Kansloos zonder aankoopmakelaar
01 juli 2021 
3 min. leestijd

Kansloos zonder aankoopmakelaar

Een huis kopen? Zonder aankoopmakelaar ben je tegenwoordig kansloos. De huizenmarkt is veranderd in een slagveld. De enorme prijsstijgingen zijn waarschijnlijk de grootste in de historie van de Nederlandse koopwoningmarkt. De huizenkopers worden nóg agressiever. Daar ga je niet meer onvoorbereid tussen staan.

Heb jij het al meegemaakt? Een bezichtiging waarbij je met tientallen andere gegadigden als sardientjes in een blik in de woonkamer staat. Of een woning die voor een ton boven de vraagprijs verkocht wordt? In Amsterdam is het ondertussen meer regel dan uitzondering. Maar ook buiten de Randstad komen deze taferelen steeds vaker voor.

Toch zijn er nog steeds huizenkopers die het zonder aankoopmakelaar proberen. Vaak zijn ze na jaren nog niets opgeschoten. Alle huizenkopers op de markt ervaren dit probleem, waardoor ze nog agressiever gaan bieden, uit angst om achter het net te vissen. Zonder aankoopmakelaar kom je er gewoon niet meer tussen.

Heb jij last van FOMO?

De Nederlandse economie blijkt robuuster dan verwacht. De werkloosheid loopt minder hard op dan voorspeld. Dat is gunstig voor de huizenkopers, maar er staan in verhouding maar weinig huizen te koop. De verandering in overdrachtsbelasting en de versoepeling van de leennormen helpen ook mee om de prijzen flink op te drijven. In april dit jaar waren de huizen in Nederland zo’n 11,5% duurder dan een jaar eerder. Een gemiddeld huis is daarmee zo’n € 36.000,- duurder dan het jaar ervoor.

De krappe markt maakt het vooral voor doorstromers moeilijk, omdat ze minder keus hebben en daardoor lastig een nieuwe woning vinden. Hierdoor stellen veel doorstromers hun verhuizing uit, waardoor hun woning nog niet op de markt komt.
Het lage aantal te koop staande woningen en de korte doorlooptijd veroorzaakt een sterk gevoel van FOMO. De ‘fear of missing out’ zorgt ervoor dat huizenkopers nóg agressiever gaan bieden. Woningen worden vaker per opbod verkocht, probeer dan je hoofd nog maar eens koel te houden.

Kansloos zonder aankoopmakelaar

Word serieus genomen als koper

Als huizenkoper sta je zonder aankoopmakelaar niet zo stevig in de strijd. Zelfs als je een doorgewinterde onderhandelaar bent zal een verkoopmakelaar eerder geneigd zijn om zaken te doen met een aankoopmakelaar. Ze willen zo snel mogelijk de woning verkopen. Een gegadigde die met een aankoopmakelaar binnenkomt is in ieder geval gescreend. De kans dat het spaak loopt bij de financiering is een stuk kleiner.

Kom jij binnen met een aankoopmakelaar, dan weet de verkoopmakelaar dat je een serieuze koper bent. Dat telt zeker mee en geeft je een voorsprong. Dit merken we keer op keer. Op de huidige woningmarkt ben je kansloos als je geen aankoopmakelaar en hypotheekadviseur als team achter je hebt staan. De adviseurs van Excellent Finance staan voor je klaar om je te helpen en geven je persoonlijk advies.

Kennis is nu eenmaal macht. Dat geldt ook zeker als je een huis wilt kopen. De aankoopmakelaar weet hoe de markt in elkaar zit en zoekt alles tot op de bodem uit. Zo sta je sterker tijdens de onderhandelingen.

Bespaar jezelf tijd en energie

Zelf je huis verkopen is nog een optie, al kost het je flink wat tijd en energie. Je zult alles zelf moeten uitzoeken en regelen. Een huis kopen is een ander verhaal. Zeker tegenwoordig is een aankoopmakelaar onmisbaar.

Funda is slechts een etalage, maar daar zie je lang niet alles wat er te krijgen valt. De aankoopmakelaar weet soms al weken van tevoren welke huizen er op de markt gaan komen. Die loop je mis als je wacht tot het aanbod op Funda komt.

De verkoopmakelaar heeft het tegenwoordig voor het kiezen. Uit de talloze gegadigden wordt de beste kandidaat gekozen. Maar hoe zet je jezelf neer als de beste kandidaat? Hoe zorg je ervoor dat jij vol in de schijnwerpers staat op het moment dat er gekozen gaat worden?

Met een aankoopmakelaar bespaar je jezelf veel tijd en energie. Al die uren uitzoekwerk, de oververhitte onderhandelingen, jij hoeft je er niet druk over te maken. De aankoopmakelaar van Excellent Finance zet jou neer als beste kandidaat, waar de verkoopmakelaar niet omheen kan.

Sta sterk met een aankoopmakelaar

Wil jij sterk staan in de onderhandelingen? Niet jaren moeten wachten tot je eindelijk je voet tussen de deur krijgt bij een verkoopmakelaar? Zorg dat je goed voorbereid bent op de hevige strijd die er nu woedt op de woningmarkt. Met een aankoopmakelaar aan je zij sta je sterk.

Koop dus slim en neem contact op met de aankoopmakelaar van Excellent Finance. Wij zijn er alleen voor jou en onderhandelen voor jou alsof het ons eigen geld is. Bij ons heb je de zekerheid een gecertificeerd aankoopbegeleider aan je zij te krijgen als aankoopmakelaar.

Kies dus voor zekerheid en grijp je kans: Neem contact op met de aankoopmakelaar. 

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen