Overwaarde huis gebruiken om financieel vrij te worden?
01 december 2021 
3 min. leestijd

Overwaarde huis gebruiken om financieel vrij te worden?

 De overwaarde van je huis zit nu vast in stenen. Zonde eigenlijk, want je kunt het voor veel leukere dingen gebruiken. Je hele leven heb je hard gewerkt. Je hebt een mooi huis gekocht en misschien zelfs al het grootste deel van de hypotheek afgelost. Toch kun je niets met dit geld, of toch wel?

De huizenprijzen zijn enorm gestegen de afgelopen jaren. Ook jouw huis is nu waarschijnlijk meer waard dan toen je het kocht. Dat is leuk, maar zolang je erin woont zie je deze overwaarde alleen terug op papier.

De overwaarde die je nu hebt, kan zelfs zoveel zijn dat het je helpt financieel vrij te worden.

“Wil jij ook financieel vrij zijn en uit die dagelijkse ratrace stappen? Zin in je dag, genoeg cash op je bankrekening en rust in je kop, daar gaan we voor!”

Financieel vrij door overwaarde huis

Hoe werkt dat dan? Hoe kun je financieel vrij worden door de overwaarde van je huis te gebruiken? Nu thuiswerken steeds normaler wordt kiezen meer mensen ervoor om de Randstad te verlaten. Je verkoopt je huis met veel winst en verkast naar een goedkopere plek. Daar vind je vaak grotere huizen voor minder geld.

Er gaan verhalen van huizeneigenaren die hun woning in een populaire stad verkochten met honderdduizenden euro’s overwaarde. Daarna emigreerde ze naar een land waar de huizenprijzen en de vaste lasten stukken lager liggen dan in Nederland. Dus als je ooit nog eens van plan was om te emigreren is dit misschien wel hét moment.

Stel dat jij net tijdens een dip je huidige huis gekocht hebt. Dan heb je nu waarschijnlijk een overwaarde waar je erg blij van wordt. Maar wat doe je ermee. Je kunt gaan verbouwen, maar daar zit je misschien niet op te wachten, of het is niet nodig. Ondanks dat de stenen om je heen steeds meer waard worden, kan het zijn dat jij de eindjes aan elkaar moet knopen om elke maand weer rond te komen. Dat moet toch anders kunnen?

Ga er eens rustig voor zitten en bedenk of het echt wel nodig is om in de Randstad te wonen? Op andere plekken in Nederland zijn de huizen goedkoper, al stijgen de prijzen ook hier mee. Zeker als je de stap durft te wagen om in een ander land te gaan wonen, kun je zo je rijtjeshuis verruilen voor een grote, vrijstaande woning met honderden of wel duizenden vierkante meters grond erbij.

Overwaarde huis financieel vrij

Financieel vrij worden door te verhuizen

Woon je nu in een stad als Amsterdam, dan geef je ongemerkt meer geld uit. Alleen al een parkeerplaats voor de deur kost je handen vol geld. De vaste lasten liggen hoger en zelfs voor een kopje koffie betaal je over het algemeen meer dan in de kleinere dorpen. Verhuis je naar een plekje buiten de stad dan ga je op allerlei zaken besparen. Je verzekeringen worden goedkoper, de belastingen zijn lager, tel uit je winst!

Als je goed met je geld omgaat, is het ook voor jou mogelijk om financieel vrij te worden. Hiervoor heb je echt geen miljoenen nodig. Financieel vrij zijn, betekent voor iedereen iets anders. Dure vakanties en dikke auto’s voor de deur horen daar niet automatisch bij. Het is vooral de financiële rust die je ervoor terugkrijgt.

Stel dat je jouw huis nu goed kunt verkopen en de overwaarde komt vrij, wat zou je hiermee kunnen doen? Een ander, goedkoper huis kopen zonder hypotheek bijvoorbeeld, en dus ook geen maandelijkse kosten hieraan kwijt zijn? Misschien blijft er ook nog een deel over wat je kunt beleggen, zodat je geld voor je gaat werken en je ook hieruit een extra inkomstenbron kunt halen.

Wat betekent financiële vrijheid voor jou?

Hoe zie jij de toekomst voor je? Hard blijven werken en er niets aan overhouden? Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Loop je iedere keer weer vast op dezelfde punten, waardoor je niet vooruit komt? Je werkt voor je geld, maar je geld werkt niet voor jou. Daar kunnen wij verandering in brengen.

“Met financieel advies van Excellent Finance ga je eindelijk je doelen bereiken, van droom naar plan!”

Wij maken financieel gedoe simpel, helder en overzichtelijk, zodat iedereen het snapt. En zodra je het snapt weet je ook wat er nodig is om je doelen te bereiken.

Maak kennis met de financieel adviseur. Uiteraard op onze kosten, want je kent ons (nog) niet.

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.