Starter op de woningmarkt? Blijf niet met lege handen staan
31 december 2020 
3 min. leestijd

Starter op de woningmarkt? Blijf niet met lege handen staan

Als starter op de woningmarkt heb je het niet makkelijk. De vraag naar huizen is groot en er zijn niet oneindig veel huizen beschikbaar. Zeker in de grote steden is de concurrentie moordend. Je vist vaak achter het net. Heb je toch een leuk huis te pakken, dan krijg je te maken met de geldverstrekkers die steeds strenger naar hypotheekaanvragen kijken, zeker als je een studieschuld hebt.

Ben je het zat om weer je droomhuis aan je neus voorbij te zien gaan? Ook jij, als starter, verdient een eerlijke kans op de woningmarkt. En daar gaan wij je bij helpen. Excellent Finance geeft hypotheekadvies met financiële rust garantie. Want je hebt niets aan een hypotheek waarmee je later in de financiële problemen komt. Je droomhuis moet niet veranderen in een nachtmerrie.
Kies daarom voor een ervaren hypotheekadviseur die je eerlijk en onafhankelijk advies geeft.

“Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste Hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland!”

Koopwoning voor starters, is dat nog haalbaar?

Als starter kan de moed je in de schoenen zakken als je naar de huizenmarkt kijkt. Sinds de laatste crisis in het flink lastig geworden om als starter een huis en passende hypotheek te vinden. Sinds 2018 mag je niet meer lenen dat de woningwaarde, daardoor zul je meer eigen geld moeten meebrengen. Dat is niet voor alle starters mogelijk.

De huizenprijzen stijgen de pan uit. Het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Kadaster laten zien dat koopwoningen in oktober 2020 gemiddeld 9,1 procent duurder zijn dan een jaar daarvoor.
Dat is een gigantisch verschil met bijvoorbeeld 2013, toen je als starter met een baan de huizen voor het uitkiezen had. De huizenprijzen waren zo laag, dat je zonder veel moeite als starter een leuke woning en betaalbare hypotheek kon krijgen.

Het aanbod voor starters is mager geworden. Kon je voorheen nog bij de woningcorporaties terecht, nu worden er steeds minder voormalige huurhuizen verkocht. Dat maakt het voor starters nog moeilijker. Vooral in de grote steden betalen starters astronomische bedragen voor hun eerste woning. Het is dus niet vreemd dat er steeds minder koopstarters zijn. We zitten nu zelfs op het laatste niveau in vijftien jaar.

“Dit wil niet zeggen dat een huis kopen als starter niet mogelijk is. Met de juiste hulp kan ook jij het huis van je dromen kopen.”

Je eerste huis kopen

Je eerste huis, misschien droom je er al een tijd van. Je bent op zoek of hebt al een geweldig huis gezien. Dit is de leukste fase. Zoeken, rondkijken en dromen over hoe je huis eruit komt te zien. Wil je het huis daadwerkelijk gaan kopen, dan komt daar heel wat bij kijken. Kun je het eigenlijk wel betalen?

Hou er rekening mee dat je tegenwoordig spaargeld nodig hebt om een huis te kunnen kopen. Zorg dat je genoeg spaargeld hebt, zodat je ook na het kopen van je huis nog wat overhoudt. Het is daarom belangrijk om te kijken naar wat je uit wilt geven en niet naar wat je maximaal kunt lenen. Ga je op de max zitten, dan loop je op de lange termijn risico.

Als starter heb je nog geen ervaring op de woningmarkt. Profiteer daarom van de kennis en ervaring van een aankoopmakelaar. Die weet precies hoe het koopproces loopt en waar je op moet letten.

Let op! Na 1-1-2021 krijgen starters extra hulp. Ben je een starter op de woningmarkt en ben je tussen de 18 en 35 jaar, dan hoef je geen overdrachtsbelasting te betalen. Een tweede inkomen telt mee voor 90%, dat was 80% in 2020. Hierdoor kun je een hogere hypotheek krijgen.

Starter op woningmarkt helpen

Onze aankoopmakelaar helpt starters aan een woning

Je weet wat je wilt, maar kunt het perfecte huis niet vinden. Of je hebt een leuke woning gezien, maar twijfelt of het een goede koop is. In grote steden is de kans ook nog eens groot dat de leukste huizen continue aan je neus voorbij gaan. Om moedeloos van te worden.

Met onze aankoopmakelaar vind je wel je droomhuis. Vertel je aankoopmakelaar waar je naar op zoek bent en hij helpt je bij je zoektocht. Dat scheelt, want onze aankoopmakelaar is op de hoogte van het nieuwste aanbod. Met zijn kennis en ervaring kan hij je precies vertellen of een woning de moeite waard is. Doordat je een expert aan je zijde hebt, is de kans op een miskoop minimaal.

Waarschijnlijk heb jij niet de hele dag tijd om woningen te zoeken en papierwerk te regelen, laat dit over aan de aankoopmakelaar. Al het saaie regelwerk wordt je uit handen genomen, zodat jij je kunt bezighouden met de leuke dingen.

Natuurlijk kost een aankoopmakelaar geld, maar doordat de aankoopmakelaar de onderhandelingen voor je doet, kun je deze investering weer terugverdienen.

Starterswoning

Eindelijk je eerste eigen woning kopen

Het kopen van je eerste woning is spannend en leuk. Er komt heel wat bij kijken en je wilt dat de zaken goed geregeld worden. Je sluit tenslotte een hypotheek af voor langere tijd. Dan wil je wel de beste deal, nu en in de toekomst.

Bij Excellent Finance vind je alle experts onder één dak. Van aankoopmakelaar, hypotheek adviseur tot financieel advies en planning. Als het over jouw financiën gaat, dan zit je bij ons goed. Wij onderhandelen voor jou alsof het ons eigen geld is.

Koop slim, maak kennis met onze aankoopmakelaar.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen