Wat is een financieel scheidingsadviseur?
04 november 2022 
2 min. leestijd

Wat is een financieel scheidingsadviseur?

Wat kan een financieel scheidingsadviseur voor jullie betekenen? Tijdens een scheidingsproces staat  jullie een moeilijke en emotionele tijd te wachten. Toch moeten er veel zaken worden afgerond en talloze afspraken gemaakt. De scheidingsadviseur van Excellent Finance begrijpt hoe moeilijk het kan zijn om een scheiding goed af te ronden. Daarom helpen we jullie graag met het beste advies mogelijk.

Samen zorgen we ervoor dat alles juridisch, financieel en fiscaal goed geregeld wordt. Denk aan advies over jullie financiën, de hypotheek, alimentatie en allerlei juridische, fiscale en wettelijke zaken. Dit klinkt allemaal koud en kil, maar bij Excellent Finance verliezen we de emotionele kant niet uit het oog. Bij scheiden komt vooral veel emotie kijken. Daarom gaan we hier tijdens het proces op een respectvolle manier mee om.


“Scheiden is niet alleen het einde van iets, maar ook een nieuw begin. Laten we daarom samen een sterke basis leggen voor een nieuwe start.”


Financieel advies scheiding

Tijdens jullie huwelijk zijn jullie levens met elkaar vervlochten, ook de financiën. Financieel advies bij je scheiding is daarom een slimme keus. Tijdens jullie huwelijk kon je wellicht prima rondkomen elke maand, maar lukt dat straks nog? Je moet opeens alleen opdraaien voor alle kosten. Krijg je wel een hypotheek op alleen jouw salaris?

De scheidingsadviseur is er voor jullie allebei. Onpartijdig wordt er gekeken naar de beste oplossing, waarbij ieders belangen zo goed mogelijk worden behartigd. Financieel advies bij scheiding betekent onder andere (alimentatie)berekeningen, voorstellen voor de vermogensverdeling, het opstellen van het ouderschapsplan en het convenant.

Alle documenten worden gecontroleerd voor we ze indienen bij de rechtbank. Zo weet je zeker dat alles goed geregeld is en er niets wordt vergeten. Je wilt er toch niet aan denken dat je jaren na de scheiding alsnog om de tafel moet met je ex om de verdeling van een vergeten pensioen te regelen?

Financieel scheidingsadvies

Wanneer kies je voor financieel scheidingsadvies?

Als je kiest voor financieel scheidingsadvies is het belangrijk dat jij en je ex-partner nog redelijk goed met elkaar overweg kunnen. Tijdens het scheidingstraject gaan we met elkaar in gesprek om de beste afspraken vast te leggen. Dit gaat het makkelijkste als een goed gesprek tussen jullie nog mogelijk is.

Financieel scheidingsadvies is vooral erg geschikt als het gaat om ingewikkelde financiële, juridische of fiscale onderwerpen. Heeft een van jullie bijvoorbeeld een eigen bedrijf of belangen bij een bedrijf, dan wil je dit goed op papier hebben staan. Ook bijzonderheden qua geld, belastingen of regelgeving kunnen door een financieel adviseur netjes worden geregeld. Denk hierbij aan schenkingen, erfenissen of privégeld dat in het huwelijk is ingebracht.

Jouw financieel scheidingsadviseur

Hoe fijn is het als je tijdens deze moeilijke tijd zoveel mogelijk zorgen uit handen worden genomen? Je hebt al genoeg aan je hoofd. Je vindt het moeilijk om je aandacht bij al die ingewikkelde stukken te houden, maar bent ook bang dat er iets over het hoofd wordt gezien.

Er komt tijdens een scheiding zoveel op je af. Wanneer jullie samen kinderen hebben, wil je dat alles zo goed mogelijk geregeld wordt voor hen. Wat moet je allemaal vastleggen, hoe werkt dat met alimentatie en de betaling hiervan?

Wat gaat er gebeuren met jullie huis? Kan een van jullie er blijven wonen? Misschien vinden jullie het fijn als de kinderen opgroeien in het ouderlijk huis. Doordat onze financieel scheidingsadviseur ook hypotheekadviseur is, kan ze jullie voorzien van persoonlijk hypotheekadvies. Kan er nog aan de maandelijkse hypotheeklasten worden voldaan als er ook alimentatie wordt betaald?

Samen met de financieel scheidingsadviseur van Excellent Finance kom je tot de best mogelijke oplossingen en worden al je vragen beantwoord. Zo ontstaat er rust en duidelijkheid in deze onzekere tijd.

Wil je kennismaken met onze financieel scheidingsadviseur? Dit is volledig vrijblijvend en 100% vertrouwelijk.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen