Scheidingsadvies voorkomt veel stress bij een scheiding
24 juli 2020 
4 min. leestijd

Scheidingsadvies voorkomt veel stress bij een scheiding

Leestijd: 4 minuten

Ga je scheiden dan moet er juridisch, fiscaal en financieel van alles geregeld worden. En dat terwijl je emotioneel niet veel kunt hebben. Een scheiding is een heftige periode in je leven. Je zult niet de eerste zijn die erdoor in een burn-out belandt. Stress laat je allerlei emoties nog heftiger ervaren, dat is wel het laatste waar je tijdens je scheiding op zit te wachten. Dit is juist de tijd waarin het belangrijk is dat alles goed geregeld wordt, daarvoor moet jij je hoofd erbij houden.

Scheiden met de hulp van onze adviseurs zal je veel stress besparen. Willen jullie in goed overleg uit elkaar en is er nog ruimte voor communicatie? Dan helpen we jullie graag. Je hoeft het niet in alles met elkaar eens te zijn. Daar is onze adviseur voor, die gaat jullie helpen om er beide op de beste manier uit te komen, zodat jullie een goede basis hebben voor de toekomst.

Denken jij en je partner erover om te gaan scheiden? Of is de beslissing al gemaakt, maar komen jullie er samen niet uit? Lees deze blog en ontdek hoe jullie veel stress tijdens de scheiding kunnen voorkomen. En hoe jullie de scheiding sneller en beter kunnen regelen met de hulp van de adviseurs van Excellent Finance.

Een scheiding is dan het einde van een periode in je leven, maar het is ook een nieuw begin. Wij helpen je een sterke basis te leggen voor je nieuwe start.

Scheidingsadvies bij scheiding

Voor wie is scheidingsadvies geschikt?

Zitten jullie al midden in een vechtscheiding? Dan wordt scheidingsadvies lastig. Het is wel belangrijk dat jij en je ex-partner nog met elkaar kunnen praten. Zonder ruzie uit elkaar gaan, hoe moeilijk dat ook is, blijkt achteraf het beste. Jullie zullen beide minder stress ervaren en sneller aan een nieuw leven zonder elkaar kunnen beginnen.

Zeker als er kinderen in het spel zijn, is dit de beste oplossing. Met de hulp van een adviseur maken jullie samen afspraken over het vermogen, het huis en de inboedel, de alimentatie en het ouderschapsplan. Als al deze zaken goed geregeld worden tijdens de scheiding, zul je daar in de toekomst veel plezier van hebben.
Het laatste wat je wilt, is bijvoorbeeld financiële stress, omdat tijdens de scheiding bepaalde zaken niet goed geregeld of zelfs vergeten zijn.

Als jullie samen kinderen hebben, blijven jullie altijd met elkaar verbonden, of je nu wilt of niet. Dat kan voor behoorlijk wat stress zorgen. Zeker als je met ruzie uit elkaar gaat. Je adviseur helpt jullie om naar elkaar te luisteren en samen afspraken te maken, waar jullie je beiden goed bij voelen. Dat maakt het in de toekomst een stuk makkelijker. Ouders die op redelijk goede voet uit elkaar gaan en goed met elkaar kunnen praten, helpt de kinderen om de scheiding beter te verwerken.

Voordelen van scheiden met scheidingsadvies

Soms hoor je dat bij een scheiding alleen maar verliezers zijn. Ergens is dit ook wel zo, je had het vast liever anders gezien. Maar soms is het voor alle betrokkenen de beste oplossing. Altijd ruzie en dagelijks ongelukkig zijn is niet goed voor je gezondheid en brengt veel spanning met zich mee. Hoe goed je het ook voor de kinderen verborgen probeert te houden, ze krijgen er altijd wat van mee.

Scheiden met scheidingsadvies heeft als doel dat jullie beide goed uit de ‘strijd’ komen. Samen gaan jullie op zoek naar de beste oplossingen en goede afspraken. De adviseur van Excellent Finance zorgt dat alles netjes wordt vastgelegd en er niets vergeten wordt. Zo is alles op juridisch, praktisch en financieel gebied geregeld aan het einde van het traject. Dat biedt rust en zekerheid.

De scheidingsadviseur van Excellent Finance neemt jullie zo veel mogelijk regelwerk uit handen, waardoor jullie veel minder stress zullen ervaren. Tijdens het traject wordt er al een goede basis voor contact gelegd, daarvan zul je in de toekomst ook profiteren. Zeker als jullie samen kinderen hebben biedt dat veel voordelen.

Daarnaast is scheiden met een scheidingsadviseur sneller en goedkoper. Jullie maken beide gebruik van één professional. Dat is veel goedkoper en sneller dan beide een eigen advocaat in de arm nemen en de communicatie via hen laten verlopen.

Scheiden met adviseur

De scheiding financieel goed geregeld

De scheidingsadviseur van Excellent Finance is neutraal en onpartijdig en zal er zowel voor jou als je aanstaande ex-partner zijn. Stap voor stap worden alle financiële, fiscale en juridische zaken doorlopen. Wij zijn ons er sterk van bewust dat scheiden bovenal een emotionele gebeurtenis is en zullen hier tijdens het hele proces respectvol mee omgaan.

Onze missie is financiële rust en vrijheid en dat gunnen wij jou ook na je scheiding.

De scheidingsadviseur zal jullie alle zorg uit handen nemen. Zelfs het indienen van het verzoek bij de rechtbank, de afwikkeling bij de notaris en de inschrijving in de burgerlijke stand worden geregeld. Maar dat niet alleen, ook na de scheiding bieden we nazorg en begeleiding. Veel financiële zaken zijn nu anders, daarom helpen we je bijvoorbeeld bij het doen van de belastingaangifte en het wijzigen van de voorlopige aanslag. Alles om jou een zorgeloze toekomst te bieden.

Scheiden? Maak kennis met onze scheidingsadviseur

Als je toch een scheiding moet doormaken, dan het liefst met zo min mogelijk stress. Daarom staat onze scheidingsadviseur voor je klaar. Een scheiding is een belangrijke juridische procedure. De adviseur geeft jullie juridische informatie en controleert of alle noodzakelijke stukken op tafel zijn gekomen.

Op deze manier leg je een goede basis voor de toekomst en voorkom je dat je lijnrecht tegenover elkaar komt te staan in de rechtbank, waar de rechter gaat beslissen over de gevolgen van jullie scheiding. Het is beter dit zelf in de hand te houden. Maak daarom geheel vrijblijvend kennis met de scheidingsadviseur van Excellent Finance.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen