Nieuwbouw Woning

Nieuwbouwwoning kopen?

Heb je het nieuwbouwproject van je dromen gezien? Dan is het tijd voor gedegen aankoopbegeleiding en helder financieel advies van onze financiële experts.

Maak nu een afspraak


Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk
Nieuwbouw Woning

Nieuwbouwwoning kopen?

Heb je het nieuwbouwproject van je dromen gezien? Dan is het tijd voor gedegen aankoopbegeleiding en helder financieel advies van onze financiële experts.

Afspraak maken
Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Wij helpen je jouw nieuwbouwwoning te financieren

Heb je het nieuwbouwproject van je dromen gezien en ben je klaar om te kopen? Dan is het tijd voor gedegen aankoopbegeleiding en helder financieel advies van onze financiële experts. Bij een nieuwbouwwoning komt namelijk financieel veel kijken en het vergt een uitstekende planning.


Dubbele lasten, bouwrente en meerwerk

Als je een bestaande woning koopt, dan kun je er bijna direct in. Maar bij een nieuwbouwwoning duurt het soms wel 2 jaar voordat je erin zit. Tot die tijd heb je vaak dubbele woonlasten.

Daarnaast heb je met de bouwrente te maken die best kan oplopen. De aannemer bepaalt de hoogte hiervan zelf, tot een wettelijk maximum van 15 procent. Bovendien wordt een nieuwbouwwoning standaard geleverd. Wil je mooie extra’s, zoals een luxe kookeiland, dan is dit meerwerk en dat kost geld. Hoe vermijd je nou dat je te veel betaalt?

Een nieuwbouwhuis kopen doe je samen

Veel woningkopers hebben een roze bril op als ze hun droomhuis zien en komen daardoor later in de financiële problemen. Met onze zakelijke bril helpen we je droom een financiële realiteit te maken, zonder dat die een nachtmerrie wordt. We onderhandelen voor je en nemen gedetailleerd de contracten en voorwaarden door. Zo voorkom je vervelende verrassingen en betaal je de juiste prijs. Lees meer over onze aankoopbegeleiding.


Ontdek wat onze gecertificeerde aankoopbegeleider voor je doet en neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Maak nu een afspraak


Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Kies de beste hypotheek voor je nieuwbouwwoning

Onze financiële experts hebben jarenlange ervaring en expertise bij het organiseren van hypotheken voor nieuwbouwwoningen. Samen kijken we naar je financiële situatie en brengen we de mogelijkheden voor je in kaart. We weten precies wat je mee kunt financieren, wat fiscaal aftrekbaar is en hoe jij je dubbele lasten minimaliseert.


In 6 stappen helpen we je aan de beste hypotheek voor jouw situatie. Bekijk de 6 stappen hier.

Zeker zijn van je nieuwbouwwoning?

Gebruik dan Excellent hypotheekadvies en aankoopbegeleiding.

Maak nu een afspraak


Volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk

Nieuwbouwwoning kopen? Dit zijn de meest gestelde vragen.

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning komen andere zaken kijken dan bij het kopen van een bestaande woning. Om je alvast een handje op weg te helpen zijn hier de meest gestelde vragen aan onze financiële experts. En natuurlijk de antwoorden!


Vragen over nieuwbouwwoningen

Hoe hoog is de bouwrente?

De aannemer mag zelf de hoogte van de bouwrente bepalen, maar hij mag niet boven de 15 procent uitkomen. Hier kun je vaak over onderhandelen. Daar helpen we je graag bij.

Kan ik het geld voor meerwerk meenemen in mijn hypotheek?

Ja absoluut. Meerwerk voegt waarde aan je woning toe en het is de toekomstige marktwaarde die de hypotheek bij een nieuwbouwhuis bepaalt. Als het meerwerk boven 20 procent van de koopprijs uitkomt, vraagt de hypotheekverstrekker soms wel om een taxatie.

Wat is minderwerk?

Minderwerk is wanneer je iets uit het originele bouwplan wilt weglaten. De bouwer hoeft dit dan niet uit te voeren. Hier kun je een vergoeding voor krijgen, die meestal wordt verrekend met het door jou gewenste meerwerk.

Wanneer bepaal je het meer- en minderwerk?

Het liefst kijk je al naar de meerwerklijst voordat je de koop-/aannemingsovereenkomst tekent. Dan kunnen we namelijk nog onderhandelen over de prijzen met de bouwer.

Wat is de koop-/aannemingsovereenkomst?

Dat is zowel een koopcontract voor de grond waarop je huis komt te staan als een aannemingsovereenkomst voor de bouw. Tegenwoordig teken je meestal 2 losse contracten en heb je met verschillende partijen te maken.

Alvorens de koop-/aannemingsovereenkomst te tekenen, letten we goed op bijzondere bepalingen en de ontbindende en opschortende voorwaarden. Een voorbeeld van een opschortende voorwaarde is dat de bouw van je woning pas start bij een minimum aantal verkochte woningen binnen het nieuwbouwproject.

Wanneer is mijn nieuwbouwhuis af?

Bij het kopen van je woning leggen we de opleverdatum contractueel vast, evenals een compensatie bij vertraging. Als de bouwer dan toch over de opleverdatum heen gaat, ontvang je een bedrag voor elke dag vertraging.

Wat voor hypotheek heeft een nieuwbouwwoning nodig?

Je kiest net zoals bij bestaande woningen uit een annuïteitenhypotheek, een lineaire hypotheek of je neemt je huidige hypotheek mee. Maar je tekent de hypotheekakte pas bij de overdracht van de grond. Dit duurt soms een tijdje.

null

https://excellentfinance.nl/financieel-vrij-opnemen-overwaarde/