Heb jij last van geldstress? Dit kun je eraan doen
24 februari 2023 
3 min. leestijd

Heb jij last van geldstress? Dit kun je eraan doen

Geldstress, steeds meer mensen hebben er last van. Zelfs huisartsen merken het. Financiële stress kan leiden tot allerlei klachten, zowel mentaal als fysiek. Het leven wordt steeds duurder en niemand ontkomt eraan. De prijzen voor boodschappen en energie nemen een flinke hap uit het maandelijks budget. En zelfs als je voldoende te besteden hebt, kan het lezen over het onderwerp in de media al geldstress opleveren. Want wat ga je doen als jouw geld straks ook op is?

Geldstress is een reëel probleem. Zorgen over geld, of het gebrek eraan, komt steeds vaker voor. We moeten rondkomen met minder geld door de stijgende lasten. Steeds meer mensen hebben moeite om hun rekeningen te betalen.

“Laat geldstress jouw leven niet beïnvloeden: Wij geloven dat financiële rust de kwaliteit verbeterd van je gezondheid, relaties  én prestaties.”

Geldstress gaat verder dan je portemonnee

Maak jij je vaak druk over geld? Niet doen. De stress die dit met zich meebrengt heeft invloed op je hele leven. Veel voorkomende gevolgen zijn bijvoorbeeld slaapproblemen, hoofdpijn, een hoge bloeddruk, spijsverteringsproblemen en zelfs depressiviteit. Daar zit je niet op te wachten toch?

Daarnaast zorgt geldstress ook voor gespannen situaties binnen relaties. Geld is in een relatie vaak al een gevoelig onderwerp. Ervaar jij stress over geld, dan zul je nog emotioneler en heftiger reageren. Heb je geldproblemen dan hang je dit waarschijnlijk niet aan de grote klok. Schaamte speelt hier een belangrijke rol. Je wilt liever niet dat anderen weten dat je geldproblemen hebt.

Toch is het belangrijk om hulp te zoeken. Het liefst voor je echt in de problemen komt. Vaak is er geen reden om geldstress te hebben. Er is alleen inzicht nodig in hoe je met je geld om moet gaan. Een helder overzicht laat je zien dat er geen reden is tot zorg. De juiste adviezen geven je het vertrouwen dat je weet wat je moet doen als er zich spannende situaties voordoen zoals het verliezen van je baan of een scheiding.

Geldstress de baas

Geldstress de baas

Je kunt je kop in het zand steken, maar daar gaan je geldproblemen niet van weg. Beter is het om meteen in te grijpen. Hoe langer je het laat sudderen, hoe lastiger het is om alles weer op de rit te krijgen.

Hoe jij naar geld kijkt heeft alles te maken met je jeugd. Wij noemen dat jouw financiële DNA. Je relatie met geld wordt al in je jeugd gevormd. Hoe je ouders met geld omgingen en de cultuur waarin je bent opgegroeid zijn van grote invloed op hoe jij nu je zaken regelt. Zo kan je een enthousiaste spaarder zijn of juist iemand die meer geld uitgeeft dan er binnenkomt.

Hoe word jij jouw geldstress de baas? Overzicht krijgen in je financiën is vrij eenvoudig. Je kijkt wat er binnenkomt en uitgaat en klaar. Toch? In feite wel, maar los je hier je probleem mee op? Helaas niet…

Nooit meer stress door geld

Krijg jij jeuk van geldzaken? Zonde, want juist bewust omgaan met geld geeft je financiële rust. En dat betekent niet dat je alleen nog maar mag sparen en niet kunt genieten van je leven. Je kunt geld maar één keer uitgeven, dat is een feit. Kennismaken met je financiële persoonlijkheid door een financiële DNA test geeft je inzicht in je valkuilen.

Geld is een middel om je leven te vormen zoals jij dat wilt. Haal daarom het maximale uit je geld door slim te sparen maar ook zeker te genieten.

Een financieel plan is echt niet alleen voor miljonairs. Juist voor jou is het belangrijk om je financiële toekomst veilig te stellen. Je werkt niet voor niets zo hard toch?

Iedereen heeft dromen en doelen in het leven, jij ook. Wil je die doelen behalen dan wil je de juiste beslissingen nemen. Niet gebaseerd op een onderbuikgevoel, maar op heldere data en feiten. Alleen zo maak je stappen in de juiste richting en bouw je een leven waar je oprecht trots op mag zijn.

De belangrijkste investering die je kunt doen is in jezelf.

Maak vrijblijvend kennis met onze financieel adviseurs

Vrijblijvende afspraak maken


Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen