Onafhankelijk hypotheekadvies, waarom is dat zo belangrijk?
08 maart 2022 
2 min. leestijd

Onafhankelijk hypotheekadvies, waarom is dat zo belangrijk?

Onafhankelijk hypotheekadvies bespaart je veel geld. Een onafhankelijke hypotheekadviseur kan iets meer kosten dan de adviseur van de bank, maar op de lange termijn levert zijn advies je een veel grotere kostenbesparing op. Kijk daarom niet alleen op de korte termijn.

Een hypotheek is nu eenmaal maatwerk. Koop je voor het eerst een huis of heb je al een huis met hypotheek? Koop je het huis alleen of samen? Hoe zit jouw persoonlijke situatie in elkaar en wat zijn je wensen en doelen voor de toekomst? Je zit de komende jaren aan je hypotheek vast, daarom moet hij 100% bij je passen, nu en in de toekomst.

Een hypotheek is meer dan alleen een aantrekkelijke rente. Juist die kleine lettertjes kunnen voor vervelende verrassingen zorgen. Daarom kijkt de onafhankelijke hypotheekadviseur van Excellent Finance goed naar de aangeboden voorwaarden en geeft ook advies over het afdekken van risico’s door middel van bijvoorbeeld verzekeringen.

“Jouw hypotheek moet je financiële rust en vrijheid geven, zodat je echt kunt genieten van je nieuwe woning.”

Wanneer is hypotheekadvies echt onafhankelijk?

Zodra een hypotheekadviseur niet gebonden is aan één specifieke hypotheekverstrekker, mag hij zichzelf onafhankelijk noemen. Het kan dus zomaar zijn dat deze ‘onafhankelijke hypotheekadviseur’ maar een paar verschillende geldverstrekkers tot zijn beschikking heeft. Kijk daarom goed met hoeveel aanbieders de onafhankelijke hypotheekadviseur samenwerkt. Hoe meer keus, hoe groter de kans op de beste deal voor jou.

Een echte onafhankelijke hypotheekadviseur laat de keus voor een bepaalde hypotheek helemaal afhangen van jouw persoonlijke wensen en mogelijkheden. Vroeger werd het aanbod soms bepaald door de commissie die een hypotheekadviseur kreeg bij de bank, maar dat is sinds 2013 niet meer aan de orde. Een onafhankelijke hypotheekadviseur zal dus altijd de beste hypotheek kiezen voor jouw situatie.

Een hypotheek is geen kant-en-klaar pakket, dat zo van de plank gepakt kan worden. Welke hypotheek voor jou het meest geschikt is, hangt af van allerlei zaken. Daarnaast is het ook per persoon verschillend hoeveel zekerheden je in wilt bouwen. Ben je bang je baan kwijt te raken of langdurig ziek te worden, waardoor je de hypotheek niet meer kunt betalen? Dan kun je jezelf hiervoor verzekeren. Zoals je ziet, een hypotheek regel je niet in een avondje online. De kans is groot dat je onverstandige keuzes maakt, die je later veel geld gaan kosten.

Onafhankelijk hypotheekadviseur

De beste onafhankelijke hypotheekadviseur

Zo’n hypotheek kost je nogal wat. Daarom wil je alleen het beste aanbod zien. Een onafhankelijke hypotheekadviseur bied je de ruimste keus en geeft objectief advies. Bij Excellent Finance werken we met veel verschillende hypotheekaanbieders, zodat we voor elke situatie de beste hypotheek kunnen aanbieden. Onze onafhankelijke hypotheekadviseurs hebben jarenlange ervaring en expertise in het aanvragen, oversluiten en aflossen van hypotheken.

Met persoonlijk hypotheekadvies van Excellent Finance ga jij een financieel bewuste toekomst tegemoet, waarbij je financiële rust en vrijheid ervaart. We zijn niet voor niets door RiFD verkozen tot beste hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland!

Samen met jou gaan we op zoek naar de beste hypotheek. Eén die nu bij je past, maar ook één die over 20 of 30 jaar niet voor geldstress zorgt. Een hypotheek is de grootste lening die je ooit zal afsluiten. Daar wil je goed over nadenken. Onze onafhankelijke hypotheekadviseur geeft je persoonlijk advies en laat je alleen het beste aanbod zien, zodat de hypotheek van je keus ook echt bij je past.

Maak vandaag nog vrijblijvend kennis met jouw onafhankelijke hypotheekadviseur.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen