hypotheek ondernemers zzp

Hypotheek voor ondernemers

Een hypotheek voor ondernemers is niet altijd even makkelijk. Sommige geldverstrekkers stellen hele hoge eisen, omdat je vaste inkomen moeilijk te bepalen is. Maar ook als Zzp'er is er een hypotheek voor ondernemers. Vaak is er meer mogelijk dan je denkt.

Zelfs als je nog maar net gestart bent met je bedrijf is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten.

Hypotheek voor Zzp'er

Vroeger was het voor een Zzp’er bijna onmogelijk om een hypotheek te krijgen. Tegenwoordig zijn er hypotheekaanbieders die soepeler omgaan met de aanvraag van zelfstandig ondernemers. Ze berekenen het maximale hypotheekbedrag aan de hand van je winst over de laatste 3 jaar. Het gemiddelde hiervan is je toetsinkomen.

Net als iedereen mag ook jij 100% van de woningwaarde lenen. Soms vindt een geldverstrekker het risico te groot, dan mag je minder lenen.

Ook als je nog geen 3 jaar zelfstandige bent kun je al bij enkele geldverstrekkers terecht. Hoe je aanvraag behandeld wordt, verschilt per aanbieder. Sommige kijken naar je persoonlijke situatie en laten een prognose opstellen door een accountant.

Hypotheek voor ondernemers en zzp

Hypotheek voor ondernemers met NHG

Je kunt als ondernemer zelfs een hypotheek afsluiten met Nationale Hypotheek Garantie. Je krijgt dan natuurlijk wel te maken met de eisen die horen bij de NHG. Hier hoort een inkomensverklaring bij. Deze kun je op laten stellen door een onafhankelijke partij.

Voor deze berekening wordt 3 jaar teruggekeken. Ben je nog geen 3 jaar ondernemer dan wordt er ook gekeken naar je inkomen in loondienst.

Dit maakt het een stuk makkelijker om een hypotheek voor ondernemers af te sluiten.

Welke hypotheek voor ondernemers kies je?

Er zijn enkele hypotheekaanbieders die soepel omgaan met de hypotheekaanvraag van ondernemers. Hier kun je als ondernemer terecht voor het aanvragen van je hypotheek. Deze geldverstrekkers rekenen met 100% van je winst en niet met een deel hiervan. Zo kun je meer lenen en komt je droomhuis een stap dichterbij.

Ook doen deze geldverstrekkers niet moeilijk als je nog geen 3 jaar zelfstandig ondernemer bent.

Welke hypotheek het beste bij jou past? Vraag advies aan je hypotheekadviseur. Hij of zij kan je precies vertellen welke aanbieders welke voorwaarden stelt aan de hypotheek van je keus.

Kies wel een gespecialiseerde hypotheekadviseur voor een hypotheek voor ondernemers. Voor goed advies is gespecialiseerde kennis en ervaring nodig. Onze hypotheekadviseur helpt je graag.