Ondernemer? Zorg voor geld op je bankrekening en rust in je kop
25 maart 2021 
4 min. leestijd

Ondernemer? Zorg voor geld op je bankrekening en rust in je kop

Waarom ben jij ondernemer geworden? Je hebt vast een geweldige missie, een passie waar je graag dag en nacht mee bezig bent. Want alleen ondernemers zijn zo gek om liever 80 uur voor zichzelf te werken, dan 40 uur voor een baas. Dat is vrijheid.

Toch voelt het zelfstandig ondernemerschap voor veel zzp’ers niet zo vrij als ze van tevoren hadden bedacht. Hoe is dat voor jou? Werk jij elke maand hard, maar zie je dit niet terug op je bankrekening? Financiële stress blokkeert je creatieve geest. Dat kun je als ondernemer niet gebruiken.

Je zou je niet druk moeten maken om je financiële situatie, maar alle tijd en aandacht moeten besteden aan dat waar je goed in bent. Voldoende geld op je bankrekening brengt rust in je kop, dat is goud waard.

“Succesvol ondernemen is simpel, maar niet makkelijk. Wij helpen je financieel vrij te worden.”

Geld op je bankrekening

Als ondernemer ben je goed in je vak. Het financiële gedeelte maakt voor veel ondernemers geen deel uit van hun missie. De papieren worden keurig netjes bij de boekhouder geparkeerd. Wel zo makkelijk toch? Nou nee, eigenlijk niet.

Je boekhouding uit handen geven voelt misschien bevrijdend, maar is dat niet. Als ondernemer is het belangrijk om zelf inzicht te hebben in je financiën. Je kunt heel druk zijn met geld verdienen, maar als het er aan de andere kant net zo hard weer uit gaat schiet je er niets mee op.

Een financieel gezond en winstgevend bedrijf zet je niet vanzelf neer. Daar moet je iets voor doen. Met een duidelijk plan en de juiste tools kan elke ondernemer ervoor zorgen dat er geld op de bankrekening komt, en daarmee rust in je kop.

Geld op bankrekening ondernemer

Krijg als ondernemer rust in je kop

Word jij zenuwachtig als de kwartaalaangifte eraan komt? Ben je bang dat je rekeningen niet kunt betalen? Heb je geen idee welke taal je boekhouder eigenlijk spreekt en weet je eerlijk gezegd niet of je bedrijf wel goed draait? Zo krijg je natuurlijk geen rust in je kop.

Zolang je niet weet of je meer uitgeeft dan er binnenkomt. Je niet weet hoe het zit met de belasting en of er geld overblijft om te investeren kun je geen goede zakelijke keuzes maken. Dit zijn maar enkele vragen waar je als ondernemer mee te maken krijgt op financieel gebied. Maar het zijn wel de keuzes die het verschil maken tussen een succesvol bedrijf en een complete mislukking.

Je kunt niet van een boekhouder verwachten dat hij of zij jouw bedrijf op financieel gebied runt. Dat zul je nog steeds zelf moeten doen. Als je bedrijf groeit zullen kosten veranderen, misschien krijg je personeel of ga je werken met andere systemen. Al deze veranderingen zul je ook op financieel gebied goed moeten managen. Doe je dit niet, dan loop je een groot risico dat het mis gaat.

Geldzaken zonder kopzorgen

Het wordt dus tijd dat jij je geldzaken zelf gaat regelen. En dat is tegenwoordig lang niet zo ingewikkeld meer. Daarnaast is het gewoon broodnodig. Want als jij zelf je geldzaken gaat regelen komt er meer structuur in je bedrijfsvoering. Je ziet op je bankrekening de gevolgen van je handelen en kunt hierop sturen.

Reken je wel de juiste prijzen voor je werkzaamheden? Kun je alle kosten betalen en zijn al deze kosten echt noodzakelijk? Betaal je jezelf wel een eerlijk loon?
Je geldzaken managen biedt focus. Als je jezelf doelen stelt zie je precies wat je te doen staat om deze ook daadwerkelijk te halen.

Deze heldere structuur en inzicht in je financiën voorkomt een hoop kopzorgen. De tijd en energie die je eerst stak in piekeren over je geldzaken, kun je nu mooi steken in het laten groeien van je bedrijf. Dat is een beter deal toch?

Ondernemer rust in kop, geld op bankrekening

Van hard werken naar winstgevend

Als ondernemer vind je het heerlijk om hard te werken. Niks mis mee, maar je moet er wel wat aan overhouden. Begin daarom met overzicht scheppen in je financiële situatie en maak een helder plan.
Een compleet geautomatiseerd en gekoppeld online boekhoudpakket helpt je op een eenvoudige manier je boekhouding te regelen en inzichtelijk te maken.

Zorg daarnaast dat je een winstgevend plan hebt. Wat is je doel? Denk hierbij aan je product of dienst, de verwachte omzet, kosten en de winst die je hoopt te behalen.
Je financiën regelen via het Profit First principe laat je duidelijk zien of je bepaalde investeringen kunt doen, of niet.

Niets zo vervelend om het geld waar je zo hard voor gewerkt hebt allemaal richting de belastingdienst te schuiven. De belastingaangifte is een noodzakelijk kwaad, maar je komt er als ondernemer niet onderuit. Het is lastig om precies in te schatten hoeveel je moet gaan betalen aan het eind van het jaar, zeker als je een variabel inkomen hebt. Goed advies helpt je de missende stukjes in je boekhouding aan te vullen.

Zelf je geldzaken regelen, met de juiste hulp

Bij Excellent Finance vinden we het belangrijk dat je als ondernemer inzicht hebt in je geldzaken. Toch begrijpen we ook heel goed dat dit niet je core business is. Daarom staan onze adviseurs voor je klaar om je te helpen de juiste keuzes te maken en je vragen te beantwoorden.

Want het grootste verlies van een ondernemer is het geld dat hij kan verdienen, maar niet verdient. Wij maken het inzichtelijk, zodat jij weet waar jouw winst zit. Maak vandaag nog kennis met ons financieel advies voor ondernemers.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen