Die knoop in je maag als je besluit te gaan scheiden
13 mei 2022 
3 min. leestijd

Die knoop in je maag als je besluit te gaan scheiden

Het ritje in deze ongewenste achtbaan lijkt eindeloos.

Dit mág geen wissel trekken.

Zeker niet op de kinderen.

Hoe kom je tot een goede aanpak? Er is zoveel advies.

Te veel misschien wel. Van vrienden, familie, op sociale media, online...

Scrollen en scrollen. Waar doe je goed aan?

En stel je regelt het nu... Werkt dat ook nog over 5 jaar? Over 10 jaar? Als je met pensioen bent? Terechte zorgen van een verantwoordelijke ouder. Er staat zoveel op het spel. En heel eerlijk. Wij maken ons ook zorgen.

Wij kennen het ongewisse parcours van deze nare achtbaan, door de vele turbulente ritjes die we zagen. Graag helpen we je van die ellendige knoop in je maag af. We kennen de taal van juristen, advocaten, mediators, fiscalisten en financieel experts. Dus maak je hierover geen zorgen.

Houvast in turbulente tijden

Scheiden of blijven? Die beslissing maak je niet zomaar. Er is heel wat aan vooraf gegaan. Een rollercoaster van teleurstelling, frustratie, woede en verdriet wisselt elkaar in hoog tempo af. Je moet deze beslissing een plekje geven, maar tegelijkertijd zoveel regelen.

Er wordt van je verwacht dat je beslissingen neemt die invloed hebben op de rest van je leven. Ondertussen voelt je hoofd als één grote chaos. Toch moet je volop focussen om de zaken goed te regelen voor jezelf, je ex-partner en natuurlijk voor de kinderen als die er zijn.

De moeilijkste stap is het je partner en kinderen vertellen. Daarna is het tijd om de juiste hulp in te schakelen. Want je hoeft het niet allemaal alleen te doen.

Met scheidingsadvies van Excellent Finance weet je in ieder geval dat je scheiding goed geregeld wordt. Dat geeft je houvast in deze turbulente tijden. Zo bouw je een stevige fundering voor je nieuwe toekomst. Een fundering waar je vol vertrouwen op kunt bouwen. Nu, over 10 jaar en ook als je met pensioen gaat.

Scheiden

Scheiden, waar moet je beginnen?

Je kunt je eigenlijk geen leven zonder elkaar voorstellen. De kinderen, het huis en jullie bezittingen. Zowel persoonlijk als financieel is jullie leven met elkaar verbonden. Het is een hele klus om jullie levens te ontvlechten. En dan ook nog op een manier waarop jullie er allebei zo goed mogelijk uit komen.

Want dat is uiteindelijk de bedoeling. Jullie hebben lief en leed gedeeld. Het mooiste is dan natuurlijk om ook dit laatste traject met wederzijds respect af te leggen.

Als mediator gaat het niet altijd over de leuke zaken van het leven. Niet alle ex-partners gunnen elkaar het beste. Daarom stelt de mediator simpele, maar concrete vragen. Vragen die een net iets ander licht op de zaak laten vallen. We willen in alle redelijkheid praten over praktische zaken. Oplopende emoties, zoals onwil, woede en onbegrip staan in de weg, waardoor er uiteindelijk alleen maar verliezers zijn.

Meestal gaat een oververhit gesprek in de kern niet over geld, het huis of de kinderen. Jullie hebben beide een grote behoefte om gehoord te worden. Juist daarom is mediation een prachtig middel om jullie scheiding te regelen. De mediator heeft oog voor alle belangen die meespelen in jullie scheiding. Samen maken we afspraken waar beide partners zich in kunnen vinden, zonder tussenkomst van de rechter.

Laat die knoop maar bij mij achter

Zolang jullie beiden bereidt zijn om vrijwillig het traject in te stappen, is eigenlijk elke scheiding geschikt voor mediation. Ik dwing jullie niet, jullie moeten het uiteindelijk samen doen. Mijn scheidingsadvies begeleidt jullie door dit traject en zorgt dat alle afspraken schriftelijk worden vastgelegd, zoals het hoort.

De rechter spreekt officieel de scheiding uit, maar jullie hoeven daar niet bij aanwezig te zijn. Omdat jullie alles in overleg met de mediator geregeld hebben, verloopt de formele scheidingsprocedure bij de rechtbank schriftelijk. Zo is jullie scheiding sneller en soepeler geregeld.

Je kunt als een berg tegen je scheiding opzien. Alles voelt zwaar en overweldigend. Ik neem je deze zorgen graag uit handen. Zowel op juridisch, financieel, fiscaal als emotioneel gebied ben je bij mij in goede handen. Ik haal graag eigenhandig die knoop uit je maag, zodat jij opgelucht kunt ademhalen. Dat heb je wel nodig op een moment als deze.

Ben je benieuwd wat de scheidingsadviseur voor jou kan betekenen? Laten we vrijblijvend kennismaken.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen