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad, Zandvoort.