tweede hypotheek

Tweede hypotheek

Een tweede hypotheek sluit je af naast je huidige hypotheek. Dezelfde woning is hierbij het onderpand. Dit is iets anders dan een financiering voor een tweede woning.

Je hoeft de 2e hypotheek niet af te sluiten bij dezelfde geldverstrekker. Informeer eerst goed naar de mogelijkheden en kies op basis daarvan welke hypotheekverstrekker het beste bij je past.

Een 2e hypotheek kan mooi dienen als financiering voor het verbouwen of onderhouden van je woning. Hiervoor is veel geld nodig wat je waarschijnlijk niet hebt liggen.

Tweede hypotheek afsluiten

Als je nu een 2e hypotheek afsluit, wordt dat een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Kun je aantonen dat je dit geld gaat gebruiken voor het verbeteren van de woning dan is de rente fiscaal aftrekbaar. Dit geldt niet als je het geld besteed aan een auto of boot.

Wil je weten of een tweede hypotheek voor jou de oplossing biedt? Vraag het je hypotheekadviseur. Je adviseur zoekt voor je uit welke hypotheekverstrekker het beste bij je past, wat de rentepercentages zijn en of je überhaupt in aanmerking komt voor een tweede hypotheek.

 Tweede hypotheek afsluiten

Wanneer heb je een tweede hypotheek nodig?

De meeste mensen sluiten een 2e hypotheek af als ze de woning grondig willen gaan verbouwen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

De kosten van een flinke verbouwing lopen snel op. Met een tweede hypotheek op je huis kun je al je plannen uitvoeren.

afsluiten tweede hypotheek

Kom je in aanmerking voor een tweede hypotheek?

Een tweede hypotheek brengt extra kosten met zich mee. Dat is een beslissing waar je goed over na moet denken. Of je in aanmerking komt, is afhankelijk van de volgende factoren:

  • Het inkomen
  • De waarde van de woning
  • Het soort verbouwing
  • De huidige hypotheek

De bank wil natuurlijk weten of je deze extra hypotheek kunt betalen, naast je huidige hypotheek. Daarvoor moet je voldoende inkomen hebben. Er wordt ook meteen gekeken of je huidige hypotheek nog goed bij je past.

Veel banken stimuleren extra lenen voor energiebesparende maatregelen. Een verbouwing die je woning zuiniger maakt, is altijd een goed idee.

Voor een tweede hypotheek moet je naar de notaris om alle stukken op te laten stellen. Hou rekening met deze extra kosten.

Je hypotheekadviseur kan je precies vertellen waar je rekening mee moet houden, bij het afsluiten van een tweede hypotheek.

 

Reactie plaatsen