Wat is een aankoopmakelaar?

Wat is een aankoopmakelaar?

Wat doet een aankoopmakelaar nu eigenlijk. Een makelaar in de arm nemen bij het verkopen van een woning is heel normaal. Maar bij het kopen van een woning zijn er nog steeds veel mensen die denken dat ze alles zelf moeten doen. En als je niet precies weet waar je op moet letten kun je al snel voor vervelende verrassingen komen te staan.

Denk alleen al aan het onderhandelen, de gebreken die een woning kan hebben, al het papierwerk en het regelen van de hypotheek. De verkoopmakelaar wordt betaald door de verkopende partij. Hoewel je daar ook je vragen kwijt kan zal deze makelaar nooit helemaal in jouw voordeel antwoorden.

De aankoopmakelaar is er voor jou. Elk advies en alles wat er geregeld wordt zal in jouw voordeel gebeuren. Zodat je straks volop kunt genieten van je nieuwe woning en financiële rust en vrijheid ervaart.

Wel of niet een aankoopmakelaar inschakelen?

Wel of niet een aankoopmakelaar inschakelen?

Een verkoopmakelaar inschakelen is bijna logisch. Je wilt je woning voor de hoogst haalbare prijs verkopen, daar betaal je de makelaar voor. Maar als je een woning wilt kopen wil je niet de hoogste prijs betalen, of aan vervelende voorwaarden vast komen te zitten.

Bij het verkopen van een woning komt veel kijken, dat laat je graag aan een professionele verkoopmakelaar over. Maar bij het kopen van een woning komt minstens zoveel kijken. Waarom zou je dat allemaal alleen moeten uitzoeken en regelen? Met een professional aan je zijde neem je beter afgewogen beslissingen.

Als koper heb je bijvoorbeeld een onderzoek plicht. Blijken er achteraf problemen te zijn met de woning dan maak je weinig kans als je niet volledig aan je onderzoek plicht hebt voldaan.

De aankoopmakelaar weet precies waar je op moet letten. Zo kom je wellicht achter informatie waardoor je de woning alleen wilt kopen tegen een lagere prijs, of zelfs helemaal niet meer.

De aankoopmakelaar is ook op de hoogte van alle juridische zaken, bepalingen, clausules, bouw- en milieutechnische zaken waar je mee te maken kunt krijgen.

Een aankoopmakelaar zal zichzelf terugverdienen

Een aankoopmakelaar zal zichzelf terugverdienen

Een huis kopen doe je niet elke dag. En je wilt niet achteraf voor problemen komen te staan, die je veel geld kunnen kosten. Een goede aankoopmakelaar helpt je stap voor stap door het proces. Hierdoor betaal je wat de woning echt waard is, voorkom je dat gebreken over het hoofd worden gezien en wordt er sterk onderhandeld, in jouw voordeel.

Bij het kopen van een huis loop je bepaalde risico’s. Ook de bouwkundige staat van de woning is een belangrijk punt. De verkopende makelaar behartigd de belangen van de verkopende partij. Wil je zeker zijn van je zaak, dan doe je er goed aan een aankoopmakelaar in te schakelen.

Wil je ook een professional aan je zijde bij de aankoop van een woning? Koop slim en neem contact met ons op.