uitvaartverzekering

Is jouw uitvaartverzekering nog up to date?

Een komt vaak pas weer op tafel bij het overlijden van een gezinslid. Verstandig is om af en toe de uitvaartverzekering door te spreken.

Het liefst sta je niet stil bij jouw overlijden. Toch kan het niet anders. Je gaat af en toe de polis doorlichten om vast te stellen of nog steeds de juiste bedragen verzekerd zijn. Een paar jaren geleden was een verzekerd bedrag van 5.000 euro nog voldoende. Door inflatie wordt alles steeds duurder, dus ook jouw uitvaart. Voor een uitvaartverzekering kun je namelijk nu wel ongeveer het dubbele rekenen.

Wat keert de uitvaartverzekering uit bij overlijden?

Je kunt uitvaartverzekeringen onderverdelen in twee vormen. De eerste keert een bedrag uit bij overlijden van de verzekerde. De tweede vorm is de zogenaamde natura uitvaartverzekering. Deze keert geen geld uit, maar verzorgd de uitvaart. Vooral bij de verzekering met een geldelijke uitkering dreigt onderverzekering. De uitvaart kan dus niet bekostigd worden met de uitkering uit de uitvaartverzekering. Dit kun je voorkomen door samen met jouw verzekeringsadviseur de verzekering door te nemen. Ook door veranderde uitvaartwensen is de uitvaartverzekering mogelijk niet meer up to date.

Wat kost een uitvaart?

Het verschil in euro’s tussen een in de puntjes verzorgde uitgebreide uitvaart is niet te vergelijken met een sobere uitvaart. Daarom kun je niet één bedrag noemen. Samen met jouw adviseur kun je bepalen welk verzekerd bedrag je nodig hebt, of welk pakket je binnen een uitvaartverzekering kiest. De uitvaartverzekering met een uitkering in geld moet periodiek gecontroleerd worden. Is het verzekerd bedrag door inflatie te laag? Met andere woorden, kan de gewenste uitvaart nog steeds betaald worden met de uitkering? Een begrafenis inclusief kist kost tegenwoordig al gauw 8.000 tot 11.000 euro. Een crematie zal een paar duizend euro lager uitvallen.

Uitvaartverzekering

Ook jouw wensen kunnen veranderen

De uitvaartwensen vastleggen is belangrijk voor het bepalen van de beste uitvaartverzekering, maar ook voor de nabestaanden is het prettig. Als de wensen vastgelegd zijn, wordt het regelen van een uitvaart ook stukken eenvoudiger. Bij het ouder worden kunnen ook de wensen voor de uitvaart veranderen. Dit zal ook weer effect hebben op de uitvaartverzekering. Dat geldt zowel voor de uitvaartverzekering met een uitkering in geld als voor de natura uitvaartverzekering.

Graag willen wij samen met jou de uitvaartverzekering(en) doornemen. Het verzekerd bedrag verhogen of het pakket aanpassen is eenvoudig, maar je wilt de maandelijkse kosten zo laag mogelijk houden. Ook kunnen wij gelijk kijken wat de financiële impact van het overlijden is op het gezin. Er valt namelijk vaak ook een inkomen weg, dat is op te vangen met een overlijdensrisicoverzekering.

Vrijblijvende afspraak met een adviseur