Financieel advies op afstand, juist nu erg belangrijk
09 juni 2020 
in Advies
4 min. leestijd

Financieel advies op afstand, juist nu erg belangrijk

Leestijd: 4 minuten

Tijdens de coronacrisis blijven we allemaal wat verder uit elkaar. Maar dat betekent niet dat je het contact met je financieel adviseur hoeft uit te stellen. Juist nu, tijdens de coronacrisis, is het belangrijk om goed zicht te houden op je financiële situatie. We weten nog niet hoe lang deze crisis aan gaat houden en hoe heftig de recessie gaat zijn die erop volgt.

Daarom is het slim om goed voorbereid te zijn en samen met je financieel adviseur je zaken op orde te hebben. Want dan wordt het voor jou een stuk makkelijker om in zware tijden je financiële rust en vrijheid vast te houden.

De adviseurs van Excellent Finance bieden financieel advies op afstand. Maar dan wel zoals je het van ons gewend bent: “Persoonlijk en goed, zoals we ook onze eigen geldzaken zouden regelen.”

Hoe werkt financieel advies op afstand?

Bij Excellent Finance kun je terecht met al je financiële vragen. Wij geven je advies op afstand die toch persoonlijk blijft met behulp van allerlei slimme online tools. Hierdoor zie en hoor je jouw adviseur, alsof je samen aan tafel zit. We kunnen een persoonlijk gesprek voeren via videobellen, je helpen met problemen door schermdelen, je vragen beantwoorden via chat of telefoon en je financiën inzichtelijk en overzichtelijk houden in je persoonlijke online dashboard.

Natuurlijk is advies op afstand niet altijd handig. Zo zal de aankoopmakelaar nog steeds persoonlijk met je mee gaan om een huis te bekijken. Uiteraard worden hierbij alle richtlijnen van het RIVM in acht genomen.

Voordelen van advies op afstand:

• Je adviesgesprek voeren waar en wanneer je maar wilt;
• Geen reistijd, je voert het gesprek gewoon vanuit huis;
• Het gesprek kost je minder tijd, door het wegvallen van de reistijd;
• Makkelijker in te plannen in je dagelijkse bezigheden;
• Geen speciale software nodig, gewoon via je eigen pc, laptop of tablet en internetverbinding;
• Op afstand, maar toch heel persoonlijk.

Financieel advies op afstand

Waarom juist nu financieel advies inwinnen?

Veel mensen nemen tijdens de coronacrisis een stapje terug. Even de hand op de knip en kijken hoe alles gaat lopen. Dit kan een goede strategie zijn, als je alles al goed geregeld had. Maar juist nu is de financiële markt volop in beweging. Dit pakt (tijdelijk) negatief uit voor je beleggingen en je pensioen staat er ook wat minder goed voor. Maar aan de andere kant kun je profiteren van een historisch lage hypotheekrente.

Een goed moment dus om financieel advies in te winnen.

Financieel advies tijdens de coronacrisis

Behalve op de gezondheid heeft de coronacrisis ook een flinke invloed op de financiële markt. Het duurde even, maar toen kreeg het virus ook grip op de beurs en sloeg de paniek toe onder beleggers. De gekelderde aandelenkoersen en fors lagere rentestanden zijn funest voor pensioenfondsen en banken. Ook bedrijven geven aan dat hun prijzen hoger worden, door problemen bij de aanlevering van producten.

Was je pensioen net weer aardig bijgetrokken, krijg je nu opnieuw te maken met een nieuw dieptepunt. Dat is even slikken. Door de dalende aandelenkoersen staat er minder kapitaal op de pensioenbalans. De verdiensten op leningen worden gebruikt om toekomstige pensioenen te betalen, nu er minder rente ontvangen wordt dreigen er tekorten te ontstaan. Om deze tekorten zo klein mogelijk te houden, wordt er ingehouden op jouw pensioen.

Zeker als je binnenkort met pensioen hoopt te gaan is dit een tegenvaller. Passend en persoonlijk financieel advies helpt je om alles in goede banen te leiden, zodat je alsnog een toekomst van financiële rust en vrijheid tegemoet kunt gaan.

coronacrisis hypotheek oversluiten

Profiteer van de coronacrisis door je hypotheek over te sluiten

Gelukkig is er ook een lichtpuntje. Door de lage rentestand zijn de hypotheekrentes op dit moment historisch laag. Daar kun je nu van profiteren door je hypotheek te laten oversluiten. Er zitten wel de nodige haken en ogen aan deze stap. Laat je daarom bijstaan door een ervaren en onafhankelijke adviseur, zodat je de juiste keuzes maakt en later niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Het is namelijk niet altijd voordeliger om je hypotheek over te sluiten. De boeterente kan ervoor zorgen dat oversluiten toch niet zo voordelig is, ondanks de lage rente.
Hoe dan ook raden we aan regelmatig je hypotheek na te laten kijken. Zeker in deze tijd. Is het langer dan twee jaar geleden dat je een hypotheekcheck deed? Grote kans dat het nu goedkoper kan.

De hypotheekadviseurs van Excellent Finance helpen je graag aan meer financiële vrijheid. Afhankelijk van de hypotheekvorm kun je tot wel € 1350,- per maand besparen. Dat is een flink bedrag, elke maand weer. In zo’n 68% van de gevallen is er een lagere hypotheekrente mogelijk. Wacht dus niet tot de rente weer omhoog gaat, maar profiteer nu.
Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs om te zien of oversluiten voor jou interessant is.

Wat levert financieel advies op afstand je op?

In deze onzekere tijden kunnen we ons voorstellen dat je wat onrust voelt op financieel gebied. Je weet tenslotte niet hoe het gaat lopen. Hoeveel invloed gaat de recessie hebben op jouw leven en financiën? Zijn er dingen die je zelf kunt doen om de impact zo klein mogelijk te houden en is je geld wel veilig op de bank of in beleggingen?

Financiële zorgen zijn niet nodig als je een goede financiële planning hebt. Belangrijke beslissingen nemen wordt opeens een stuk makkelijker, als je weet waar je aan toe bent. Je kunt met je geld omgaan zonder verrassingen. Dat geeft een veilig gevoel. Je weet wat je kunt verwachten en hoe je bij moet sturen, mocht dit nodig zijn.

Bij Excellent Finance gunnen we iedereen deze financiële rust en vrijheid. Want wat is al dat harde werken waard als je er geen voldoening uit haalt? Wij helpen je graag het hele financiële plaatje compleet te krijgen, zodat jij vol vertrouwen de toekomst tegemoet kunt gaan.
Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs voor een financieel advies op afstand. 

Over de schrijver
Zonder schroom kunnen wij zeggen dat wij trots zijn op dit bedrijf. Na een kwarteeuw mogen wij ons zelfs een prijswinnend bureau noemen. Excellent Finance is al ruim 25 jaar dé specialist in financiële dienstverlening. Wij gaan voor onze klanten door het vuur.Onze missie is zoveel mogelijk mensen financiële rust en vrijheid te laten ervaren. Omdat wij geloven dat financiële rust de kwaliteit van je gezondheid, relaties en prestaties verbetert. Dit doen wij op basis van onze vier kernwaarden: respect, proactief, simpel en 9+ ervaring. Onze kernactiviteiten zijn toegespitst op financiële planningen voor particulieren, ondernemers en bedrijven: hypotheken, verzekeringen, pensioenen, boekhouding, belasting, scheidingsbemiddeling en aankoopmakelaardij. Excellent Finance is door RiFD verkozen tot beste onafhankelijk hypotheekadvies kantoor 2020 van Nederland en in 2022 heeft Excellent Finance van het Financieel Dagblad een FD Gazelle Award ontvangen. Hiermee behoort zij tot de 685 snelst groeiende bedrijven van Nederland.
Reactie plaatsen