Goede keuzes maken tijdens je scheiding, zo doe je dat
19 april 2021 
3 min. leestijd

Goede keuzes maken tijdens je scheiding, zo doe je dat

Goede keuzes maken tijdens je scheiding is nog niet zo makkelijk. Scheiden is vooral een emotionele gebeurtenis. Het is lastig om helder na te blijven denken en niet de emoties de overhand te laten nemen. En laat je nu juist tijdens je scheiding belangrijke beslissingen moeten nemen, die van invloed zijn op de rest van je verdere leven.

De scheidingsadviseur van Excellent Finance zal altijd met respect omgaan met jouw emoties. Dit hoort erbij. Zeker bij onderwerpen als geld of de kinderen kunnen de emoties hoog oplopen.
Scheiden levert veel stress op. De onzekerheid over je toekomst draagt daar zeker aan bij. Neem je wel de goede beslissingen?

Het is al een hele uitdaging om voor jezelf te bepalen hoe je wilt dat jouw toekomst eruit gaat zien, maar je hebt ook nog je ex-partner om rekening mee te houden. Jullie hebben nu allebei een eigen doel en agenda. Zie daar maar eens uit te komen.

“De scheidingsadviseur van Excellent Finance legt een sterke basis voor je nieuwe start.”

Blijf denken aan de lange termijn

Stress en sterke emoties zorgen ervoor dat je focus vooral op de korte termijn ligt. Je wilt zo snel mogelijk door deze periode heen. Maar een scheiding is niet iets wat je wilt afraffelen. Je moet er toch niet aan denken dat de keuzes die je nu maakt, later voor financiële problemen zorgen?

Juist nu is het belangrijk dat je aan de lange termijn blijft denken. Samen zul je goede beslissingen moeten nemen en daar kun je best wat hulp bij gebruiken. De scheidingsadviseur helpt je de focus te leggen op wat echt belangrijk is en zorgt ervoor dat alle belangrijke stappen genomen worden. Zo maak je duurzame afspraken, waar jij je ook later goed bij voelt.

Emotionele beslissingen scheiding

Voorkom emotionele beslissingen

Een beslissing genomen uit emotie is vaak niet de beste. Mensen voelen van nature weerstand tegen verandering. Bij een scheiding ligt je hele leven overhoop. Je moet complexe keuzes maken, waarvan je de gevolgen eigenlijk nog niet goed kunt overzien. Vaak zijn het beslissingen waar veel geld mee gemoeid is of die veel impact hebben op de lange termijn.

Niet iedereen is goed in het nemen van zulke zwaarwegende beslissingen. De kennis over het onderwerp ontbreekt en je hoofd staat er ook helemaal niet naar. Daar komt de scheidingsadviseur je te hulp. Ze zorgt ervoor dat je elke keus weloverwogen kunt maken. Alle keuzes worden overzichtelijk op een rijtje gezet en je krijgt passend advies over elke te nemen beslissing.

Maar zelfs als je voor je werk gewend bent om belangrijke en complexe beslissingen te nemen, zien we vaak dat de emoties een sterke impact hebben. De beslisvaardigheid wordt hierdoor beïnvloed. Wanneer je door je ex aan de kant gezet wordt, is de kans groot dat je op een bepaald punt wraakgevoelens krijgt. Jij wilt op geen enkele manier negatieve gevolgen uit de scheiding oplopen, al weet je diep van binnen ook wel dat dit eigenlijk onmogelijk is. Je zult niet alleen beslissingen kunnen nemen die in jouw voordeel zijn, je zult deze keuzes nog steeds samen moeten maken.

De beste oplossing voor beide

Je kunt tijdens een scheiding niet verwachten dat je wensen en eisen pakket zonder slag of stoot geaccepteerd zal worden. Wat voor jou als een goede beslissing voelt, hoeft dat niet te zijn voor je aanstaande ex, of de kinderen. We proberen voor iedereen de best mogelijke oplossing te vinden en soms moet daarvoor wat water bij de wijn gedaan worden.

Een scheiding is geen traject wat je af wilt raffelen. Veel stellen willen het zo snel mogelijk achter de rug hebben. Logisch, want leuk is anders. Maar als je te gehaast bent gun je jezelf niet de tijd om zaken goed uit te zoeken, waardoor de kans groter wordt dat je verkeerde keuzes maakt.

Aan de andere kant moet je ook niet te lang in je scheiding blijven hangen. Natuurlijk lijkt het alsof de wereld stil staat. Het is een heftige gebeurtenis, die je moet verwerken. Blijf je scheiding altijd zien als een stap vooruit, hoe moeilijk dat ook is. Je zult opnieuw je leven weer op moeten bouwen, dit keer zonder je ex.

De scheidingsadviseur zal er alles aan doen om de zaken zo goed mogelijk af te sluiten met je ex-partner. Zo ligt er een sterke basis voor jouw nieuwe start. Want een scheiding is niet alleen het einde van iets, maar ook een nieuw begin.

Maak vandaag nog vrijblijvend kennis met onze scheidingsadviseur. 

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen