Financieel vrij worden? Start met het opnemen van je overwaarde
19 januari 2022 
3 min. leestijd

Financieel vrij worden? Start met het opnemen van je overwaarde

Financieel vrij worden is een populair onderwerp tegenwoordig. Je hoort steeds meer over mensen die financieel vrij zijn of dit willen worden. Heb jij ook die droom? Ga ervoor! Al word je niet volledig financieel vrij, het maakt je leven hoe dan ook een stuk leuker en makkelijker. Als je geld hebt, kun je geld maken. Wil je weten hoe? De financieel adviseurs van Excellent Finance kunnen niet wachten om je hiermee te helpen.

Financieel vrij zijn kan ook voor jou bereikbaar zijn. Natuurlijk zul je, zeker in het begin, moeten werken voor je geld. En wanneer ben je nu echt financieel onafhankelijk? Dat is voor iedereen anders. Het belangrijkste is dat je zelfs zonder te werken je rekeningen kunt betalen. Dat klinkt heerlijk toch?

Financiële rust en vrijheid ervaren geeft je leven een nieuwe dimensie. Opeens gaan er deuren voor je open, waarvan je niet wist dat ze bestonden. Is financieel vrij worden je doel? Maak een slim financieel plan en ga recht op je doel af!

“Zit jij onbewust op een goudmijn? Ga slim om met de overwaarde van je huis en laat dit de start zijn van jouw financieel vrije leven.”

Overwaarde en financieel vrij worden

Hoe kun je de overwaarde van je huis inzetten om financieel vrij te worden? In deze tijd zitten de huizenprijzen in een snelkookpan. De overspannen biedingen volgen elkaar in hoog tempo op. Door deze stijgende huizenprijzen zien woningeigenaren hun overwaarde omhoogschieten. In de laatste acht jaar is de waarde van de gemiddelde Nederlandse koopwoning met zo’n 74% gestegen, volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Zelfs als je jouw huis niet in het dieptepunt hebt gekocht, is de kans groot dat je een flinke overwaarde hebt opgebouwd de afgelopen jaren. Over het algemeen blijkt dat hoe hoger de leeftijd, hoe meer overwaarde er is. Maar ook in de leeftijdscategorie van 25 tot 35 jaar zien we een gemiddelde van € 55.000,- aan overwaarde.

Allemaal leuk en aardig, maar dit geld zit vast in stenen. Wat heb jij daaraan om financieel vrij te worden? Je bent niet van plan je huis te gaan verkopen, dus woon je in een schatkist waar je niets mee kunt. Maar is dat wel zo? Je kunt de overwaarde vrijmaken en dat is mooi, zeker als de waarde van je huis met tonnen is gestegen!

Financieel vrij worden opnemen overwaarde

Zet je geld aan het werk

Geld dat vast zit in stenen is natuurlijk doodzonde. Een belangrijke stap naar financiële vrijheid is je geld voor jou laten werken. Als je eenmaal geld hebt, kun je geld maken. Zorg dus dat die overwaarde los komt uit de stenen. Op weg naar financiële vrijheid is het belangrijk dat je minder geld uitgeeft dan je binnenkrijgt. Je maandelijkse lasten verlagen is daarbij een mooie stap.

Kijk eens met een goede, onafhankelijke hypotheekadviseur of het mogelijk is om je hypotheek over te sluiten of verdiep je in het verduurzamen van je huis, zodat je maandlasten drastisch naar beneden gaan. Hoe lager je vaste lasten, hoe meer financiële rust en vrijheid je zult ervaren.

Geld wat je op deze manier overhoudt, kun je investeren, zodat het meer waard wordt. Wil je financieel vrij worden? Stop dan in ieder geval met geld uitgeven aan nutteloze dingen, dan bouw je behoorlijk snel kapitaal op. Onthoud goed: er zijn maar weinig dingen echt onmisbaar.

Je kunt niet meteen stoppen met werken, maar door de juiste stappen te nemen ben jij hard op weg om financieel vrij te worden. Zorg dat je naast je baan een passieve inkomstenbron hebt. Dan begint je vermogen pas echt te groeien. Goede investeringen helpen je hierbij, maar dit doe je alleen met geld dat je niet direct nodig hebt. Het geld uit de overwaarde van je huis kan je hier een geweldige start geven. Dit geld heb je niet eerder in handen gehad en zul je ook niet missen als het niet op je bankrekening staat.

Naarmate je passieve inkomsten stijgen, ben je steeds minder afhankelijk van je inkomsten uit werk. Mocht je een keer zonder werk komt te zitten, is dat niet meteen een probleem, je hebt nog een inkomstenstroom als back-up. Op een gegeven moment krijg je de luxe dat je kunt kiezen welk werk je nog wilt doen en wat niet. Je bent niet langer afhankelijk van je maandelijkse loon om de hypotheek te betalen. Dit is voor veel mensen al een droom, maar kan voor jou waarheid worden.

Maak je financieel vrij

Dromen over financiële vrijheid is leuk, maar wanneer ga je actief dit doel nastreven? De eerste stap krijg je door inzicht in je financiële situatie. Welke mogelijkheden heb je allemaal? Samen met de adviseurs van Excellent Finance stel je een goede financiële planning op. Je weet precies waar je aan toe bent en wat er nodig is om jouw droom uit te laten komen.

Stoppen met werken wanneer jij dat wilt, die schitterende wereldreis, je vermogen op een slimme manier beheren en laten groeien, dat kan allemaal met een goed plan. Wij maken financiële zaken graag eenvoudig en helder, zodat jij financiële rust en vrijheid kunt ervaren.

Ontdek hoe jij financieel vrij kunt worden door je overwaarde op te nemen, vraag het onze financieel adviseur.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen