Heb ik een aankoopmakelaar nodig? Ik kan dit toch ook zelf
24 juni 2021 
3 min. leestijd

Heb ik een aankoopmakelaar nodig? Ik kan dit toch ook zelf

Heb je echt een aankoopmakelaar nodig als je een huis wilt kopen? Je kijkt gewoon op Funda of je iets leuks tegenkomt en slaat je slag. Toch?

Dit is misschien van toepassing in de minder populaire steden of dorpen buiten de Randstad, daar heb je misschien meer aanbod. Maar op de meeste plekken schieten de woningprijzen door het dak. Zie daar maar eens tussen te komen. En welke prijs is nog reëel om te bieden? De potentiële kopers lijken als stieren op een rode lap af te denderen en bieden soms astronomisch hoge bedragen, vele malen boven de vraagprijs. Daar kun je als koper behoorlijk zenuwachtig van worden.

Natuurlijk kost een aankoopmakelaar geld. Je kunt ervoor kiezen alles zelf te doen, maar er zijn genoeg gevallen waarin het toch verstandiger is om wel een aankoopmakelaar in te schakelen. In sommige delen van het land is het bijna niet mogelijk om een woning te vinden zonder aankoopmakelaar. De leukste en meest gewilde huizen zijn al verkocht voor ze Funda halen.

“Voorkom veel frustratie en onnodig veel geld uitgeven met de aankoopmakelaar van Excellent Finance.”

Neem een voorsprong met de aankoopmakelaar

Zoek je een woning in Amsterdam, binnen de ring, dan heb je bijna geen tijd om na te denken. ‘Er even een nachtje over slapen’ is er niet bij. Ben je één dag te laat, dan is het huis weg. Dit geldt overigens niet alleen voor Amsterdam. Ook in andere hoofdsteden is dit het geval.

Hoe kom je hier aan een leuke woning? Met de aankoopmakelaar heb jij een voorsprong op andere kopers die op eigen houtje op zoek gaan. De aankoopmakelaars van Excellent Finance hebben een groot netwerk. Een makelaar die een interessante woning wil verkopen zal dit als eerste laten weten aan de collega’s in zijn netwerk. Zo hoor jij als eerste dat deze woning te koop staat, nog voor deze op Funda te vinden is! Dat biedt mogelijkheden.

Waarom wil je een aankoopmakelaar?

Het is niet verplicht om een aankoopmakelaar in te schakelen. Daarom zijn er nog genoeg kopers die het zonder proberen. Vaak levert dit enorme frustraties op. Het ene na het andere huis lopen ze mis. En wanneer ze eindelijk aan bieden toekomen wordt er te veel geboden, voor een huis wat achteraf gebreken blijkt te hebben, die bij de bezichtiging over het hoofd zijn gezien. Dat valt tegen.

Wees daarom slim en neem een aankoopmakelaar in de arm als je:
• Zelf weinig tijd hebt om op woningjacht te gaan;
• Niet weet waar je op moet letten bij het bezichtigen van een huis;
• Wel wat hulp kunt gebruiken bij de onderhandelingen.

Aankoopmakelaar nodig

De aankoopmakelaar is er voor jou

Welke werkzaamheden je overlaat aan de aankoopmakelaar is helemaal aan jou. De aankoopmakelaar kan je helpen met:
• Zoeken naar jouw droomwoning;
• Grondige bezichtiging en kritische vragen stellen aan de verkoper;
• Onderhandelen voor de beste prijs;
• Complete begeleiding door het traject en controle van belangrijke papieren.

Een aankoopmakelaar mag niet betrokken zijn bij de verkoop van het huis waarin jij geïnteresseerd bent. Zo weet je zeker dat je onafhankelijk en eerlijk advies krijgt. De aankoopmakelaar is er echt alleen voor jou. Hij kan meedenken over het soort woning en waar deze te vinden is voor een prijs die past bij je budget. Zo kom je vaak op ideeën waar je zelf nog niet aan had gedacht.

Een aankoopmakelaar weet precies waar een woning aan moet voldoen en weet waar hij naar moet kijken. Jij loopt waarschijnlijk rond met een ‘roze bril’, alvast een plek te zoeken voor die leuke bank die je laatst zag staan. De aankoopmakelaar kijkt met een neutrale blik en beoordeelt ook de bouwkundige staat, de isolatie, uitgevoerde verbouwingen en de omgeving. Zo krijg jij alle voor- en nadelen van deze woning overzichtelijk op een rij.

Je wilt er niet later achter komen dat je nieuwe woning last heeft van funderingsproblemen, betonrot of dat er asbest in je huis verwerkt zit.

Geen cent te veel met de aankoopmakelaar

En dan is het tijd voor de onderhandelingen. Hier laat de aankoopmakelaar echt zijn toegevoegde waarde zien. Dankzij de aankoopmakelaar zal de aankoopprijs lager uitvallen dan dat je het zelf gedaan had. Zo krijg je jouw investering meteen weer terug en daar bovenop de rust en zekerheid dat je een goede deal hebt.

“De aankoopmakelaars van Excellent Finance onderhandelen voor jou, alsof het hun eigen geld is.”

Tot in de puntjes geregeld

Bij het kopen van een huis komt heel wat kijken. Welke taxateur kun je het beste inschakelen, welke notaris ga je kiezen en hoe kom je aan goed hypotheekadvies. Heb je een aankoopmakelaar, dan kun je gebruikmaken van zijn netwerk. Dat scheelt weer zoeken.

Zit jij erop te wachten om je door het koopcontract heen te worstelen? Wat betekenen al die kleine lettertjes eigenlijk? De aankoopmakelaar neemt je deze zorg uit handen. Hij controleert het koopcontract op fouten en ongunstige bepalingen waar jij niet op zit te wachten.

Twijfel je nog of jij een aankoopmakelaar nodig hebt?

Neem vrijblijvend contact op met de aankoopmakelaar van Excellent Finance en stel al je vragen. 

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur. Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen