Slim boekhouden = tijd besparen
02 september 2020 
4 min. leestijd

Slim boekhouden = tijd besparen

Tijd besparen klinkt elke ondernemer als muziek in de oren. De meeste ondernemers komen elke dag weer uren tekort. Jij ook? Lees dan snel verder, want er wordt weleens beweerd dat de gemiddelde ondernemer zo’n 16 uur per maand kwijt is aan administratie en boekhouding. Denk je eens in wat je in die tijd allemaal kunt doen!

De uren die je aan boekhouding en administratie besteed krijg je niet betaald. Vaak gaat het ook nog ten koste van je vrije avonden en weekenden, je gaat hier natuurlijk bij voorkeur niet je werkbare uren voor gebruiken. Maar ook als ondernemer heb je vrije tijd en ontspanning nodig. Door je boekhouding slim te regelen bespaar je veel tijd en wordt het allemaal een stuk leuker.

“Wil jij ondernemen met het Excellent gevoel? Dat kan. Wij maken boekhouden eenvoudiger, goedkoper en zonder gedoe. Bij ons kun je jouw boekhouding en administratie uitbesteden, terwijl je zelf de volledige controle houdt.”

Boekhouden kost veel tijd

Als ondernemer zul je de administratie actueel moeten houden. Misschien heb je het weleens voor je uit geschoven, om er aan het einde van het kwartaal achter te komen dat een eindeloze stapel bonnetjes sorteren en invoeren geen pretje is en je er geen tijd mee bespaard. Bij voorkeur bouw je elke week een moment in waarop je facturen maakt, bonnetjes invoert, kilometers bijhoudt en de urenregistratie bijwerkt. Zo hou je inzicht in je boekhouding, maar het kost je wel veel tijd.

Al is de administratie van een eenmanszaak best overzichtelijk, toch is het niet je vak. Waarschijnlijk ben je er onnodig veel tijd aan kwijt. Door je aangiftes en jaarrekening uit te besteden bespaar je tijd en geld. Een boekhouder werkt sneller en efficiënter. Daarnaast weet je boekhouder welke regelingen en voordelen op jou van toepassing zijn. Nadeel van uitbesteden aan een boekhouder is dat je zelf het inzicht in je administratie kunt verliezen. Dat is ook niet wat je wilt.

Ken je dat? Uren zoeken naar documenten in die rij mappen op je kantoor. Even iets opzoeken in een ‘papieren administratie’ kan je uren tijd kosten. Dat is natuurlijk zonde. Je administratie digitaal bewaren zorgt ervoor dat je documenten, facturen, jaaropgaven en contracten niet kwijtraakt en eenvoudiger terug kunt vinden. Digitaal je administratie bijhouden werkt eenvoudig en goed. Toch zijn er helaas nog veel onhandige en onnodig ingewikkelde software systemen.

tijd besparen boekhouding

Boekhouding uitbesteden, maar wel inzicht houden?

Het liefst zou je de boekhouding uitbesteden. Nooit meer zelf boekhouden, dat klinkt toch geweldig? Dan heb je opeens veel meer tijd om in je onderneming te steken. Of om eens heerlijk van je vrije tijd te genieten. Maar je wilt wel inzicht blijven houden in je administratie, hoe doe je dat?

Bij Excellent Finance begrijpen we dat je als ondernemer inzicht nodig hebt in je cijfers. Hoe moet je anders weloverwogen beslissingen nemen? Daarom hebben we speciaal voor jou een online boekhoudkantoor opgericht, waarin we een slimme online boekhoudtool combineren met slim en succesvol ondernemerschap. Zo heb je 24/7 actueel inzicht in je administratie, zonder dat je zelf je boekhouding hoeft te doen.

Je vindt je hele administratie en alle belangrijke documenten online, in één boekhoudplatform. Super handig en overzichtelijk door de heldere dashboards. Het hele systeem is zo ingericht dat je er zo min mogelijk tijd aan hoeft te besteden en volop met je onderneming bezig kunt zijn. Dat is precies wat je wilt, toch?

Je hele administratie en boekhouding op één plek

Geen eindeloze rijen met mappen in je kantoor, maar eenvoudig je hele boekhouding in één overzichtelijk platform. Nooit meer zoeken naar belangrijke papieren, facturen of cijfers. Wij bieden je alles wat je nodig hebt om je financiële zaken perfect te regelen. Of je nu wilt factureren, incasseren, betalen of je uren wilt registreren, je doet het allemaal vanaf hetzelfde online boekhoudplatform. Hoe makkelijk is dat?

Je stuurt eenvoudig al je bonnen en stukken door en wij zorgen er binnen 48 uur voor dat het in het platform wordt verwerkt, zodat jij altijd en overal een actueel inzicht hebt in je administratie.

Overzichtelijke boekhouding

Slim boekhouden, voor slimme ondernemers

Hoeveel tijd kun jij besparen als je niet meer zelf al die bonnen hoeft in te boeken? Het enige wat je nog hoeft te doen, zijn je bonnen digitaal doorsturen. Alles wordt voor je verwerkt en komt op het platform terecht, waar je persoonlijk samenwerkt met je boekhouder.

En dat is nog niet alles. Ben je ook altijd veel tijd kwijt aan het inloggen en opzoeken van alle cijfers en overzichten van je bank, webshop, Paypal en kassasysteem? Ook dat behoort nu tot het verleden, want je boekhoudplatform is eenvoudig te koppelen met de meeste externe systemen. Zo heb je altijd toegang tot je volledige administratie, zonder daar extra tijd aan kwijt te zijn. Als dat niet slim is?!

Als ondernemer heb je ambities. Het is frustrerend als je jaar na jaar je doelen niet bereikt, omdat je niet kunt sturen op actuele cijfers en noodgedwongen moet uitgaan van je onderbuikgevoel. Daarom combineren we dit innovatieve systeem met slim succesvol ondernemerschap. We komen jaarlijks samen om in een persoonlijk gesprek je cijfers en doelen te bespreken, zodat jij precies weet waar je aan toe bent en daarop je volgende stap kan baseren.

Je staat er nooit alleen voor. Onze adviseurs beantwoorden al je vragen en staan voor je klaar. Ben je benieuwd naar “Ondernemen met het Excellent gevoel?” neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op en ontdek hoe slim jij kunt boekhouden.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen