Bang voor de financiële en fiscale gevolgen van de scheiding?
17 februari 2021 
3 min. leestijd

Bang voor de financiële en fiscale gevolgen van de scheiding?

Kan ik financieel nog rondkomen na mijn scheiding? Een vraag die we regelmatig voorbij horen komen. Het is zelfs een vraag waardoor mensen de scheiding uitstellen, bang om financieel in de problemen te komen. Zolang je samen bent deel je alle kosten. Na de scheiding sta je er alleen voor. Dat is even slikken. Alles wordt anders. Je hebt geen idee wat de toekomst je gaat brengen.

Als je wilt gaan scheiden is dat een emotionele gebeurtenis. De financiële gevolgen van een scheiding kunnen groot zijn. Door de gespannen sfeer die er heerst is het een beladen onderwerp. Zodra het over geld gaat barst de discussie al snel los. Toch is het belangrijk dat de financiën goed geregeld worden. Alleen dan kun je een nieuwe toekomst opbouwen, zonder financiële zorgen. Hoe denkt bijvoorbeeld de belastingdienst over je scheiding en wat gebeurt er met je pensioen?

“Wij bouwen aan een nieuwe toekomst na je scheiding, zodat je in financiële rust en vrijheid verder kunt leven.”

De financiële gevolgen van een scheiding

Je hele financiële situatie zal op zijn kop gaan bij een scheiding. De inkomsten veranderen, wellicht ga je ergens anders wonen en wat gaan je maandlasten worden? Het is misschien nog ver weg, maar een scheiding heeft ook grote gevolgen voor je pensioen. Wellicht heb je recht op alimentatie, of moet je dat juist zelf gaan betalen aan je partner.

Als je gaat scheiden zul je een hele lijst aan financiële en fiscale zaken moeten gaan regelen. Je kunt dit zelf doen, maar de kans is groot dat je iets over het hoofd ziet. Goed scheidingsadvies geeft je rust. Een scheidingsbegeleider weet precies wat er moet gebeuren en loopt dit stap voor stap met jullie door. Zo weet je zeker dat je eerlijke en haalbare afspraken maakt en niet later in de problemen komt.

“Met goed scheidingsadvies voorkom je domme en dure keuzes.”

Financiële gevolgen scheiding

Bang voor de kosten van een scheiding

Een scheiding is niet gratis en de kosten kunnen flink oplopen. Zeker als jullie het niet met elkaar eens zijn en er advocaten aan te pas moeten komen. Redden jullie het met een scheidingsbegeleider, dan blijven de kosten lager. Deze kosten kunnen je afschrikken en af laten zien van een scheiding.

En dan ben je er nog niet. De kans is groot dat je een nieuwe woning moet gaan zoeken. Deze zul je in moeten richten, met alle kosten van dien. Gelukkig valt er altijd een mouw aan te passen en komt er vaak hulp uit de meest onverwachte hoeken.

Hou de financiële gevolgen zo klein mogelijk

De scheidingsbegeleider zal er altijd voor zorgen dat de financiële gevolgen voor jullie beide zo klein mogelijk blijven. Het is de bedoeling dat jullie hier beide zo goed mogelijk uit komen, zodat er na de scheiding een nieuw leven opgebouwd kan worden.

Afspraken maken over geld is voor veel partners tijdens het huwelijk al een struikelblok. Dat wordt tijdens een scheiding niet makkelijker. Zeker wanneer jullie tegenstrijdige belangen hebben is het moeilijk om het met elkaar eens te worden.

De meeste discussies tijdens een scheiding gaan over geld. De scheidingsbegeleider laat zien welke financiële gevolgen bepaalde keuzes hebben, nu en in de toekomst. Ze geeft jullie een helder beeld van de rechten en plichten die jullie tegenover elkaar hebben. Ook fiscaal heeft de scheiding gevolgen, bijvoorbeeld voor belastingen en toeslagen. Daarom kijken we ook samen naar de consequenties en oplossingen voor fiscale optimalisatie.

Financiële gevolgen scheiden

Regel je scheiding goed met scheidingsbegeleiding

Een scheiding regelen doe je niet zomaar, er komt veel bij kijken. De hoog oplopende emoties laten je niet helder nadenken. Het kan dan lastig zijn om alles op een rijtje te krijgen wat geregeld moet worden. Even snel en zo goedkoop mogelijk scheiden loopt meestal uit op een drama, inclusief de financiële problemen die zich opstapelen.

Dit willen wij graag voor jou voorkomen. Wij gunnen jou financiële rust en vrijheid, want alleen dan kun je jouw leven ten volle leven. Maak daarom vandaag nog vrijblijvend kennis met onze scheidingsadviseur. Gewoon om te kijken of wij de beste partij voor jou zijn.

Je bent welkom op kantoor, maar we kunnen ook naar jou toekomen. Liever online contact? Uiteraard kunnen we elkaar ook ontmoeten in een video gesprek.

Gun jezelf rust en maak kennis met jouw scheidingsadviseur.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen