Wil je miljonair worden? Zo doe je dat!
05 april 2020 
7 min. leestijd

Wil je miljonair worden? Zo doe je dat!

Miljonair worden klinkt misschien als een droom. En toch is het voor jou ook mogelijk om selfmade miljonair te worden. Tenminste, Als je de juiste discipline hebt en goede doelen weet te stellen. Zeker als je op jonge leeftijd begint. Miljonair worden is niet alleen weggelegd voor mensen die geboren worden in een rijk gezin of de loterij winnen. Er zijn meerdere manieren om rijk te worden. Zolang je de juiste mindset hebt en in jezelf gelooft, kunnen er mooie dingen gebeuren.

Waarom wil je miljonair worden?

Wat is jouw drijfveer om miljonair te worden? Is dat om financiële vrijheid te creëren? Om je baan op te kunnen zeggen? Of wellicht om eerder te stoppen met werken?

Met de dalende pensioenen en stijgende pensioenleeftijd is het fijn als je voor jezelf kunt zorgen. Jezelf de financiële vrijheid geven om te stoppen met werken wanneer jij dat wilt. Hoe jonger je hiermee begint, hoe groter de kans om die felbegeerde miljoen euro ook echt te bereiken. Het belangrijkste is om geld te verdienen, geld te sparen in de vorm van een buffer en het geld dat je op korte termijn niet nodig hebt, te laten groeien door te beleggen of investeren. Zo zet je jouw geld voor je aan het werk. Elke dag weer, jaren lang. Dat gaat jou uiteindelijk veel geld opleveren!

Garanties zijn natuurlijk niet te geven, maar misschien heb je ook geen vermogen van een miljoen nodig om de financiële rust en vrijheid te krijgen die van jou een rijk mens maken.

Miljonair worden? Kijk naar de levensstijl van de rijkste mensen op aarde

Wil je miljonair worden? Kijk dan niet naar mensen die minder verdienen en minder vermogen hebben dan jij. Kijk juist naar rijke mensen. Vooral de zogeheten selfmade miljonairs. Mensen die dat felbegeerde miljoen al bereikt hebben. Zij hebben laten zien dat het mogelijk is om van niets, iets te maken.

Het is opvallend dat de rijken op aarde enkele dingen met elkaar gemeen hebben. Ondanks hun opgebouwde vermogen, zijn zij nog steeds zuinig en smijten niet met geld over de toonbank. Zelfs een miljonair kijkt nog naar aanbiedingen in de supermarkt. Een bewuste miljonair koopt ook geen dure Porsches, woont in een bescheiden huis, gaat geen vijf keer per jaar op vakantie en zal ook niet elk jaar de nieuwste telefoons bezitten.

Een van de rijkste mannen op aarde, Warren Buffett, wisselde ooit eens een kwartje om voor dubbeltjes om gebruik te kunnen maken van een openbare telefoon. Een dubbeltje was immers meer dan voldoende, dus waarom een kwartje verspillen? Dat geld kon hij beter investeren door te beleggen. Om miljonair te willen worden, moet je spaarzaam zijn en blijven. Geld moet immers voor jou werken, niet andersom.

Wat miljonairs gemeen hebben (en wat je daarvan kunt leren!):

  1. Zo’n 80% van de miljonairs is niet in loondienst. Dus heb je een goed plan? Begin voor jezelf en start met je eigen onderneming. Ben je bang voor de risico’s die je als zelfstandige loopt? Miljonairs vinden het net zo risicovol om voor iemand anders te werken. Je kunt ontslagen worden of je baas neemt een verkeerde beslissing, waardoor het bedrijf failliet gaat. Een miljonair neemt zijn lot liever in eigen hand. Net als de winst, die houdt de miljonair ook liever voor zichzelf, dan het af te dragen aan een baas. Een selfmade miljonair heeft zelfvertrouwen en kan het leven creëren wat diegene voor ogen heeft.
  2. Miljonairs nemen strategische keuzes. Je zult een miljonair er niet snel op betrappen een business te starten vanuit passie. Echte miljonairs focussen zich niet op een product of dienst wat hen per se aanspreekt, maar kijken naar sectoren waar weinig aanbod en veel vraag is. Het klinkt logisch, maar toch is het niet makkelijk om deze gaten in de markt te ontdekken. Met een miljonairs mindset zie je deze kansen én grijp je ze!
  3. Miljonairs zijn over het algemeen geen buitengewoon intelligente mensen, maar harde werkers. Het schijnt dat 4 op de 10 miljonairs zelfs nooit hun opleiding hebben afgemaakt. Sommige kregen zelfs de melding niet de capaciteiten in huis te hebben om naar de universiteit te gaan. Laat het ontbreken van de juiste diploma’s je dus niet weerhouden je droom na te streven. Een goede ondernemer heeft meer aan leiderschapskwaliteiten, dan aan een bovengemiddeld intellect. Hard werken, motivatie, betrouwbaarheid en zelfdiscipline zijn basis om veel geld te verdienen.
  4. Miljonairs denken heel goed na over hun maandelijkse uitgaven. De meeste miljonairs zijn ronduit zuinig. Het beeld van de doorsnee miljonair met villa, dikke auto en dure merkkleding is daarom niet representatief. Echte selfmade miljonairs hebben spaargeld en houden hun pensioen in gedachten.

miljonair mindset

Miljonair worden? Dit is wat je vandaag al kunt doen om je doel te behalen!

Miljonair worden in 1 jaar? Dat wordt voor veel mensen erg lastig. Zeker als je geen financieel plan hebt. Om miljonair te worden, heb je een goed financieel plan nodig en zal je grote stappen moeten zetten. Zonder een doel om naartoe te werken, zul je niet bereiken wat je voor ogen hebt.

De mensen die miljonair geworden zijn, hebben hier vele jaren hard voor gewerkt. Je zult dus een goed plan moeten opstellen en hier aan vasthouden om succesvol te worden en veel geld te verdienen om zo miljonair te kunnen worden.

In grote lijnen zijn er drie manieren waarop je jouw eerste miljoen kunt bereiken:

1. Sparen en investeren

Ruim één op de vijf miljonairs is rijk geworden door hun vermogen te beleggen. Als je vroeg genoeg begint met beleggen en belegt voor de lange termijn, is er veel mogelijk. Het kan namelijk zomaar 30 jaar duren voor je zover bent. Toch kun je met beleggen op een relatief eenvoudige manier veel geld verdienen. Denk bijvoorbeeld aan het beleggen in vastgoed, aandelen, indexfondsen of crypto. Hoe meer risico, hoe hoger je rendement kan worden. Maar let op: beleggen is nooit zonder risico. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Zeker bij risicovolle beleggingen in losse aandelen of cryptovaluta, waarbij je in een korte periode veel verlies kan maken. Kies daarom voor Evidence Based beleggen, een vorm waarbij beleggingen weinig risico's opleveren en je een gunstig rendement bieden. Onze financieel adviseurs vertellen je hier graag meer over.

2. Word de beste in jouw vakgebied

Ongeveer één derde van de miljonairs blinkt uit in hun vak. Ze hebben zich opgewerkt tot toonaangevende personen in hun markt. Vaak werken ze voor grote bedrijven of halen als zelfstandig ondernemer enorm veel winst binnen. Natuurlijk is dit niet de enige manier om je vermogen te vergroten, maar zeker wel een belangrijke! Investeer daarom niet alleen in beleggingen, investeer ook in jezelf. Denk daarbij aan cursussen en opleidingen waarmee jij de waarde voor jouw klanten kunt verhogen en daarmee meer geld kunt vragen voor jouw diensten. Werk je in loondienst? Ook dan is het belangrijk om je bij te laten scholen. Vraag aan je werkgever of leidinggevende naar de doorgroeimogelijkheden en de invloed hiervan op jouw inkomsten.

3. Droom groot!

De échte rijke mensen op aarde hebben één ding gemeen. Ze durven groot te dromen én deze dromen ook na te jagen. Niets is voor hen onmogelijk. Veruit de grootste en rijkste groep zijn dromers. Bijna de helft van alle miljonairs zijn mensen die door hun dromen te volgen een buitengewoon hoog inkomen hebben weten te bemachtigen of een kolossale winst met hun bedrijf hebben gerealiseerd. Met de juiste mindset is geen enkele droom te groot. Met genoeg ambitie en een duidelijk doel ben jij de meeste mensen al een stap voor!

Wees net zo zuinig als een miljonair

Om miljonair te worden, is spaarzaamheid erg belangrijk. Kijk naar manieren om meer te verdienen en zo je inkomsten te verhogen. Vraag je leidinggevende of werkgever om een loonsverhoging of kijk voor andere manieren om meer geld te verdienen.

Biedt jouw kennis aan aan anderen of verkoop spullen die je niet meer gebruikt. Waar het bij velen fout echter gaat, is dat de meeste mensen meer gaan uitgeven zodra ze meer geld verdienen. Pas op voor deze valkuil. Alle extra inkomsten dien je te sparen en beleggen of op een andere manier te investeren.

Kijk daarnaast ook naar je maandelijkse uitgaven. Zijn deze allemaal even essentieel? Zeg je tv abonnement op, schrap de kosten voor de sportschool als je hier geen gebruik van maakt, kijk hoe je kunt besparen op brandstofverbruik door vaker met de fiets te gaan, kijk of je hypotheek oversluiten zinvol kan zijn om je woonkosten te verlagen en speur naar aanbiedingen om de kosten voor boodschappen te verlagen.

Heb je een partner en werken jullie allebei? Ga de uitdaging aan en kijk of jullie van één inkomen rond kunnen komen, zodat jullie het andere inkomen kunnen sparen, beleggen of investeren. Je bent niet de enige die het van dit maandelijkse bedrag moet doen. Er zijn genoeg mensen die minder verdienen en toch ook elke maand rond kunnen komen. Als zij het kunnen, kun jij dat ook!

Tips van de miljonair:

  • Neem je leven, waar mogelijk, in eigen hand;
  • Plan vooruit;
  • Denk strategisch na;
  • Stel doelen;
  • Werk hard;
  • Let op je geld.

Word miljonair

De eerste stap naar jouw miljoen

Hard werken is leuk, maar het is nog leuker als je er iets aan overhoudt. Financiële rust en vrijheid zijn veel waard en brengen je enorme rijkdom en geluk. Hoe fijn is het als je nooit meer zorgen hebt over geld?

Business Insider heeft uitgerekend hoeveel je nodig hebt om miljonair te worden. Dit zijn behoorlijke bedragen en misschien niet voor iedereen haalbaar. Financieel onafhankelijk zijn op je 65e is natuurlijk ook een heel mooi doel. Iedereen heeft dromen en wil zijn geluk najagen. Van eerder stoppen met werken tot verre reizen maken. Dromen zijn er om uit te laten komen. Wij helpen je graag een helder financieel stappenplan te maken, zodat jij zonder omwegen je doel gaat bereiken en je dromen uit laat komen. Maak vrijblijvend kennis met onze financieel adviseurs.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen