Lifestyle planning: Wat is het en waarom is het belangrijk?
30 december 2022 
3 min. leestijd

Lifestyle planning: Wat is het en waarom is het belangrijk?

Leef jij jouw ideale leven? 

Of stel je je leven uit, wachtend op de ideale omstandigheden?

“Als ik genoeg geld heb, dan kan ik mijn dromen waar gaan maken.”

We horen het vaak, maar wat doe je écht? 

Ondertussen schuif je het leven voor je uit, tot het te laat is… 

Er is er maar één die jouw levensplan kan bepalen en dat ben jij!

Wat is lifestyle planning?

Van financiële planning heb je vast al vaker gehoord. Lifestyle planning gaat in eerste instantie niet over geld. Het belangrijkste is weten wat je graag wilt met je leven. Geld is puur een middel om dat voor elkaar te krijgen. 

Het gaat vooral om je diepste verlangens. Wat wil je bereiken in je leven? Het is aan jou hoe je jouw leven in wilt richten. Niemand anders kan dat voor jou bepalen. 

In de waan van de dag cijfer je jezelf gemakkelijk weg. Je probeert alle ballen hoog te houden en schuift je wensen opzij. Maar wat zou je doen als je van niets en niemand afhankelijk bent?

Lifestyle planning is de manier om jouw ideale leven te creëren. De juiste financiële beslissingen brengen je dichter bij je doelen en laten je wensen uitkomen. 

Geld maakt niet gelukkig. Het is een veelgehoorde uitspraak. Misschien maakt geld je niet gelukkig, maar het maakt je leven zeker een stuk eenvoudiger. 

Stel je eens voor dat je kunt leven zonder je zorgen te maken over geld. 

Hoe zou je leven eruit zien als je deze financiële rust kunt ervaren? 

Doelen bereiken met lifestyle planning

Waarom is lifestyle planning zo belangrijk?

Geld kan een enorme emotionele impact hebben op je leven. Vaak in de negatieve zin. Geldgebrek geeft stress, slapeloze nachten en ruzie in relaties. Toch is geld zelden een serieus onderwerp van gesprek, zeker niet in intieme relaties of vriendschappen. 

Laten we het taboe rond geld doorbreken. 

Ervaar hoe ontspannen financiële vrijheid kan zijn.  

Lifestyle planning gaat verder dan een financieel plan. Je zou het kunnen omschrijven als het hoogst haalbare niveau in financieel advies. Je gaat je bewust worden van wat jij wilt met je leven en geld gebruiken als middel om dit te bereiken.  

We nemen de tijd om echt stil te staan bij hoe jouw droomleven eruit zou kunnen zien. Je wensen zetten we om in logische en haalbare doelen. Obstakels worden verkend en aangepakt. We zijn er voor jou, want als je eenmaal op weg bent, wil je wel op de juiste weg blijven. Daarom kijken we regelmatig of je nog op koers ligt. Doelen en omstandigheden kunnen veranderen onderweg. Het leven loopt niet altijd zoals je zou willen, maar je plan bijstellen kan altijd. 

Financieel plan

Zodra je de lifestyle planning helder hebt, gaan we de route uitzetten. Dit doen we met een financieel plan. Daarin komen je mijlpalen en aandachtspunten. We berekenen welke financiële oplossingen jou het beste helpen. Hoeveel geld heb jij nodig voor je ideale lifestyle?

Onze financieel planner zet stap voor stap dit financieel plan met jou uit. 

Met elke stap kom je dichter bij financiële vrijheid.

Wat doet een financieel adviseur

Geld is het middel dat je nodig hebt voor je lifestyle planning. Daarom is dit ook een onderdeel van onze dienstverlening. Wat doet een financieel planner? Die zorgt dat alles geregeld wordt. Hij regelt de bemiddeling van producten en diensten. Zo komen we tot het beste pakket. Uiteraard letten we erop dat je niet te veel betaalt. Je wilt liever geld overhouden voor de leuke dingen toch?

De financieel adviseurs van Excellent Finance zijn onafhankelijk en hebben de beschikking over een groot netwerk. Voor elke financiële dienst en product is er een geschikte partner beschikbaar. 

Love your life lifestyle planning

Lifestyle planning

Durf jij het aan om jouw dromen na te jagen? Je hebt maar één leven, dus nu is het moment. Gun jezelf een lifestyle planning zodat je vandaag kunt beginnen met genieten en niet alles uitstelt tot ‘later’. 

Plan volledig kosteloos een kennismakingsgesprek in. 

Dan kun je vrijblijvend ontdekken wat lifestyle planning voor jou leven kan betekenen.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur. Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen