Staat het huis op Funda? Dan is ie al verkocht…
22 juli 2021 
3 min. leestijd

Staat het huis op Funda? Dan is ie al verkocht…

Er was een tijd dat je op je gemak op Funda kon kijken, op zoek naar je droomhuis. Met de oververhitte woningmarkt van tegenwoordig is Funda meer een etalage waarin je kunt zien welke woning je misgelopen bent. De woningen die op Funda komen zijn vaak zo goed als verkocht, waardoor kopers misgrijpen, zelfs al staat het huis er slechts enkele uren op.

Veel huizen worden binnen makelaarskringen verkocht. Reageer je op een huis op Funda, dan kun je vaak niet eens meer een bezichtiging plannen. Alle bezichtigingsdagen zitten vol of de woning is al verkocht onder voorbehoud. Mocht de koop niet doorgaan, dan wordt er contact opgenomen… meestal hoor je daarna niets meer.

“Een huis kopen via Funda lijkt verleden tijd. Zonder aankoopmakelaar kom je er in deze oververhitte markt niet meer tussen.”

Funda als naslagwerk

Het lijkt er bijna op dat huizen die op Funda terechtkomen allemaal al verkocht zijn. Zeker in grote steden, zoals Amsterdam. Bezichtigingsplekken die via Funda te boeken zijn, zitten snel vol. Vorig jaar stond een gemiddelde woning in Amsterdam nog 31 dagen te koop, nu wisselen huizen in minder dan 20 dagen van eigenaar. De markt is zo krap dat makelaars onderling direct elkaar informeren als er huizen op de markt komen.

Daarmee is Funda verworden tot een website waar je inspiratie op kunt doen. Je kunt de geschiedenis van huizen zien of opzoeken waarvoor andere woningen in de buurt worden aangeboden, maar als je daadwerkelijk een huis wilt kopen moet je niet meer op Funda zijn.

Zeker als je een woning zoekt in het middensegment ben je slecht af. Op de Amsterdamse woningmarkt zul je een woning tussen de vier en zes ton niet via Funda kunnen aanschaffen. Zonder aankoopmakelaar kom je er gewoon niet meer tussen.

Er is zoveel vraag naar woningen dat een makelaar eerst in zijn eigen kringen kijkt zodra er een woning aangeboden wordt. Probeer je via Funda een woning te vinden, zonder aankoopmakelaar, dan ben jij pas daarna aan de beurt. Grote kans dat de woning tegen die tijd al verkocht is.

Funda huis kopen, al verkocht

Funda: grootste huizensite van Nederland

Funda blijft natuurlijk de grootste huizensite van Nederland. Al sinds 2001 wordt op dit platform het Nederlandse huizenaanbod verzameld. Ideaal voor potentiële kopers, zo was het idee. Want je hoefde niet meer langs allerlei verschillende makelaars voor het actuele huizenaanbod.

Toch zijn huizen die gepubliceerd worden op Funda voor jou als huizenkoper vaak al niet meer interessant. De verkoper krijgt direct na de publicatie zoveel biedingen dat de woning na enkele dagen al verkocht kan worden. Door de overweldigende belangstelling worden bezichtigingen al snel stopgezet, waardoor je niet eens de kans krijgt om het huis te bekijken.

Funda blijft een populair startpunt bij het zoeken naar een nieuwe woning. Helaas is de kans op succes klein. Als je al een huis kunt vinden wat nog niet verkocht is, loop je het risico in een biedoorlog terecht te komen met de andere gegadigden. Door de heftige concurrentie zul je met een onrealistisch hoog bod moeten komen als je überhaupt mee wilt doen. Daar zit je niet op te wachten.

De woningverkoop gaat op dit moment zo snel dat veel huizen niet eens op Funda belanden. Er is dus veel meer aanbod dan je te zien krijgt. Eigenlijk wil je huizen zien voordat ze op Funda komen, zodat jij de eerste keus hebt. Maar waar vind je nu die huizen die nog niet op Funda staan?

Huis kopen zonder Funda

Natuurlijk is het leuk om op Funda alvast wat inspiratie op te doen. Je kunt er een goed beeld krijgen van wat er te koop staat en wat je wel of niet wilt in een woning. Heb je jouw wensenlijstje helder en wil je serieus op zoek naar een huis? Neem dan contact op met de aankoopmakelaar van Excellent Finance. Wij vinden interessante woning voor jou, voordat ze op Funda geplaatst worden.

De aankoopmakelaar van Excellent Finance heeft ruim 20 jaar ervaring en een ruime kennis van de huizenmarkt. Via ons brede netwerk zijn we altijd als eerste op de hoogte van nieuwe woningen die in de verkoop komen. Vertel ons je wensen en wij vinden het perfecte huis voor jou.

Een huis kopen blijft een flinke investering, dat wil je goed doen. Maar een huis kopen en de hypotheek regelen zijn ingewikkeld. Daar kun je wel wat advies bij gebruiken. Je wilt natuurlijk niet dat jouw droomhuis verandert in een nachtmerrie. Zorg dat je de juiste beslissingen neemt en gebruik een gecertificeerd aankoopbegeleider als aankoopmakelaar. Dat biedt zekerheid!

Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan met de aankoopmakelaar.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen