Plannen om miljonair te worden? Zo doe je dat!
05 april 2020 

Plannen om miljonair te worden? Zo doe je dat!

Miljonair worden klinkt misschien als een droom. Toch kun jij het ook worden. Zeker als je op jonge leeftijd begint. Miljonair worden is niet alleen weggelegd voor mensen die geboren worden in een rijk gezin of de loterij winnen. Met de juiste mindset kun je rijk worden, onafhankelijk van je afkomst, IQ of opleiding.

Met de dalende pensioenen en stijgende pensioenleeftijd is het fijn als je voor jezelf kunt zorgen. Jezelf de financiële vrijheid geven om te stoppen met werken wanneer jij dat wilt. Hoe jonger je hiermee begint, hoe groter de kans om die felbegeerde miljoen euro ook echt te bereiken. Het belangrijkste is om geld te verdienen en dat voor je te laten werken, geld te sparen en te laten groeien. Elke dag weer, jaren lang.

Garanties zijn natuurlijk niet te geven, maar misschien heb je ook geen miljoen nodig om de financiële rust en vrijheid te krijgen die van jou een rijk mens maken.

Miljonair worden? Kijk naar de rijken

Als je miljonair wilt worden kijk je niet naar een zwerver om te zien hoe je dit kunt bereiken. Je kijkt natuurlijk naar de rijke mensen die dat felbegeerde miljoen al bereikt hebben. Het is opvallend dat de rijken op aarde enkele dingen met elkaar gemeen hebben. Waarschijnlijk zit hier meteen de verklaring waarom niet iedereen miljonair is. Deze mensen hebben duidelijk een andere mindset dan de gemiddelde werknemer.

Wat miljonairs gemeen hebben:

 1. Zo’n 80% van de miljonairs is niet in loondienst. Dus heb je een goed plan? Begin voor jezelf. Ben je bang voor de risico’s die je als zelfstandige loopt? Miljonairs vinden het net zo risicovol om voor iemand anders te werken. Je kunt ontslagen worden of je baas neemt een verkeerde beslissing, waardoor het bedrijf failliet gaat. Een miljonair neemt zijn lot liever in eigen hand. Net als de winst, die houdt de miljonair ook liever voor zichzelf, dan het af te dragen aan een baas.
 2. Miljonairs nemen strategische keuzes. Je zult een miljonair er niet snel op betrappen een business te starten vanuit passie. Sectoren waar weinig aanbod en veel vraag is trekt hun aandacht. Het klinkt logisch, maar toch is het niet makkelijk om deze gaten in de markt te ontdekken. Met een miljonairs mindset zie je deze kansen én grijp je ze!
 3. Miljonairs zijn over het algemeen geen buitengewoon intelligente mensen, maar harde werkers. Het schijnt dat 4 op de 10 miljonairs zelfs nooit hun opleiding hebben afgemaakt. Sommige kregen zelfs de melding niet de capaciteiten in huis te hebben om naar de universiteit te gaan. Laat het ontbreken van de juiste diploma’s je dus niet weerhouden je droom na te streven. Een goede ondernemer heeft meer aan leiderschapskwaliteiten, dan aan een bovengemiddeld intellect. Hard werken, betrouwbaarheid en zelfdiscipline zijn de sleutel tot succes.
 4. Miljonairs denken heel goed na over hoe ze hun geld uitgeven. De meeste zijn ronduit zuinig. Het beeld van de doorsnee miljonair met villa, dikke auto en dure merkkleding is daarom niet representatief.

miljonair mindset

Jouw doel: Miljonair worden

Miljonair worden doe je niet zomaar. Daar heb je een goed financieel plan voor nodig. Zonder een doel om naartoe te werken, zul je niet bereiken wat je voor ogen hebt. De mensen die miljonair geworden zijn, hebben hier vele jaren hard voor gewerkt. Je zult dus een goed plan moeten opstellen en hier aan vasthouden om succesvol te worden.

In grote lijnen zijn er drie manieren waarop je dat miljoen kunt bereiken:

 1. Sparen en investeren
  Ruim één op de vijf miljonairs is op deze manier rijk geworden. Dit is een goede manier om rijk te worden als je voorzichtig bent aangelegd en vroeg genoeg begint. Het kan namelijk zomaar 30 jaar duren voor je zover bent. Om met sparen en investeren rijk te worden is het belangrijk dat je geen schulden hebt. Het passieve inkomen uit je investeringen is genoeg voor je relatief lage levensstandaard. Je spaart minimaal 20% van je inkomen en investeert dit op een zorgvuldige manier.
  “Je hoeft dus niet altijd risico’s te nemen om miljonair te worden.”
 2. Word de beste
  Ongeveer één derde van de miljonairs blinken uit in hun vak. Ze hebben zich opgewerkt tot toonaangevende personen in hun markt. Vaak werken ze voor grote bedrijven of halen als zelfstandig ondernemer veel winst binnen.
 3. Droom groot!
  De allerrijkste op aarde hebben één ding gemeen. Ze durven groot te dromen én deze dromen ook na te jagen. Veruit de grootste en rijkste groep zijn dromers. Bijna de helft van alle miljonairs zijn mensen die door hun dromen te volgen een buitengewoon hoog inkomen wisten te bemachtigen of een kolossale winst maakten met hun bedrijf.

Hoe graag wil jij miljonair worden?

Zo’n 1,5% van de Nederlanders is miljonair. Van het overige deel zou een groot deel best miljonair willen zijn. Toch leven de meeste mensen met een maand tot maand visie. Ze kijken niet echt naar de toekomst en hoe ze daar iets kunnen veranderen. Dat is prima, maar niet als je miljonair wilt worden. Het komt je niet aanwaaien.

Als je echt miljonair wilt worden, zul je jezelf de juiste mindset moeten aanleren en hier fulltime mee bezig zijn. Een duidelijk en concreet plan helpt je om je doel te bereiken. Geld verschijnt niet zomaar, je moet ervoor werken. Het vraagt om focus, lef, kennis en de nodige moeite. Maar je weet waar je het voor doet. En dat is het belangrijkste. Een duidelijk doel zorgt ervoor dat je krijgt wat je wilt. Miljonairs weten dat als geen ander.

Tips van de miljonair:

 • Neem je leven, waar mogelijk, in eigen hand;
 • Plan vooruit;
 • Denk strategisch na;
 • Stel doelen;
 • Werk hard;
 • Let op je geld.

Word miljonair

De eerste stap naar jouw miljoen

Hard werken is leuk, maar het is nog leuker als je er iets aan overhoudt. Financiële rust en vrijheid geven je een enorme rijkdom in je leven. Hoe fijn is het als je nooit meer zorgen hebt over geld?

Business Insider heeft uitgerekend hoeveel je nodig hebt om miljonair te worden. Dit zijn behoorlijke bedragen en misschien niet voor iedereen haalbaar. Maar financieel onafhankelijk zijn op je 65e is natuurlijk ook een heel mooi doel.

Iedereen heeft dromen. Van eerder stoppen met werken tot verre reizen maken. Dromen zijn er om uit te laten komen. Wij helpen je graag een helder financieel stappenplan te maken, zodat jij zonder omwegen je doel gaat bereiken en je dromen uit laat komen. Maak vrijblijvend kennis met onze financieel adviseurs.

Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down