Maximale Hypotheek

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een hypotheek afsluiten kan nog best ingewikkeld zijn. En niet elke geldverstrekker is zo onafhankelijk als hij doet lijken. Een goede hypotheekadviseur helpt je door het woud van documenten, wetten en financiële regels heen.

Dat scheelt je veel tijd, zorgen én geld. Want met het juiste advies heb je financiële zekerheid, nu en in de toekomst.

Kies voor een onafhankelijke hypotheekadviseur

Met welke hypotheekadviseur je in zee gaat is ook een belangrijke keus. Er zijn adviseurs verbonden aan banken, en onafhankelijke adviseurs. Beide zullen goed kijken naar je wensen en de beschikbare mogelijkheden.

Het grote verschil zit in het aanbod. De adviseur van de bank heeft maar een beperkt aanbod in producten en diensten. Of hier de beste oplossing voor jou tussen zit is maar de vraag.

Onafhankelijker hypotheekadviseurs bieden je een veel bredere keus. Zij werken samen met diverse aanbieders. Hierdoor is de kans veel groter dat de perfecte deal er tussen zit.

Wat mag je van de hypotheekadviseur verwachten?

Hypotheekadviseur

Zoals de naam al doet vermoeden geeft een hypotheekadviseur financieel advies wat betreft hypotheken. Hij helpt je de beste hypotheekvorm te kiezen, en handelt alles eromheen voor je af.

Daarvoor breng je samen jouw financiële situatie in kaart. Ook je toekomstplannen zijn hierbij belangrijk. Want een hypotheek ga je aan voor 30 jaar. Dit moet bij je passen. Niet alleen nu maar ook later, als je bijvoorbeeld minder wilt gaan werken.

Daarnaast kijkt je hypotheekadviseur of je in aanmerking komt voor een NHG, Nationale Hypotheek Garantie. Verder kijken jullie of bepaalde verzekeringen nodig zijn en of er wellicht een overbruggingshypotheek kunt gebruiken.

Als alles helder is gaat je hypotheekadviseur op zoek naar de beste hypotheek voor jou. Hierbij vergelijkt hij alle mogelijkheden. De bijkomende kosten worden berekend. De voorwaarden en rentestanden vergeleken. De ene hypotheek is de andere niet. Niet alleen de rentestand is belangrijk, ook de voorwaarden, de manier waarop je kunt inlossen en de risico’s zijn bepalend. Het complete plaatje moet kloppen.

Na een grondige vergelijking kan je adviseur je precies vertellen wat je maandlasten worden en onder welke voorwaarden. Dit wordt je getoond in een hypotheekplan. Heb je de beste hypotheek gekozen dan regelt je adviseur al het papierwerk. Wanneer de hypotheek rond is kan je naar de notaris. Je bent weer een stap dichterbij je nieuwe woning!

Wat kost hypotheekadvies?

huis kopen met hypotheekadviseur

Hypotheekadvies is de investering zeker waard. Kies je de verkeerde hypotheek dan heb je daar de komende 30 jaar last van. Je wilt natuurlijk niet onnodig veel betalen. Of op den duur in de financiële problemen komen doordat er niet goed naar de toekomst gekeken is.

De veranderende regels, kleine lettertjes en verschillende voorwaarden kunnen een goede vergelijking moeilijk maken. Een hypotheekadviseur is op de hoogte van alle actuele informatie, maak daar gebruik van. Dat scheelt je veel tijd en uitzoekwerk.

De kosten zijn niet het belangrijkste bij het inschakelen van een adviseur. Het resultaat telt. Niet alleen kan zijn advies je honderden euro’s besparen. De financiële rust die je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar.

Hoe kies je een goede hypotheekadviseur?

Uiteraard wil je de beste adviseur, om jou te helpen bij het kiezen van je hypotheek. Bij veel adviseurs kan je een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen. Zo kan je kijken of er een klik is. Maar hoe goed is deze hypotheekadviseur in zijn werk? Kijk naar wat anderen over hem zeggen. Dat is de beste graadmeter.

Wil je kennismaken met onze onafhankelijke hypotheekadviseurs? Neem gerust contact op.

Vrijblijvende afspraak maken